Home

Achtergrond 150 reacties

Wilde zwijnen vestigen zich rond Eindhoven

Wilde zwijnen hebben in de natuurgebieden rond Eindhoven een vaste plek gevonden.

Wilde zwijnen hebben in de natuurgebieden rond Eindhoven een vaste plek gevonden. De omvang van de populatie in de regio Oost-Brabant en Noord-Limburg ligt ergens tussen twee- en driehonderd dieren. Dat heeft een woordvoerder van de Zoogdiervereniging dinsdag laten weten.

In juni riep de Zoogdiervereniging burgers op om waarnemingen van wilde zwijnen door te geven. Tot nu toe zijn vooral de meldingen uit het Leenderbos opvallend. Andere jaren kwamen in dit natuurgebied tussen Eindhoven en de Belgische grens al af en toe wilde zwijnen voor, maar nu lijkt de soort er zich definitief te hebben gevestigd.

Nederland telt twee leefgebieden voor wilde zwijnen. Het ene is op de Veluwe, het andere in De Meinweg bij Roermond. Buiten deze gebieden mogen jagers zwijnen afschieten. De toename van wilde zwijnen komt volgens de Zoogdiervereniging onder meer door het warmere klimaat, waardoor er meer voedsel beschikbaar is en de jonge biggen levensvatbaarder zijn.

De Faunabeheereenheid van de provincie Noord-Brabant weet van de aanwezigheid van de wilde zwijnen. Sinds 2005 worden jaarlijks ongeveer twintig exemplaren afgeschoten aan de rand van de Peel. Vanaf 2007 wordt in het Leenderbos eenzelfde aantal gedood. Volgens een woordvoerder van de beheereenheid zijn de huidige middelen ontoereikend om de populatie tot nul te reduceren en heeft de tijdrovende jacht slechts een "stabiliserende functie''.

De Zoogdiervereniging ziet graag een leefgebied voor wilde zwijnen rond Eindhoven, maar vindt het provinciebestuur op haar weg. Hoewel de zwijnen een waardevolle soort is voor de biodiversiteit, wegen de economische belangen zwaarder, meent de Faunabeheereenheid. De dieren zouden vooral een risico vormen voor de enorme veestapel in de regio. Bij uitbraak van een ziekte zoals de varkenspest kunnen zij het virus verspreiden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anti

  Wat maak je me nu spotvogel. Dus mensen in Cuijck zijn bedreigd omdat wij hier het criminele gedrag van jagers aan de orde stellen?????? Die link kan ik niet leggen. Je moet omgekeerd redeneren: die jagersclub daar bedreigt wederom mensen en dienen veroordeeld te worden. In ieder geval zijn wij niet polariserend bezig, maar dingen aan het wereldkundig maken, namelijk de natuurcriminele daden van een groot aantal jagers. En als mensen in Cuijck en omgeving bedreigd worden door jagers, dan dienen die hun akte in te leveren en nooit meer terug te krijgen. Als aktehouder dien je een bewijs van goed gedrag te kunnen overleggen. Op grond hiervan kan nu dus hun akte worden ingetrokken. Of komt de burgemeester ook bij die heren over de vloer??? En is daar ook een mooie meid van rond de twintig!!! Succes dinsdag, maak ze af. Zet je bevindingen eens in dit forum, daar kunnen we allemaal wijzer van worden. Ook van de opvatting van de politie in deze zaak.

 • no-profile-image

  anti

  Cobi, meteen aangifte doen bij politie en het gebied laten controleren op bejaagbaarheid. Moet deel uitmaken van een aaneengesloten jachtveld van minimaal 40 hectare. Als dat niet het geval is, verbaal laten opmaken. Verder de verantwoordelijken van het natuurmonument opzoeken en de situatie voorleggen. Succes met je geweldig werk.

 • no-profile-image

  anti

  koetje boe: medelijden met bedreigers of natuurcriminelen???? Ik niet. Punt. Aanpakken, het kan niet hard genoeg zijn. Ben jij het daar niet mee eens??? Sluit je aan bij dat gajes.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, ik heb in de fora nu al bijna een jaar lang FEITEN geopenbaard die door dierenafknallers zoals jij in alle valsetoonaarden werden en worden getraineerd en ontkent. Nu zeg ik je dit: ik heb afgelopen 5 jaar met weet ik hoeveel politiefunctionarissen ten burele of te velde gesproken, die unaniem en onafhankelijk van elkaar hun beklag deden over de personele en structurele onmogelijkheid van Handhaving v.w.b. de Ffw. Ik heb er absoluut geen belang bij om zaken te verdraaiien. Dat is immers het private terrein van volstrekt ten onrechte aangestelde Dubbelloops Faunabeheerders. En dan nog dit: ik doe de zaken altijd op mijn manier. Omdat dit proefondervindelijk het beste werkt. Verkijk je niet, want waar ik IK zeg, bedoel ik natuurlijk WIJ. En WIJ houden van Rottumerplaat tot Achelse Kluis en van Ijmuidens Noordpier tot Elterberg alles in het oog. Dag en nacht. Jaarrond! Het is maar dat je het weet. Einde discussie!!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oplettende lezer, als je goed had opgelet dan zou je weten dat ik de Feiten van heel veel door ons vastgestelde zaken uit en te na heb weergegeven. Dan doel ik bijv. op jhr Jan de Quai jr. op landgoed Tongelaar onder Gassel/Beers en zijn krattenvol uitgezette handmakke fazanten, die waren gekocht bij Swinkels Elsendorp. Of de zwijnenwenren van de Roermonds/Meijelse combinatie bij de kaartcoordinaten 186/370 in de Peel. En op de toestanden in het Land van Cuyk rondom aardappelmagnaat 'de Snor' Ebben uit Groeningen en zijn doodsbedreigingen en pogingen daartoe tegenover jachtopponenten. En de 'mantel der liefde' van Boxmeers burgervader Karel van Soest en zijn dienders die er keer op keer voor zorgen dat zulk jagerstuig de gerechtigde straf en sancties ontloopt. Ik ga me niet te buiten aan onoorbaar taalgebruik en heb al -tig keren gezegd dat al onze akties altijd conform de wet verlopen. Want het is al erg genoeg dat de wetgever het tuig van de richel dat onze fauna aan het uitvreten is en wetten met voeten treedt, in bescherming neemt.

 • no-profile-image

  johan witkamp

  Dat zullen wel eendenjagers zijn geweest Mia. Die dierkes vliegen in de avond naar de geoogste korenakkers en worden daar dan opgewacht. Hier op de Schijndelse Hei ook. En ook in het Dungense Woud.

 • no-profile-image

  oplettende

  Nou Johan, vertel nu eens wat je dwars zit.
  Wel graag in A.B.N. betekend Algemeen Beschaafd Nederlands.
  Het jagertje heeft een duidelijk verhaal geschreven en is bovendien ook nog eens gastvrij.
  Hij neemt een deel van wat de natuur hem biedt en wil er nog in delen ook.
  Een typische bourgondiër, hij geniet van het leven en is niet te beroerd om een ander daar van mee te laten genieten.
  Wat wil je nog meer?
  Jagertje heeft hier als één van de weinigen een duidelijk en onderbouwd verhaal weergegeven dat heel gemakkelijk te controleren valt.
  Gewoon even verder kijken Johan dan je neus lang is.

 • no-profile-image

  Herkauwer

  Precies Anti Jacht, jagers weten heel goed dat politie en AID zwaar onderbezet zijn en bovendien is de FFwet dermate chaotisch geworden (door het manipulerend gerotzooi van Schreijer, Oplaat, Ormel en Van den Brink) dat bijna geen enkele handhaver er nog een weg in kan vinden. Zelfs de ambtenaren BW hebben er dikwijls grote moeite mee. Daarom moet er zsm wettelijk een einde komen aan alle hobbyjacht en dient beheersmatig afschot enkel aan gediplomeerde professionele faunabeheerders toevertrouwd te worden. Loodhagel is inderdaad al jaren bij ons verboden, maar er worden karrevrachten loodhagelpatronen uit het buitenland geimporteerd. Ook daarop zou dus scherp gecontroleerd moeten worden. Ik had het laatst over Corby uit Thorn. Weet je dat die vent in 2003 ladderzat met een kogelbuks een mannetjspauw uit de bomen schoot maar het dier slechts verwondde. Om een tweede kogel te sparen werd het dier na een wilde rauschpartij gevangen en met een mes de kop afgesneden. Voor de camera's van het NOS-journaal! Zulke lieden lopen er onder dat jagersvolk rond. Op de Veluwe werd havenbaron Hein van Beuningen overlopen toen hij een keiler had aangeschoten en ook al met een dolkmes aan de gang ging. Dat zegt wel genoeg, dunkt me.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jan wat weet jij daar nou van man. Jij werkt immers in een bejaardencentrum! Anti Jacht, weet jij of er wilde zwijnen zijn uitgezet bij de Malpievennen? Ik kreeg daar een tip over binnen.

