Home

Achtergrond 188 x bekeken

Winst Credit Agricole schiet omhoog

De Franse bank Credit Agricole heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een fors hogere nettowinst geboekt.

Het concern profiteerde vooral van een toegenomen kredietverlening aan bedrijven. Dat heeft Credit Agricole donderdag bekendgemaakt.

De Franse bank boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst van 379 miljoen euro, een stijging van 89 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Analisten gingen gemiddeld uit van een winst van 280 miljoen euro. Credit Agricole behaalde een omzet van 5,5 miljard euro, eveneens boven verwachting.

Credit Agricole, een van de grootste bankconcerns van Frankrijk, profiteerde vooral van een groei van de kredietverlening aan bedrijven. De bedrijfs- en investeringstak van de bank boekte daardoor een nettowinst van 401 miljoen euro. Ook bij het bankieren voor particulieren op de thuismarkt verbeterden de resultaten. De resultaten compenseerden de financiële problemen van de Griekse dochter Emporiki. Credit Agricole moest het afgelopen kwartaal een bedrag van 418 miljoen euro afschrijven op zijn Griekse bankactiviteiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.