Home

Achtergrond 191 x bekeken

Zachtere fiscusvoorwaarden voor getroffen tuinders

De fiscus gaat door storm getroffen tuinders in Limburg ondersteunen.

Dit meldt dagblad De Limburger. De Belastingdienst staat bedrijven toe later te betalen en stelt de voorlopige aanslagen naar beneden bij als een bedrijf als gevolg van de schade een lagere omzet verwacht. Ook worden de aangiftes van de ondernemers versneld verwerkt, zodat ze sneller hun geld krijgen als ze recht hebben op een teruggave.

De Belastingdienst zal ondernemers na de zomervakantie zelf benaderen, in samenwerking met brancheorganisatie LLTB. De regeling is alleen voor land- en tuinbouwbedrijven bedoeld, omdat deze het hardst getroffen zijn. Het noodweer van 14 juli trof alleen in de Limburgse land- en tuinbouwbranche al ruim 1.400 bedrijven, vooral in het noorden en midden van de provincie. De LLTB schat de schade op enkele tientallen miljoenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.