 • no-profile-image

  anti

  Hoi Wiel, dat interesseert die bandieten niets. Als je zoiets constateert, noteer autonummers, bel meteen politie en geef alles door. dat is vaak effectief. Vaak worden ze thuis gecontroleerd. Zo heb ik er een jager aangehangen, die een ree executeerde. Het was echter een bol ipv van een geit. Dit gebeurde in de geitenjacht. ze hebben hem thuis cecontroleerd en hij was de lul. 4 jaar geen akte gehad. Zo moet het. Dus aangeven die lui. Ook NA 15 OKTOBER, melding doen van jachtactiviteiten. Als er fazanten bij de buit zitten, daar waar anders geen biotoop voor fazanten is en uit kroponderzoek dat het om geen natuurlijk voedsel gaat, zijn ze erbij. En zo hoort het. Dus altijd bellen en melding doen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Anti Jacht, Wiel heeft wel gelijk. Het is niet altijd mogelijk om alle gegevens te noteren en ook nog aangifte te doen. Voorbeeldje: op 5 juli 2008 's ochtends om half zes betrapte ik het "ehrenverein" Hensbergen-de Jong van de Langendijk 7 in Vianen, met hun donkergroene Ford Explorer 6 cylinder 4x4, op het, vlak voor mijn ogen en vanuit de auto, beestachtig respectloos afknallen van vier tamme ganzenfamilies met kuikens, die vreedzaam vanaf een boerenerf de dijk over wandelden. Men versleet mij voor een visser (ook een van mijn outfits) en lette niet op mij, zodat ik een all-in fotoshoot maakte en hen vervolgens in Hohdeutsch (vanwege de Bayerische Hirschjagd-promotie die zich achterop de auto bevond) liet weten wat voor een verdammte schweinen ik hen vond. Dat zinde de heren niet en dus moest ik mijn documentaire-opnamen (die anders op Een Vandaag te zien geweest zouden zijn) bruusk afbreken. Gelukkig had ik niet slechts een West Mac Laren Mercedes racecap op mijn kop, maar ook een Porchesystem-aangedreven bolide onder mijn kloten. Zodat ik hen meewarig wuivend met 120/u over de bochtige Lekdijk het nakijken gunde. Je snapt wel dat er in zo'n situatie geen sprake kan zijn van het doen van aangifte. Maar 's anderdaags sprak ik er wel aan het Lelystadse Zuiderwagenplein met de recherche Flevoland over. We namen alles door en kwamen tot de conclusie dat het geen zin had om hier aangifte van te doen. Want één tegen vijf zou zonder meer op seponering uitdraaien. Ach ja: those were the days! Weet je, ik heb eigenlijk met Jagertje op zijn instortende hoogzit te doen. Het moet vreselijk zijn om met zo'n bult frustraties door het leven te modderen.Terwijl hij drommels goed weet dat alles wat ik zeg op waarheid berust! En welbeschouwd heeft hij de oplossing van zijn probleem zélf in de hand. Letterlijk. Daarom deze wijsheid (met een knipoog naar Monuta en Dela): Ach waren alle jagers wijs, het leven werd een paradijs!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwertje toch,
  Waarom weer een ander voor je karretje spannen om uit te zoeken wie daar jaagt.
  Kom op man en zet die luie benen onder je luie reet een vraag het zelf even bij de afdeling bijzondere wetten in de regio aldaar.
  Zo moeilijk is dat toch ook weer niet?
  Kun je, je eigen fantasie verhaaltje ook gelijk even melden.
  Ik weet zeker dat die jagers met terug werkende kracht hun papieren en hun spullen kwijt zijn.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti Jacht, hoe denk jij dat ik aan veel van mijn kennis kom? Er zijn al heel wat van mijn mensen geinfiltreerd in Wbe's en Fbe's vanaf de Wadden tot aan Achelse Kluis en Drielandenpunt. En zélf zorg ik er altijd voor in bolide, woord en outfit niet van een jager te onderscheiden te zijn. Omdat die frustraten hun schiere ei altijd dolgraag kwijt willen lullen ze me de oren van de kop. Daarom heb ik ook steevast een aantal dozen met flesjes Unterberg en Jagdbitter bij me. Als goedbedoeld spraakwater! Want losse tongen geven nog meer jachtgeheimen prijs!!

 • no-profile-image

  anti

  Beste Johan, ga maar eens wandelen op de Vuurlinie in Neerkant. Daar zaten tientallen wilde zwijnen, nu ook nog duizenden fazanten die binnenkort verkocht worden en als levende schietschijven dienen voor jagende natuurcriminelen. Wil je nog meer fazante zien om uitgezet te worden???? Naar Elsendorp en langs de middenpeelweg vragen naar fazanterie Swinkels. ook hier weer het jachtgenot van puur gestoorde criminele jagers. Het uitschot van onze samenleving. Begrijpt U onze Kroonprins nog, dat ook hij zich met zo'n schietgeweer in de natuur zichzelf volledig devalueert. Maar ja.... die opa van hem.......Poeh poeh

 • no-profile-image

  herkauwer

  De Brobbelbies ken ik goed Johan. Daar zitten 's winters soms mooie groepen rietganzen die aan de Maaskant hun slaapplaatsen hebben. En Heijmans heb ik ooit weleens in de Rosmaalse Hoeven op nestelende roeken zien schieten. Ik belde de politie en toen die na anderhalf uur kwam wilde men mijn vergunning zien om dat terrein te betreden. Moet je nagaan: ik liep op de kade van de Hertogswetering en daar loopt een struinpad. Dat wisten ze niet eens!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Voorlopig gaan die dienders op zoek naar, door het CDA verwaarloosde, aangeschoten verkiezingskaters en Mexicaanse griephonden!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Een tijdje terug werd er in een forum beweerd dat er ergens tussen Breda en Roozendaal door een dierenactivist de banden van een jagerssuv lekgestoken zouden zijn. Ik ben gister op onderzoek gegaan rond het Heike en ontdekte, dat het precies andersom was gegaan. De bestelauto van een lid van de PvdD waarop anti-jachtstickers geplakt waren, was door jagers helemaal met spuitlak bewerkt en de ruitenwissers en spiegels waren er vanaf gebroken. Duizenden euro's schade! De dader(s) bleken jagers te zijn en degene die in deze fora die tekst toen heeft gezet moet een van die schuldigen geweest zijn. Ik zal gaan zoeken waar die tekst ook alweer staat en dan is er dus meteen een spoor naar een van de daders. Want niemand anders kan dit immers weten!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dit is een godspe. "De Faunabeheereenheid in de provincie Noord Brabant weet van de aanwezigheid van wilde zwijnen". Ja dat haalt je Cuculus canorus (=de Koekoek). Ze hebben de dieren er zélf uitgezet! Niks klimaat, niks levensvatbaarder biggen. De heimelijke zwijnenhouderij zit al jarenlang in een bosje langs een zandweg onder Meijel/Roggelse Dijk. De dieren worden vanuit Duitsland aangevoerd, een aantal maanden ingerasterd om ze aan het gebied te laten wennen en dan zijn ze ineens foetsjie.............! Uitgezet in de Groote Peel, de Zoom, de Banen, de Kruisvennen en dus nu ook al in het Leenderbos. Doel: kweken van landbouwschade door zwijnen en daardoor verruiming van zwartwildjachtmogelijkheden voor de plaatselijke hobbyjagers! De daders zijn met naam en adres bekend! Nietwaar Anti Jacht? En dan nog wat: ook op Heumensoord bij Groesbeek leeft al heel lang een zwijnenpopulatie, daar destijds uitgezet door grofwildjachtfanaat Peeters. De plaatselijke jagers maakten afgelopen winter een gat in het raster zodat de zwijnen naar de nabijgelegen Groesbeekse Golfbaan konden lopen. Gevolg: ernstige schade aan de grasmat. Resultaat: ruime afschotmogelijkheden! Dit criminele jagersgeklooi moet onmiddellijk aangepakt worden!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ja Katrien, ik zag die film ook en reageerde al gisteravond om 22.20 u in het forum 'politie neemt 130 fazanten in beslag'. Ik maakte me erg pissig over de eenzijdigheid waarmee de vos bekeken werd. Je zag hoe het Ilperveld (met de roerdomp en het blauwborstje) er bij ligt dankzij Landschap Noord Holland. Een troosteloze riet en ruigtewoestenij waar haast geen weidevogels meer kunnen broeden. Op het actieradiuskaartje van die gezenderde vos was te zien dat dit dier alleen maar in die rietruigte op jacht ging. Ze kwam helemaal niet in het noordelijke stuk van het veld over de Gouwsloot, waar het land van boer Dekker ligt en waar het boordevol weidevogels zit. En ook niet ten zuiden van de Landscheidingsloot, waar ook nog heel veel weidevogels broeden. Maar daarover werd niks gezegd. Ik noem dat tendentieus van de beheerder! Want Jaap Mulder en Tijs Tinbergen weten dat natuurlijk niet. Ik wél. Uit eigen waarneming!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Anti Jacht, grappig dat jij die vent uit Gemert in verband brengt met de zwijnen in het Leenderbos. Want ik heb ontdekt dat er in de bossen van de Stippelberg en de Sijp (bij de Dr. de Quayweg) ook uitzetpraktijken plaatsvinden. Dat is maar een steenworpje van Gemert! En ook vlakbij de fazanterie van jachthandelaar S.! Dit gebeurd allemaal natuurlijk in samenspraak met de terreinbeheerders en het is vast geen toeval dat vrijwel alle gebieden van SBB zijn. Alle uitgezette zwijnen komen van over de grens, waar ze inderdaad gewoon te koop zijn. Maar of ze ook allemaal afkomstig zijn uit het Reichswald danwel vanuit Mecklenburg-Vorpommern of Brandenburg worden aangevoerd durf ik niet met zekerheid te zeggen. Maar dat kan dna-onderzoek heel makkelijk uitwijzen. Mocht dat zo zijn, dan moet er ernstig met de aanwezigheid van besmettelijke wilde zwijnenpestkiemen gerekend worden. Want die ziekte komt in die streken met regelmaat voor. Spotvogel legde destijds al de link tussen mesttransporten (door Kurstjens Milsbeek) naar Marienwerdt in bezirk Friedland/Pasewalk, waar wilde zwijnepest heerstte, en de uitbraak van varkenspest in Venhorst in januari 1997. Maar ik begin nu jagers ervan te verdenken dat zij die ziektekiemen hebben aangevoerd. Daarom moet de hele kunstmatige Brabantse zwijnenpopulatie ten spoedigste genetisch geidentificeerd worden. Wat een zwijnerij!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  D'r word in die film ook helemaal niks gezegd over de belangrijke natuurlijke functie van de vos om de ganzenpopulaties kort te houden. Alleen maar geouwehoer over een paar weidevogelnessies. En rijende vossen. Waaro? In de Oostvaardersplassen!

