Home

Achtergrond 155 x bekeken

Wilders: CDA-voorzitter is enorme zeurpiet

PVV-leider Geert Wilders heeft vanochtend uitgehaald naar waarnemend CDA-partijvoorzitter Henk Bleker.

Bleker vindt dat de VVD en het CDA samen een kabinet moeten vormen dat ”samenbindend” optreedt en ”niet de samenleving uiteen speelt” en dat de PVV die opstelling als partij die dat kabinet gedoogt, moet accepteren.

”Kan die CDA-voorzitter Bleker niet even op vakantie gaan of zo? Wat een enorme zeurpiet. En voor alle helderheid: de PVV moet helemaal niks!”, twitterde Wilders donderdagochtend. ”Bleker moet heel snel ophouden met zijn partijpolitiek gespin in de media. Anders brengt hij wat mij betreft de kansen op politieke samenwerking met de PVV in gevaar”, voegde hij daaraan in een reactie aan toe.

Bleker deed zijn uitspraken woensdagavond in het tv-programma Knevel & Van den Brink. Volgens hem is uit de vele gesprekken met zijn achterban naar voren gekomen dat het CDA alleen in een kabinet moet stappen als dat er is voor alle Nederlanders en geen groepen uitsluit. ”Geen splijtzwam, maar samenbinden. Dat moet gebeuren”, aldus Bleker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.