Home

Achtergrond 194 x bekeken

Zuid-Holland wil meer geld voor herstructurering glas

De provincie Zuid-Holland onderzoekt of een herstructureringsfonds voor de glastuinbouw kan worden opgezet om projecten versneld af te ronden.

Dat stelt gedeputeerde Asje van Dijk.Tevens wordt onderzocht of bedrijven buiten de aangewezen glasconcentratiegebieden toch ontwikkelingsruimte kunnen krijgen wanneer ze samen gaan met bijvoorbeeld hun buren. "Bedrijven zitten nu op slot, maar de deur gaat op een heel klein kiertje", aldus Koos Hoogendoorn van belangenorganisatie LTO Noord Glaskracht.

De provincie maakte bekend nieuw te ontwikkelen glastuinbouwgebied in ieder geval niet te plaatsen in de gemeenten Brielle, Westvoorne en Kaag en Braassem. Het te realiseren areaal nieuw glas blijft wel gelijk, maar zal deels worden gerealiseerd in Nieuwkoop en mogelijk de Hoeksche Waard.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.