 • no-profile-image

  freek

  hadden wij allen niet de zelfde dicussie laatste winter. vraag een varkens houder eens hoe een varken zich voortplant. Met 300 wilde zwijnen in een gebied 2 worpen per jaar 10 biggen zeg eens dat 5 het maken dat is nog 10 per jaar per zeug laten we dan hopen dat er maar 100 zeugen en 200 beren zijn zou dus betekenen dat er 1000 bijkomen elk jaar dus er kloppen hier een paar dingen niet of de 300 varkens is overschat of dat er maar 20 worden afgeschoten. beste jagers kom lekker een paar weken in nieuw zeeland jagen herten varkens jij je geweer een mes en een stel goed af gerichte honden en geen mens die het gek vind dat jij de bush in gaat om wat te eten te halen

 • no-profile-image

  goedgelovig

  Er zitten inderdaad de laatste paar jaar veel zwijnen in en rondom het leenderbos, ik heb er nogal wat schade van. Weet er iemand een goede oplossing om ze te verjagen? De jagers zeggen dat de huidige generatie zwijnen te veel verwilderd is om ze te kunnen schieten. Ik denk dat we er niet meer vanaf komen. Gegroet.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké Freek, al beweerde je in Christchurch te wonen dan nog ben jij geen Nieuwzeelander en evenmin met een Moarivrouw getrouwd. Jij bent gewoon een van die lafbekken waardoor ik toch maar liever mijn zoologische herkauwerhoedanigheid wil handhaven. Want afgelopen 2 jaar werd er al meermalen een aanslag op mijn leven gepleegd, waarvan eenmaal in mijn eigen huis! Dus als je het niet heel erg vind dan doe ik gewoon mijn waarheidsgetrouwe klip en klare verhalen in deze fora en laat ik mijn woon en verblijfplaats maar even buiten beschouwing. Want je wilt noet weten hoeveel cirimineel geflipte gekken er tegenwoordig vrij rond lopen. Bang ben ik voor niemand, maar ik opteer evenmin voor onnodige risico's met ongeleide ongeletterde projectielen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Freek, sorry dat ik je wakker belde maar ik zag op de tv dat Christchurch in puinpoeier ligt en maakte me zorgen over jou en je Maori-echtgenote en jullie eventuele family. Maar gelukkig lag je gewoon te meuren. Het is bij jullie elf uur later dan in Nederland. Ik belde je om half negen. Kennelijk houd je dus niet van vroeg opstaan? Anyway: ik maak me altijd zorgen om people I know in anyway als er ergens ter wereld iets gebeurd. Daar zou ik je zelfs midden in de nacht voor wakker bellen! Just to be sure that you'll alive and well! Want zo zijn "laffe" en "linkse" Herkauwers nou eenmaal.

 • no-profile-image

  freek

  het bericht gaat er in de verste verte niet over of die zwijnen zijn uitgezet of niet het gaat erover dat ze er zijn en dat er nu over gedacht word om hoe de populatie te beheren. Waarom is het als er een wild zwijn ergents word gezien het direct daar is uitgezet het zou niet op eigen kracht daar naar toe gelopen zijn. En wij lopen 14 uur voor op nederland het was hier 6 uur s`ochtens op zondag (vaderdag) dus denk dat dat een goede reden is om nog in bed te liggen

 • no-profile-image

  pietje

  gezakt voor het ezamen speurneus?

 • no-profile-image

  anti

  Jagertje, houd aub je grote mond om de praktijken in de peel te ontkennen. Je bent niet van deze wereld. Deze lieden hebben al jaren de jacht in een verderfelijk daglicht gesteld. De heren JBN deinsen nergens voor terug. Uit bestuurlijke ervaring weet en ken ik het gedachtegoed van dit trio. Schei aub uit en verlaat voorgoed dit forum. Ook die fazanten weer daar in Middelbeers getuigt van het natuurcriminele gedrag van dit soort schieters. EN JIJ HOORT DAAR OOK BIJ. Jij bent even crinineel als diegenen wiens gedachtengoed jij probert te verdedigen. Schei daar mee uit en verdoe je tijd met nuttige en zinvolle dingen. Bovendien wordt het ook steeds duidelijker dat de link naar het Leenderbos idd blijkt te kloppen. Hierover heb ik eveneens de bevoegde instanties bijgepraat. Hopelijk kan ik er jou ook nog eens aanhangen, want elke doodschieter die kan aangeven bij de bevoegde instanties geeft mij een voldaan gevoel. Bovendien en tot slot: als ik elke keer zo werd afgemaakt op internet nam ik peromgaande die maatregelen die mij als burger geboden worden. En hiermee zult u het weer moeten doen.

 • no-profile-image

  pietje

  TELRAAMTIC?

 • no-profile-image

  Fan van eerlijke goede jagers

  Linda toch, Ik weet zeker dat je nu onterecht een aantal mensen beledigd!!! Ik ken in mijn naaste omgeving meerdere jagers die erg goed bezig zijn met hun belangrijke taak nl.: Beheren van de wild stand zodat het er niet te veel worden zodat er grote schades ontstaan! Ofdat dit nou door zwijnen of vossen of kraaien of ganzen gebuerd, maakt niet uit maar dat moet opgelost worden door afschot of vallen te plaatsen! De muskesrat is ruim 50 jaar geleden door een belg uit amerika gehaald voor zijn vacht, maar nadat bleek dat er geen economisch rendement te behalen viel heeft hij ze losgelaten in het wild en zie nu de gevolgen in Nederland!! Zo zijn er meerdere mensen die exotische dieren wilde toen ze klien waren was het leuk maar op een gegevenmoment willen ze ervan af en dan worden ze meerdere malen in de natuur gedropt! Dus dat het zeker niet altijd jagers hoeven te zijn is hiermede wel bewezen! Er lopen ook veel linkse gekken rond met de raarste ideeën over natuur ( het loslaten van nertsen in griekenland etc. ) en zgn. dierenliefde. Maar daar hoor je anti jacht en die rare herkauwer (die steeds hetzelfde blijft zeuren ) niet over.

 • no-profile-image

  dieter van hommersom

  Herkauwer, ook bij de Forstverwaltung Kalbeck in Nierswalde hebben ze volgens mijn vriendin kort ingerasterde zwijnen lopen. Daar kunnen die uitgezette beesten dus misschien ook vanweg komen?

 • no-profile-image

  twan schorseneers

  Herkauwer, ik zou geen gratis koffie van die vent aannemen. Want jagers kun je nooit vertrouwen.

 • no-profile-image

  linda

  Het forum borrelt over met allerlei wetenswaardigheden over de herkomst van zwijnen rond Eindhoven. Hopelijk wordt er goede notie van genomen hetgeen een zekere Herkauwer verteld. Het is interessante achtergrond informatie en kan gebruikt worden om de jagers met hun eigen moorddadige streken mee om de oren te slaan. zij zijn niet vies om allerlei tricks en trucs te gebruiken om hun misdadige hobby te rechtvaardigen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Brabantse Onzinfan, jij weet absoluut niet waarover je het hebt. Ik heb in het forum 'babyottertjes gevonden in friesland' de leugen over de zogenaamde dijkbedreigende Muskusrat dacht ik voldoende ontzenuwd. Er is ons land én de belastingbetalers inderdaad heel veel aangedaan. Namelijk inmiddels honderden miljoenen guldens resp euro's in het water gesmeten aan fake-bestrijding door rattenkwekende muskusratvangers. En dan heb ik het nog niet over de honderdduizenden in vallen verzopen beschermde dieren, die ik eerder ook al genoemd heb. Jawel, ik zal de waarheid nét zo lang blijven herkauwen totdat het jullie allemaal zélfs in je dromen zal blijven achtervolgen! Maar je hebt gelijk, er zijn inderdaad wel goede jagers. Laatst kwam ik over de Veluwe en ben nog even in nimrodbedevaartsoord 'de Jachthut van Cartouche' (wijlen Arnold van der Wal) bij Garderen wezen kijken. En afgelopen weekend wierp ik een blik op de laatste rustplaats van Teun Jurgens (Amator de Derde) in Nijmegen. Want dergelijke lui horen inderdaad op de Eeuwige Jachtvelden thuis. Ik weet ze dan ook allemaal te liggen! En dan nog wat. Als jij geen stront in je ogen had dan had je gelezen hoe ik denk over klootzakken die pelsdieren zogenaamd 'bevrijden'. Dat is misdadig en daar blijf ik bij. Maar dat heeft absoluut geen hout te maken met jachtmisstanden en natuurbeheerproblemen.

