Home

Achtergrond 239 x bekeken

Winst Dole Foods ondanks slechte markt Europa omhoog

Dole Foods heeft het laatste kwartaal 33 miljoen dollar (25 miljoen euro) winst uit voortgezette activiteiten geboekt, 50 procent meer dan een jaar geleden.

De omzet steeg 2 procent tot 1,72 miljard dollar (1,3 miljard euro). Dole Foods geldt als de grootste producent van fruit en groente ter wereld. Het bedrijf uit Californië meldt mindere resultaten in Europa, waar de afzet van bananen spaak loopt. De grootste divisie, fruit, zag de omzet gelijk blijven op 1,22 miljard dollar (922 miljoen euro).

De groente-omzet steeg 4 procent tot 269 miljoen dollar (203 miljoen euro). De omzet aan voorverpakte fruit- en groentemaaltijden is 6 procent gestegen tot 249 miljoen dollar (188 miljoen euro). Volgens bestuursvoorzitter David DeLorenzo blijft de economische situatie moeilijk, maar blijft het bedrijf kosten omlaag brengen en kan het vermoedelijk volumes vast houden.

Dole Foods ontliep onlangs een forse boete voor het blootstellen van personeel in Nicaragua aan schadelijke middelen. Volgens de rechter is het onmogelijk vast te stellen welke van de opgevoerde slachtoffers echt in de jaren 70 op de plantages werkte. De advocaten van de vermeende slachtoffers hebben volgens Dole Foods nep-slachtoffers gerecruteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.