Home

Achtergrond

Wilders heeft 'goed gevoel' over NY-trip

PVV-leider Geert Wilders heeft een 'goed gevoel' over zijn voorgenomen trip naar New York, waar hij op de plek van de Twin Towers wil spreken tegen de komst van een moskee in de directe omgeving.

Hij heeft inmiddels een ticket naar de stad gekocht, zo liet hij weten aan het ANP.

,,Belangrijke speech, niemand houdt me tegen. Geen moskee op Ground Zero!'' Verder moeten ,,ze op Buitenlandse Zaken maar uitzoeken wat ze allemaal tegen hun diplomaten zeggen. Ik bepaal zelf wat ik doe en wat ik inbreng. En iedereen weet wat de rol van de PVV is.''

Dinsdag liet het ministerie weten dat Nederlandse ambassades in het buitenland hebben geen instructies of een opdracht gekregen om uitleg te geven over de kabinetsformatie en de rol van de PVV daarin. Een woordvoerder van het ministerie wilde bevestigen noch ontkennen dat een document op de site van NRC Handelsblad met die strekking inderdaad een interne mededeling is. GroenLinks en D66 willen niettemin duidelijkheid over de kwestie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.