 • no-profile-image

  de

  Ga naar Gemert en zoek op de markt een hotel beginnend met de letter K, vraag de eigenaar te spreken en hij wil je misschien exact vertellen hoe de zwijnen in het leenderbos komen...........Vraag ook om een gratis kopje koffie, of "lekker wildbraad".

 • no-profile-image

  pietje

  Gezakt vor het examen jachthutjes bouwen?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké Anti Jacht, ons jagertje is virtueel van zijn hoogzit getuimeld, ziet er ineens interactief ziek uit en zweet ook heftig. Nou ja, zijn verdiende loon. Met de zwijnen ben ik nog niet verder gekomen. Ik wilde de melding van Thei Moonen gaan natrekken dat er in de Budelerbergen ook veel wilde varkens rondlopen. Maar bij Vierlingsbeek liep ik tegen dubbelloops aardappelboer 'De Snor' Ebben uit Groeningen aan en dat heeft me een tijdlang bezig gehouden. Die vent terroriseert het hele Maasheggengebied en het Land van Cuyk en de regiopolitie verdomd het om er wat aan te doen. Ze schijten in hun broek voor die lompe hufter. Vooral de VVD-burgemeester van Boxmeer, Karel van Soest! Ik denk dat Ebben het een en ander van Van Soest weet en hem daarmee in de tang neemt. Enfin: ik keek wel nog wat rond bij Meijel en mistte een aantal herten in het privéhertenkampje in Berg, net boven Meijel. Een tic van me: ik noteer altijd de aantallen dieren per soort, die ik aantref in particuliere menagerieen! Ze zullen nu toch niet ook nog herten in de Peel gaan uitzetten?

 • no-profile-image

  peer wijnhoven

  Die zwijnen zitten ook al vlakbij de Achelse Kluis op de Grote Hei.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti Jacht, ik zie zojuist dat er in het forum 'aivd waarschuwt scholen voor dierenactivisten' door zekere Peterpaul Niemandsverdriet een wetenschappelijke berekening is geplaatst van het werkelijke aantal KNJV-leden. Daar zal men in Amersfoort niet om gaan feesten!

 • no-profile-image

  koetje

  Maak ze af?Jij bent echt toe aan een pilletje of 30 en een dwangbuis.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Koetje Boe, Anti Jacht is wat heetgebakerd maar meent het goed. Ik leg uit wat er in Land van Cuyk aan de hand is. Vorig jaar augustus werd daar tussen huizen en wegen zo achterlijk op duiven, kraaien en al wat er nog meer leefde geknald dat omwonenden daar bezwaar tegen maakten. Zij werden toen zeer agressief door de jagers tegemoet getreden en er werden telefonisch doodsbedreigingen uitgesproken. De politie nam de bewuste gsm van de bedreigde mee om het opgeslagen nummer na te trekken, maar na twee weken werd het toestel teruggegeven met een gewist geheugen. Dat is vervreemding van belastend materiaal en dus een Strafbaar Feit! Er vond een gesprek plaats met de Boxmeerse burgemeester Van Soest die zich liet bijstaan door een politieambtenaar die zich als plaatsvervangend korpschef voorstelde. Maar in werkelijkheid bleek het een brigadier uit het regioteam Boxmeer te zijn. Deze feitenverdraaiing ging gepaard met leugenverhalen over invallen en inbeslagnames van wapens en kort na het gesprek verstrekte bureau Cuyk aan de redactie van de Gelderlander Boxmeer (ongevraagd, dat heb ik bij de betreffende journalist gecheckt) een bericht dat de jagers vrij pleitte van overtredingen. Dat was van A tot Z gelogen, maar men weigerde en weigert nog altijd om aangifte aan te nemen. Van dit alles is melding gemaakt bij de (echte) korpschef Nbr-noord in Den Bosch. Nooit meer iets van gehoord! Inmiddels zijn er door de jagers talloze malen bedreigingen (ook doodsbedreigingen) tegen die mensen uitgesproken en er werd zelfs met een zware John Deere op hen ingereden. Die trekker was van het bedrijf van aardappelboer en dat is tevens een van de meest agressieve jagers uit die streek. Maar enkele dagen geleden heeft een andere jager opnieuw een scheld- en bedreigpartij ten beste gegeven. En weer weigerde de politie om aangifte aan te nemen. Komende week ga ik die mensen bijstaan in hun strijd om hun Recht te krijgen. Dat moet kennelijk in dit rechteloze land!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik wil aan het vorige bericht nog toevoegen dat de Wouwse Plantage in wanbeheer is bij de SBNL, de rauschende jagersbende waarvan Gerard Alferink sinds bijna een maand voorzitter is. Mogen ze blij mee zijn daar rond Bergen op Zoom.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, dat is een prachtige opsomming van hoe het HOORT te gaan. Maar de realiteit schijnt heel vaak toch wel enigszins anders te verlopen. Toverwoord: de structurele onderbezetting bij administrerende en controlerende diensten! Je had zelf al kunnen aanvoelen dat ik wél weet hoe die zaken geregeld horen te zijn, omdat ik luid en duidelijk schrijf dat het een privaatrechtelijke overeenkomst tussen grondeigenaar en jager/jachtcombinatie is. Een fles jenever of wat onderhands toegeschoven pecunia's zijn dat natuurlijk niet. Jij bent de allereerste in mijn leven die mij lui durft noemen. Maaar je weet natuurlijk wel beter, want hoe kon ik anders al die feiten continu opsproren? Nou ja, dat gaat je ook geen fluit aan!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Dom en zeilig herkauwertje toch,
  Dat jij je eigen verhaaltjes gelooft is jouw probleem
  Zoals ik beschreven heb hoort het, gebeurt het en is het wettelijk geregeld.
  Je kunt net zo lang blijven zwammen als je wilt maar dit zijn de wettelijke REGELS voor iedere jachthouder door justitie uitgevoerd, en dat zonder enige uitzondering.
  En dat, zielig herkauwertje, is weer EEN KEIHARD FEIT waar jij geen speld tussen kunt krijgen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti Jacht, doe een beetje rustig aan en laat je niet teveel gaan alsjeblieft. Het komt veel harder aan als je dat rapalje gewoon negeert. Vanochtend vond ik in een peppel- en griendengebied tussen de rivieren een paar klandestien gegraven eendenputten met schiethutten en maar liefs vier wildkansels voor de vijf of zes reeën die er daar leven. Er stond een tandemasser met eenden- en fazantenvoer: maiskolven en ongedorst graan. Weet je wat nou zo leuk was? Op de klep van die aanhanger stond de naam van die hobbyknaller. Een steenhouwerij nota bene. Die maken dus grafzerken! Da's kras hé?

 • no-profile-image

  oplettende

  Herkauwer, rapalje negeren?
  Mooie woorden maar het jagertje krijgt jou nog steeds met het aller grootste gemak op de kast en hij heeft nog gelijk ook.
  Geef nou eens aan welke van jou zgn. feiten heb jij nu werkelijk onderbouwd?
  Anti jacht het jachtseizoen is al gedeeltelijk begonnen terwijl schadebestrijding en beheer het hele jaar doorgaat.
  Ik ben vrijwel dagelijks buiten in de natuur en praat daar ook nog al eens met jagers.
  Ik heb (jammer voor jou) nog niets door jou en je genootjes zien gebeuren.
  Zorg wel dat je met je akties binnen de wet blijft anders kon jezelf wel eens het kind van de rekening worden.
  Houden jullie het verder nou een beetje beschaafd aub, hoog opgeleide mensen zoals jullie hebben al dat schelden en tieren toch niet nodig?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oplettende Lezer, ik raad je dringend aan om eens bij Hans Janssen, Pearl, Het Huys en Schoonenberg langs te gaan, want het is bijster slecht met jouw gezichtsvermogen en gehoororgaan gesteld. Het enige wat Jagerttje uit zijn BOEKJE heeft GEDICTEERD is hoe het in de praktijk idealiter zou behoren te zijn. Toevallig kom ik nét terug van mijn favoriete zondagmiddagtijdverdrijf: controle op heikele jachtplaatsen. Ditmaall een particuliere eendenkooi met grienden, weteringen en een oude doorbraakkolk niet erg ver van Den Bosch. Ik trof daar dermate veel verboden vangmiddelen en jachtopstellingen aan dat ik er morgen met een Boa opnieuw een kijkje ga nemen. Want als oplettend lezer weet je wellicht dat het uitvaardigen van wetten en regels één ding is, maar dat naleving daarvan helaas tot een heel andere dimensie behoord. Enfin: daar zijn wij dus voor!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oplettende lezer, doe mij en jouzelf en plezier en duik eens diep jouw eigen administratie. Ik durf wedden dat daar dan een jachtacte uit tevoorschijn komt! En dat zal dan Alles verklaren! Als je het niet erg vindt, dan ga ik nu verder met het opsommen van Feiten over Jachtmisstanden

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nee Hendrik, niet wij zijn mafkezen, maar jij ben er in gestonken. Want door jouw reactie.........ach, laat ook maar want ik ga je niet wijzer maken dan je toch al niet bent. Lullo, de infiltratie is allang gelukt en wij zitten overal in jullie verziekte organisatie. Pas maar op, want je kunt zélfs je eigen geweer, hut, hond, tableau en vrouw niet meer vertrouwen. Houdoe, en blijf erg waakzaam. Dag en nacht!

