Home

Achtergrond 197 x bekeken

Wrevel over bonus Nutreco bij korten pensioen

Het wringt dat een bedrijf als Nutreco dit jaar forse bonussen aan bestuurders heeft uitgedeeld, terwijl de (oud-)medewerkers mogelijk worden gekort op hun pensioen.

Dat zei directeur Wim van Minnen van de koepel van ouderenorganisaties CSO vadaag.

Bestuurders van diervoedingbedrijf Nutreco konden vorig jaar nog rekenen op bonussen van in totaal enkele tonnen. Het pensioenfonds van het bedrijf staat op het lijstje van veertien, die binnenkort met De Nederlandsche Bank (DNB) moeten gaan praten over mogelijk korten.

Van Minnen vindt dat het bedrijf een voorbeeld had moeten nemen aan ING en Océ. Deze ondernemingen hebben onlangs nog extra geld in hun eigen ondernemingspensioenfonds gestort, zodat korten voorlopig niet aan de orde is.

CNV Vakmensen heeft het bedrijf uitgenodigd voor overleg, zo heeft vakbondsbestuurder Frans van de Veen laten weten. De bond wil met het bedrijf praten over mogelijkheden om 'afstempelen', zoals het korten van pensioenen ook wel genoemd wordt, te voorkomen.

Nutreco wilde niet vooruitlopen op de gesprekken die binnenkort plaatsvinden tussen DNB en het pensioenfonds. Een woordvoerster benadrukte dat nog helemaal niet vaststaat of er daadwerkelijk moet worden gekort.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.