 • no-profile-image

  johan witkamp

  Nou jagertje, dat is een heel mooi fantsieverhaal. Lijkt wel een sprookje met jouzelf als Sneeuwwitje. Té mooi om waar te zijn! Witte ge wa ze hier zeggen? "D'n die-e is ok nie in zunne urste leugen gebarsten!" Zullen we het daar maar op houden dan?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Men wil niet weten welk soort vunzige misstanden er heersen in de met borden als "natuurgebied geen vrije toegang' afgerasterde eendenkooien zo'n 20 km rondom de Sint Jan. Ik zal die binnenkort in het ZWARTBOEK NATUURBEHEER openbaren en het lijkt mij niet verstandig om daarop nu reeds een schot voor de boeg te geven. Want de verrassing is natuurlijk veel groter als men zichzelf in een onverwachte, doch gegarandeerd compromitterende, situatie vereeuwigd tegenkomt! "Heren" kooieigenaren, nog even geduld dus!

 • no-profile-image

  anti

  @ opltettende lezer. Je bent vooral een slechte lezer. Waarom?? Omdat je niet ingaat op de gigantische misstanden die er heersen bij de activiteit JAGEN. Jagertje weet dat ook en typt een hoofdstuk over uit zijn schietcursus, die je moet volgen om deze moorddadige hobby te mogen uitoefenen. Daarnaast is het zo dat de politie en aid volledig op de hoogte zijn van al die misselijkmakende activiteiten, maar door gebrek aan mankracht en tegenwerking van vooral CDA politici hun werk niet goed kunnen doen. De FF wet was in 1e insatntie niet helemaal verkeerd, maar door toedoen van met name CDA politici (jagende) en die gelukkig overleden pijproker vd Brink, is deze wet uitgekleed. Politie en AID medewerkers beamen dit volmondig. Ze staan nu met de rug tegen de muur en het schofterige gedrag van jagende natuurcriminelen heeft vrij spel. Dat zijn de feiten oplettende lezer. En jij weet dat ook, maar jopuw achtergrond zal ook wel een schietverleden hebben og nog hebben. Wie weet. Ik heb al dikwijls gezegd een zwaar mea culpa te hebben gehad. En nog. Wat ik gezien heb in de jachtwereld tart alle verbeelding. Verschrikkelijk. Wat een moordparij. Gesmeekt word ik mijn mond dicht te houden, maar dat kan en mag niet gebeuren dat deze praktijken van uitzetten van zwijnen en fazanten, het vergiftigen van bunzings, hermelijnen en vossen nog steeds doorgaat. Om maar te zwijgen over het executeren van drachtige reegeiten en het uitgraven van jonge vossen om ze daarna dood te slaan tegen een boom. Maar op deze feiten gaat jagertje nooit op in. HIJ DOET DAT NAMELIJK ZELF OOK. Iedereen in de jacht doet dat. Hij, jagertje, leidt steeds af. Dat is hem geleerd op die schietcursus en in de praktijk: critici gelijk geven, om daarna zelf nog harder in de fout te gaan. Lezers: word eens wakker en geef de komende tijd elke jachtactiviteit aan. De politie moet komen en kan controleren, want hoevaak wordt er nog steeds met loodhagel geschoten, wat al jaren niet meer mag. Alleen al dat controleren zou honderden verbalen opleveren. Aangeven dus die natuurcriminelen.

 • no-profile-image

  anti

  Herkauwer: deze actie is mij niet bekend. Maar van de Malpie naar Leenderbos is een zeer geringe afstand. Dus het zou kunnen dat daar zwijnen zijn gezien. De kwestie Leenderbos is duidelijk. Hier zijn de jagers (sorry: wildbegeerders) bezig geweest de fauna te verzieken, om te kunnen knallen. Die vent uit Gemert van hotel K weet alles. Bel hem maar eens.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké Anti Jacht, dan zal het wel om Leenderbosvarkens gaan. Zoiets meende ik ook al. Ik ga binnenkort wel eens undercover met een van de ladies (Katja, Linda of Katrien) bij die Gemertse K een tas koffie met een Bossche Bol consumeren. Dan komen we er wel achter.

 • no-profile-image

  wiel vrancken

  Er wordt hier ook schandalig veel op eenden en ganzen geschoten. Ook 's avonds en in de morgen en vaak in volle duisternis. Ik ga er op letten en zal melding doen als ik wat zie of hoor. Want ik respecteer alle leven en heb een hekel aan doodschieters.

 • no-profile-image

  anti

  Juist ja, die Corby. Heft veel cpntact met ene heer N uit Roermond. Deze N is verantwoordelijk voor de zwijnen-uitzetterij in de Peel. Met name hem was het een doorn in het oog dat zijn schiettuin, de Peel, niet meer verpacht werd. De heren B en J uit dorpjes tegen Meijel aan wisten hier wel raad op. Die ene B had weer veel jachtcontact met K uit Gemert en die zat in het bestuur van een WBE rond Leenderbos, zo dat is nog eens wat. Valt het kwartje nu nog niet bij politie en aid??????????????????????????

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hoi Mia, het snuffelen in midden brabant vindt plaats in het forum 'politie neemt 130 fazanten in beslag'. We moeten de zaken een beetje op orde zien te houden, het is al erg genoeg dat jagers er zo'n puinzooi van maken!

 • no-profile-image

  mia verstraelen

  Ik liet vanavond de honden uit om half tien en toen werd er nog volop geschoten in het Uilenbroek bij Luissel. Ze knallen daar alles dood wat er maar beweegt.

 • no-profile-image

  anti

  Aan iedereen: hou ook het forum van die 130 uitgezette fazanten in de gaten. Wordt steeds verwijderd. Daar staat ook veel informatie voor politie en aid.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, jij weet zelf ook wel dat het erg lastig is om via officiële kanalen achter zulke info te komen. Niet uit onwil bij de boa's, maar domweg omdat jachtpacht een privaatrechtelijke overeenkomst tussen grondeigenaar/gebruiker en de jager of jachtcombinatie is. Zelden op schrift gesteld en doorgaans met handjeklap geregeld. Door de komst destijds van de Wbe's en Fbe's is het er moedwillig allemaal nog moeilijker traceerbaar op gemaakt. Ik houd de zaken graag transparant en eerlijk want ik ben geen jager. Daarom vraag ik Mia bij deze of zij bij boomkweker Peijnenburg in Luissel of veehouder Van Gestel in Nergena/Esch wil navragen wie daar jaagt. Dan horen we dat hopelijk via dit forum.

 • no-profile-image

  anti

  Beste Witkamp. Als oud bestuurder van de KNJV weet ik wat de discussie was om de Peel terug te krijgen als jachtgebied. Het uitzetten van varkens werd gewoon openlijk, informeel besproken. Je hoefde alleen maar de boeren ongerust te maken dat hun varkens ernstig ziek zouden worden en knallen op uitgezette zwijnen was verzekerd. Geen GS in Den Bosch die er aan denkt dan geen vergunning te verlenen, heel Brabant zou failliet gaan. Jagers zijn en blijven, per definitie, grote natuurcriminelen. Advies: ga de cursus volgen (is wel heel duur) en ga infiltreren in de jachtwereld, net als ik, je weet niet wat je hoort en ziet.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dank voor de tip Twan, maar een bakkie Koffie Verkeerd kan toch zeker geen kwaad?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dat is heel goed mogelijk Dieter, maar ze kunnen ook uit het Reichswald, het Brachterwald of het Elmpterforst gehaald zijn. Duitse jagers zijn namelijk geen molecuul beter dan Nederlandse. Het gaat hen alleen maar om dieren doodknallen en het liefst als er ook nog wat mee te verdienen valt. Levend of als wildbraad, dat interesseert die lui geen snars.

 • no-profile-image

  johan witkamp

  Herkauwer, u bent er wel erg zeker van dat die zwijnen in Peel en Kempen worden uitgezet. Waarom kunnen het niet gewoon echte wilde beesten zijn? Ze komen toch van nature in ons land voor?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Johan, dat is niet zo moeilijk. In ons land komen alleen op de Veluwe, in het Dekkerswald bij Groesbeek en in de Meijnweg bij Vlodrop/Herkenbosch wilde zwijnen voor. Al die gebieden zijn omrasterd. Het kan worden uitgesloten dat zwijnen die onverhoopt uit een van deze drie gebieden ontsnappen, hun weg via oversteek van rivieren, dijken, kanalen, autowegen en spoorbanen zouden vinden en dan juist de SBB-objecten zouden weten te vinden waar ze nu ineens aanwezig blijken te zijn. Bovendien ken ik de afgerasterde wenren bij Meijel al zes jaar en zo lang is het klandestien uitzetten van de dieren ook al bezig. Er moet nu alleen nog met dna het verband tussen de uitgezette zwijnen in Peel en Kempen en de aanwezige sporen in die wenren worden aangetoond. Dat is een kwestie van tijd.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Johan, voor wat betreft het Reichswald heb je wel gelijk. Er staat wel een wildraster om dat gebied heen maar tussen de Jansberg bij Milsbeek en Ven-Zelderheide liggen 6 kilometer de dunbevolkte Koningsvennen en daar zou gemakkelijk een gat in het raster gemaakt kunnen worden. Maar dan zijn de varkens nog lang niet in Peel en Kempen. Ze zullen dan toch eerst de N271, de A77, de Niers, de Maas, de N610, de spoorlijn Cuyk-Venray, de A73, de N270 en de spoorlijn Eindhoven - Venlo over moeten steken. En dan zijn ze er nog lang niet! Zonder gps, toeristenkaart en/of verkeersregelaar gaat ze dat echt niet lukken! Maar ik ga in ieder geval binnenkort de rasters daar controleren. Een paar honderd meter ten oosten van de Zwarte Weg (de weg van Grafwegen naar Milsbeek) ligt tussen de verharde landweg die Koningsvennen heet en de onverharde grensweg langs het Reichswald wél een plek waar klandestien fazanten worden gevoerd. Ik heb het kenteken en een foto van die lui dus als er wat met het raster loos is dan weet ik waar ik moet zoeken!

 • no-profile-image

  johan witkamp

  Beste herkauwer, als je het zo bekijkt dan ligt het inderdaad niet voor de hand. Fazanten worden trouwens ook gevoederd in de Rosmalense hoeven door jagers van aannemersbedrijf Heijmans. En ook bij `Slabroek en in de Brobbelbies onder Nistelrooi. Daar ga ik vaak wandelen.

 • no-profile-image

  jvf

  wel eens naar animal cops gekeken?.
  deze dierenpolitie vevoerd zwaar inmobiele dieren [paarden] naar de ""kliniek"" om daar te constateren dat redding niet mogelijk is.
  dit is in nl verboden,en terecht,ter plaatse euthaiseren,is gezien vanuit onnodig lijden veel beter.
  vanavond ook ""politie te paard gezien?,die liggende koe was heel ""zielig"",maar die jack russel was ongezond dik,en een paard met slechte ervaringen in het water krijgt geen tijd om iets vertrouwen op te bouwen.dat is onze politie die straks ook voor dieren op de bres springt.
  soms verlang ik terrug naar de tijd dat mensen iets dichter bij de natuur stonden, en aan dergelijke misstanden geen boodschap hadden.
  mvg[lekker sliepe]jvf

 • no-profile-image

  koetje

  Ja voor inhoud moeten we bij jou zijn.

 • no-profile-image

  anti

  JVF: leer op de 1e plaats eens een fatsoenlijke zin te maken. Daarna gaan we het hebben over de inhoud.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti Jacht, ik ben vandaag eens rond wezen kijken in de domeinen van jachtopziener Bode. Jawel: de Wouwse Plantage. Daar knallen jagers alle roofvogels af, tot rode wouwen aan toe. Het barst er van de fazantenrennen, kooien, klemmen en meer van dat fraais. Overal liggen afgeknalde katten en resten van vermoorde bunzings, marters, vossen etc. Ook onder het Heike en Rucphen -Schijf ziet het er uit alsof er helemaal geen FFw is en er ook nooit een Jachtwet bestaan heeft. Daar jaagt een Belgische velgbemantelingskoning, die ze hoognodig bandbreuk moeten laten leiden. Er wordt daar ook nog volop met loodhagel geschoten, want dat is in de Belgique nog gewoon verkrijgbaar.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Wat een zwijnenbende in de wouwse plantage. En wat een mooie koninklijke club is toch de KNJV!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Overigens voelde die terreinbeheerder zich stevig op zijn polsstok getreden! Ik had het helemaal verkeerd! Inmiddels was de situatie verbeterd en zijn er meer weidevogels! Sterke verhalen voor de vaak, want ik was nog maar 865 dagen geleden een hele dag in het Ilperveld! Men kan natuurlijk mij probéren wat wijs te maken, maar niet dat vegetatie én weidevogelstand zich in twee jaar kunnen herstellen! Ik zal eens navraag doen of die beheerder soms ook jager is! En dan volgt er wellicht een verstandig advies. Gratis!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Boer In Opleiding, als je ook nog een Toekomst als boer wil, dan raad ik je aan om subiet te stoppen met het Haten van de Natuur! Verder ben ik not amused dat ik mijn stinkende best deed om in het forum 'babyottertjes in friesland gevonden' jou allerlei dingen uit te leggen, terwijl jij er niet meer naar om keek. Ga eerst eens Fatsoen leren man. Verder: over de Wilde Zwijnen is meer te lezen in het forum 'gefermenteerde mest en stro het beste voor bodem'. Vanaf nu zit ik dag en nacht op die zaak en de onderste steen zal boven komen.

 • no-profile-image

  anti

  Hoe het zit met de varkens in de Leenderbossen is mij niet echt bekend. Hoe ze daar gekomen zijn, althans. In de Peel zijn ze door jagers uitgezet. Die ken ik met naam en toenaam. Destijds was ik bestuurslid van de KNJV en er werd openlijk gesproken hoe de Peel als jachtgebied kon worden teruggekregen. Het uitzetten van varkens was het EUREKA. Daar barst het van de varkensstallen en de boeren werden op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van wilde varkens die wel eens de varkenspest konden verspreiden. De Peel stond op zijn kop en de jagerstruc was gelukt. Daardoor viel ook niet meer te conroleren wat die heren uit Meijel en Roermond en omstreken nog meer beschoten als wilde varkens. Er is in ieder geval flink gejaagd op vossen, dassen, reeen en roofvogels. Dat werd gewoon openlijk gezegd. In de Leenderbossen zal het niet veel beter zijn. Een paar jaar geleden las ik een stuk in het Eindhovens Dagblad over een Gemertse jager. Toevallig, nou zo toevallig ook weer niet, ken ik die vent goed. Ik trof hem vaak op jachtdagen in Duitsland waar rijke lieden fazantenjachten hielden. Ook een van de heren uit Meijel en Roermond en omstreken hoorde tot die fazanten-uitzet-jagers. Laat die Gemertse nu een, wat hij zelf noemt, "belangrijke functie"bekleden in de schietersclub rond het Leenderbos. De link is er, ik weet ook zeker dat daar hetzelfde is gebeurd als in de Peel, alleen wat bij Nacht und Nebel gebeurt door de heren, is niet te bewijzen. Wel is bewezen dat de populatie in de Peel niet afkomstig uit het Meinweggebied. Die zijn gewoon gehaald in Duitsland, bij Well de grens over en daar kun je bij die baron zoveel varkens kopen als je maar wilt. Trouwens de bevoegde instanties zijn op de hoogte van deze praktijken en een bekend groep, die de Peel als werkgebied heeft, is ook op de hoogte van naam en toenaam. Maar ja, het neemt allemaal niet weg dat de hoogzitten in de Peel er weer staan en me doen denken aan de grens tussen oost en west Duitsland, want zo ziet het eruit. In de hokjes zitten dan wel geen soldaatjes, maar volwassen mensen die zo schietziek in hun hoofd zijn, dat dit gedrag alleen nog een orgasme teweeg kan brengen bij deze leiden. Arme jagersvrouw, zit thuis op een botje.....ja, van een wild varken.

 • no-profile-image

  anti

  Herkauwer, die gerard alferink toch. De stumper op het hoofdkantoor van de knjv. Mag daar koffie halen voor de toiletjuffrouw!! Heb hem wel eens getroffen op de game fair en op het kantoor in Amersfoort tijdens een sollicitatiegesprek. Een nikszeggende prul. Hij was het die in Gilze Rijen, tijdens een leden bijeenkomst van de knjv leden, hetvolgende verklaarde: "We weten van elkaar allemaal dat we fazanten uitzetten, niet moeilijk doen, maar ik moet in den Haag met een totaal ander verhaal komen". Is die vent directeur van SBNL???? SBNL is niets en minder dan een verkapte jagersvereniging. ze staan op elke bijeenkomst van die natuurcriminelen. wat moeten we met dit heerschap??? Juist, proberen te betrappen en aangifte doen. Dat pretendeert ook de naam Koninklijk te mogen dragen........Bernard toch, wat heb je die mensen toch allemaal aangedaan.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jawel Anti jacht, het nietdeug Gerard Alferink is per 4 september jl de nieuwe voorzitter van SBNL! Ik was vanavond samen met Spotvogel, Wipstaartje, Katja en Jan Warmenhuizen in De Roode Hoed en heb gezien hoe Spotvogel zijn zwaar gedegenereerde jeugdvriend Chris Kalden ontzag en zijn gram haalde bij de Landschap NH-loonslaaf die in 2008 te lamlendig was om hem toegang via rolbruggen tot het Ilperveld te verlenen. Zodat Spotvogel met zijn collega's alle slootjes in dat grondig naar de testikels geholpen gebied moest gaan door roeien. Ach, zo komt hij aan zijn terreinkennis. En aan munitie om af te rekenen!

 • no-profile-image

  antiht

  Boer in opleiding voor jager: reageer maar eens fatsoenlijk op mijn laatste bericht. Daar hebben die klote doodschieters geen antwoord op.
  Dat is nl WAARHEID.

 • no-profile-image

  Vogelvriend

  Wie weet waarom er dit jaar bijna geen torenvalken zijn rondom de Groote Peel in oa Heusden???Ik en enkele andere agrariers hebben al jaren nesten op palen staan en elk jaar broedsels.Dit jaar zijn meerdere nesten niet eens bevolkt,hoe kan dit??Er is ook geen enkel volwassen vogel te zien??Aan de aanwezigheid van voedsel ligt het niet,want er zitten zoals altijd nog steeds veel veldmuizen.

 • no-profile-image

  anti

  Ja, intussen zitten die uitgezette zwijnen nog steeds in het Leenderbos en gaan de uitzetters vrij uit, worden die dieren afgeknald en doet de politie en aid helemaal niks. Die hr. K uit Gemert stoort zich nergens aan en lapt elke wet aan zijn laars. en zijjn discipelen volgen hem. Wat een schande.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Nou herkauwer, was jij soms vannacht op het Binnenhof? Je lijkt wel helderziend, want die politie zit er dus aan te kommen. Toppie. Ik gane me als reservist aanmelden!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Freek, noem hedendaagse Nederlandse jagers geen "beste jagers", want dan heb je het over lieden die al 200 jaar dood zijn. Hier en Nu hebben we het over mooddadige hobbyisten die in een piepklein land met 17.000.000 inwoners zwijnen gaan uitzetten omdat er dan landbouwschade ontstaat en zij dus gelegitimeerd voor hun lol op die halfmakke dieren kunnen knallen. Vraag eens een Moari hoe hij/zij tegen zoiest gedegenereerds aankijkt. En ga je schamen met jouw egoistisch-koloniale onzinpraat.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad Jan, dat was een heel grote misser, want vossen zijn onmisbaar bij het ecologisch beheren van onze broedende ganzenpopulaties. Maar al net zo erg vond ik dat hamstergedoe op het Plateau van Margraten. Een restpopulatietje van niks dat dubbelloops en met inloopvallen tégen de vos in bescherming wordt genomen. Bij zoiets springt het glazuur me spontaan van het gebit. Want als er daar een gezonde situatie mbt de dierpopulaties zou zijn, dan vormde de vos totaal geen bedreiging voor die paar hamstertjes. Want roofdieren zijn nooit uit op uitroeiing van hun prooidieren. Dan waren ze immers zélf allang uitgestorven!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Anti Jacht , ik probeerde afgelopen maand meermalen jachtmisstanden bij de AID te melden maar ze verwezen me botweg naar de regiopolitie. En die stuurde dan een surveillancewagen die drie en eenhalf uur later op de plaats delict arriveerde. Dat schiet niet op zo. Als de nieuwe regering wil gaan bezuinigen en toch kwaliteit in handhaving wil verbeteren dan kan ik wel een gespecialiseerd team leveren, dat op jaarbasis alle uithoeken van dit landje binnenste buiten keert. Want er moet nu eindelijk eens echt handhavend worden opgetreden tegen dat groene grofvuil.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zou wel mooi zijn Jan. Door samenvoegen van de regiokorpsen kunnen er 'functioneel overcomplete' dienders beroepsmatig deze dierenwelzijntaken gaan uitoefenen. Nu wordt het nog zaak om die taakstelling zoveel mogelijk ook over het hele buitengebied uit te breiden.

 • no-profile-image

  anti

  Het is toch geweldig dat zo'n randdebiel als Freek verhuisd is naar Nieuw Zeeland. Kost ie onze maatschappij geen geld meer voor een heropvoeding.
  Maar feit blijft dat de wilde zwijnen in de peel eerst in grote rennen zaten, net achter de Duitse grens bij Well en dat het gedrocht uit Meijel, roermond eo (JNB) ze hierheen haalde. En SBB man Zegers moet hiervan op de hoogte zijn geweest.

 • no-profile-image

  freek

  Riverton ligt niet bij Christchurch maar Invercargill al had je op de kaart gekeken had je dat gezien scheelt maar 800 km.zit nog te wachten op je telefoontje want ik ben geenlaf bek ik zet mijn telefoon nummer recht voor je neus ik ben niet degene die de weg betreed om mensen leugenaars en andere scheld namen te noemen dat is totaal jou wereld want je kan het niet uitstaan de niet alle mensen het met jou eens zijn als je niet bang bent zou je identiteit niet verhullen "ongeleide ongeletterde projectielen" zijn kogels of mensen die niet kunnen lezen, schrijven en erg boos zijn maar die zul je niet zo gauw hier vinden

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Wat let je? Herkauwer.

 • no-profile-image

  Mirakel

  Buiten deze gebieden mogen jagers zwijnen afschieten! Komen die verbindingszones even van pas, met een vrij gezichtsveld van 250 meter rondom.
  Lachen,gieren,brullen, vuuuurrrrrrr..

 • no-profile-image

  herkauwer

  Prima Wiel, jij woont daar mooi om ook in het oog te houden wat er over de Maas bij Thorn gebeurd. Daar jaagt Corby, die wethouder is of was in Thorn. Bekend met drankproblemen dus geen risico's nemen! Succes.

 • no-profile-image

  wiel vrancken

  Oké Herkauwer, ik zal de boel goed in het oog houden. Die Corby ken ik wel. Zit vaak in de kroeg in Ittervoort.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Mooi tableau de la troep Anti Jacht. Bij mij valt het heitje wél! Ik zag die N, B en J vroeger vaak in de Middenpeel en de Kalispeel achter de Vosberg. De toenmalige boswachter Thieu van Deursen had ook heel wat te stellen met dat schormorrie. Zij waren het die de laatste échte Geelbekken in de Peel hebben afgeknald. Samen met Swinkels die ik in het Euwsel vanuit de auto op ganzen zag knallen. Als de AID gaat zoeken tussen Ospeldijk en Roggelse Dijk bij coordinaten 187/371 dan moeten ze die zwijnenwenren makkelijk kunnen vinden. En dan zijn er daar sporen genoeg om met dna te bewijzen hoe het er in Peel en Kempen met de wilde varkens wérkelijk aan toe gaat!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti jacht, breek me de moel niet open over IJsselsteijn. Daar ligt het Deutsche Soldatenfriedhof en in de bossen en hei van de Paardekop die daar tegenaan liggen heb ik weleens voor mijn leven moeten rennen met zes gewapende knickerbockers achter me aan. Zaten daar rond volle maan op houtsnippen te knallen en hadden voor mijn ogen een kerkuil afgeschoten. Enfin: ik liep toen 2x per week halve marathons en had de auto 2 km verderop bij de camping in de Heidsche Peel staan. Ik ben toen naar Veulen gereden en heb vanaf de Middenpeelweg nog een keer geprobeerd om infraroodopnamen te maken. Maar toen zaten ze al bij de jachtopziener aan de borrel! Ik vond wel nog een lederen jagershoedje met gemzenpluim en dat heb ik geplet en jarenlang als troffeekussen gebruikt om in nat gras te gaan zitten tijdens jachtobservaties!

 • no-profile-image

  wiel vrancken

  Vanmiddag waren ze vanuit een motorboot op eenden aan het schieten op de Spoorplas en de Gerelingsplas bij Linne-Merum. Maar Herkauwer, kuif en tafeleenden mogen toch niet bejaagd worden?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Sjef, we blijven ons uiterste best doen om zoveel mogelijk misstanden op te sporen en aan te melden. Daarbij kunnen we best wat lokale hulp gebruiken. Zaterdagavond hoorde ik bijvoorbeeld nog om 21.45 u. schieten aan de Maasplassen bij Thorn en even later ook tussen Panheel en Beegden en nog tot na tienen bij Leeuwen- Buggenum. Ik had nog méér dan 150 km te gaan voordat ik thuis was en had dus geen tijd om nader onderzoek in te stellen. Maar het is vlak bij Baexem, dus.........! Alvast veel dank voor de hulp en als je wat ziet: noteer plaats, tijd en kentekens en meldt dat aan bij de regiopolitie. En zorg zo mogelijk voor getuigen!

 • no-profile-image

  anti

  Idd Sjef, dat is zo,n stazie schietplek aan de rand van een nationaal monument. De doodschieters zitten daar niet alleen om zwijnen en vossen af te knallen,maar ook zullen per 1 januari a.s. de drachtige reegeiten weer aan de beurt zijn. Als je wilt tegen betaling. Vol trots noemen de jagers dit nog steeds de embryo jacht. Duurt tot 15 maart. De embryo's bewegen dan al, als ze uit het lichaam van de dode reegeit gehhald worden. Een afschuwelijk gezicht. Zelf gezien!! Ja als je zelf hebt geinfiltreerd, heb je alles gezien. Verder zijn daar dassen ook niet veilig. Worden zonder pardon aldaar aangezien voor een oude grijze vos. Die Swinkels ken ik al vanuit mijn jeugd, toen ze huishielden in Ijselstein, tussen Deurne en Venray, bij jachtopzaiener Ehren. Wat een tuig is dat, onvoorstelbaar. Het wordt dan ook hoog tijd dat bij nacht und nebel deze jachthut verandert in een brandende ruine. Daarom Heer Tullenaers kan ik Uw afschuw goed begrijpen. Deze is ook volledig begrijpbaar. En de verpachters staan erbij en kijken ernaar. Advies: neem contact op met werkgroep behoud de peel. Zij kunnen hopelijk advies geven.

 • no-profile-image

  sjef tullenaers

  Wij waren vanmorgen aan het wandelen rond de Groote Peel en hebben aan de Kokmeeuwweg bij de Veluwse Dijk een heel grote wildkanzel zien staan midden op een maisakker. Beste Herkauwer, is dat soms zo'n 40 bunderveldje waar men tegen betaling op drachtige reeen en uitgezette varkens kan schieten? Een aanfluiting is het. Een grof schandaal zo direct tegen een natuurmonument. Onze hele dag was erdoor verziekt. Bah!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad Sjef, dat is de Plaats Delict! Het perceel is er eentje dat nog ten tijde van Gerrit Braks gesubsidieerd is gedraineerd en feitelijk had er ook nog een varkensstal op zullen worden gebouwd op de plek waar nu die mestopslag staat. Ge weet wel, zo'n 2 ha veldje om alle eigen stront op te dumpen. Dat is op het nippertje tegengehouden, maar de jacht was toen al verpacht. En dat is kennelijk nog steeds zo! Als ik goed geinformeerd ben aan Swinkels. Die er in de winterdag ook nog mobiele hutjes zet om betaald op beschermde rietganzen te knallen. Dankzij de Centrum CDA-kabinetten Balkenende kan dat tegenwoordig allemaal. Van waarden en normen gesproken!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Om te beginnen ben jij niet wipstaartje. Want die had ik zojuist nog aan de lijn! Maar maak je geen (of juist wél?) zorgen, want die zaak gaat echt niet met een sisser aflopen!

 • no-profile-image

  anti

  Advies: doe alrijd met twee personen aangifte. er is geen politie-agent die dan weigert. Het is natuurlijk triest. Je hebt van die gemeentes waar jagers een invloedrijke positie innemen en dan kan het wel frustrerend zijn. Niet opgeven en aangeven dat tuig. Laat de politie controleren op loodhagel. Herkauwer: als je in de buurt komt van Deurne-Liessel, ga dan eens controleren op de zonnewende. Daar is het prijs.

 • no-profile-image

  lei thoonen

  Beste heren Herkauwer en Antijacht, ik heb vanavond geen schietenvernomen en nu regent en onweert het keihard. Ik zal morgenvroeg als ik met de hond om ga eens op de middenpeel kijken. Zie ik er verse bandensporen dan maak ik er foto's van. En ik ga ook met de hond zoeken naar voerplekken. Of naar vers varkens- of reeëenbloed. Dank voor uw serieuze reacties. Beste groeten. Lei.

 • no-profile-image

  cobi van ammersooy

  Heren ik wil even melden dat er vanochtend gejaagd werd meteen tegen het natuurmonument Kil van Hurwenen aan. Daar hebben jagers een paar jaar terug een oude kleiput gekocht en er bos omheen aangeplant. En nu knallen ze daar op beschermde dieren die uit het natuurmonument komen. Het is nog een stiltegebied ook, notabene. Is daar niet wat tegen te doen?

 • no-profile-image

  gradus van den boekend

  Herkauwer, ik wou melden dat ge d'n grote moost nog vergeten zei. Dat is ook van staatsbosbeheer en daar lopen volgens mij ook zwijnen.

 • no-profile-image

  oplettende

  Wat is er met jou aan de hand, dat je al niet meer in staat bent om je eigen naam te typen?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dank je Gradus, dat is een goeie! De Groote Peel, de Zoom, de Banen, de Groote Moost en het Leenderbos zijn allemaal van SBB. Dat kan geen toeval meer zijn. Die jagers spelen onder een hoedje met terreinbeheerders. Ik ken er eentje in de Peelstreek waar ik in Apeldoorn nog mee op school heb gezeten. Daar zal ik eens mee gaan praten.

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  hier komt de natuur hater weer volgens sommige mensen hier. maar dat vind ik niet, de economische belangen is een goed argument want een land als nederland kan niet leven van natuur maar wel van de economische belangen die er spelen. dus niet alleen de agrarische sector maar ook de andere sectoren en de hele mikmak er om heen. de natuur die we hebben op dit moment en de natuur die nu gerealiseerd wordt kost ons veels te veel 10 miljard is niks (zie andere forums). de wilde zwijnen die er op dit moment lopen in nederland die moet je gewoon kort houden en dan zeg ik niet een 0 stand. maar een goede populatie zwijnen die geen moeilijkheden zorgt voor hun zelf en de economische belangen. gegroet boer in opleiding

 • no-profile-image

  anti

  Beste herkauwer, je verhaal is en blijft waarheidsgetrouw. Ik herken veel dingen die ook in mijn omgeving plaatsvonden, toen ik mij nog begaf tussen de natuurcriminelen in ons land. Misschien willen ze nu wel allemaal die Freek achterna.

 • no-profile-image

  obelix

  In food valley zijn ook al wilde zwijnen gesignaleerd!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Thei, weet je wel hoeveel een miljoen varkens zijn? Daar heb je toch al gauw alle megastallen van Stramproy tot ver achter Middelbeers voor nodig. Toch bedankt voor de tip, want ik wist niet dat er ook al in de Budelerbergen klandestien wilde zwijnen zijn uitgezet.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Carel, ik kom toevallig zojuist terug van een kleine behandeling door mijn eigen tandarts. Dat afspringend glazuur was alleen maar in figuurlijke zin bedoeld! Maar evengoed zeer bedankt voor het genereuze aanbod. Katja is inderdaad zeer bevlogen. Ze moet oppassen dat zij haar tanden niet stuk bijt op die jagertoestanden.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zal ik zeker doen Anti Jacht. Zelf doe ik als het kan (ivm kantooruren) altijd direct aangifte maar hier betreft het eenvoudig mensen die zich door de politie laten overrulen. Ik zal binnenkort wel met hen meegaan naar dat bureau en dan zal ik laten weten wat er te gebeuren staat als ze hun plicht niet nakomen. Het gaat daar inderdaad om invloedrijke lieden, met aardappelrabauw "De Snor Ebben" uit Groeningen als een van de ergste agressievelingen. Kennelijk weet die iets van VVD-burgemeester Karel van Soest wat het daglicht niet kan verdragen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik ken dat terrein wel Cobi. Ze hebben er zelfs een bord natuurgebied bij gezet. Volgens mij zit de jachtcombinatie van van Willigen daar achter. Het is maar een stukje van hooguit en paar hectare en ligt ingeklemd tussen het natuurmonument dat van SBB is, een verharde ontsluitingsweg en de Waalbandijk. Volgens mij is dat stuk dus geen 40 ha aaneengesloten en dan zou het niet bejaagbaar horen te zijn. Als ik me goed herinner dan was het een oude ontgrondingsconsessie van steenfabrieken Van Lookeren Campagne, waarvan van Willigen directeur was. Hij wilde dat niet aan SBB verkopen, duidelijk om dit soort praktijken! Schieten op vogels op, de rand van een natuurmonument in een Stiltegebied. Dan weet je meteen wat voor vuilakken dat zijn. Maar pas op want het is agressief volk!

 • no-profile-image

  freek

  nou herkauwer heb jouw vraag aan mijn vrouw voorgelegt (die toevallig Maori is) en die heeft er geen probleem mee zelfs het tegen overgestelde ze zei dat maori de eerst zouden zijn ze houden namelijk erg veel van hun wild varken. Jou schermnaam is heel toepasselijk je hebt elke keer hetzelfde argument, ik zelf jaag niet maar ik krijg veel vlees van kennisen en vrienden en ik vind dat iedereen het recht heeft om te doen wat hij wil doen zonder dat er een stel bemoeials zich druk maken om niets en als herkauwer zulke stoere jongens zijn kunnen ze me bellen en die grote woorden persoonlijk tegen mij zeggen 00642102680817 maar jullie bellen niet omdat jullie laf achter je computer zitten doe nou eens echt stoer en plaats je echte naam of ben je bang dat iemand met een shotgun door je brieven bus steekt, anders dan wat jij denkt geeft niemand ene steek om wat jij vind of denkt of gehoort hebt van een ander en dit overneemt zonder enige tweifel PS "staats bos BEHEER" spreekt voor zich is dus niet "staats bos BEGAAN" het komt wel goed zonder hun zouden die gebieden onkruid velden zijn

 • no-profile-image

  herkauwer

  Er schijnt even geen nieuws over de zwijnerijen in Peel en Kempen te zijn, maar aan de rand van de Peelhorst rotzooit het nog steeds flink in het Land van Cuyk. Jagers proberen daar bewoners die tegen de jacht zijn weg te pesten en de politie verdomd het nog altijd om aangifte aan te nemen. Er is al vaker uitgelegd hoe het er daar aan toe gaat. Agressieve jagers, doodsbedreigingen, inrijden op weerloze mensen met zwaar landbouwmaterieel, een burgemeester die kennelijk in de houdgreep zit en niks doet en politie die hun plicht verzaakt. Dit begint onderhand en zaak te worden om bij de rijksrecherche aanhanging te maken!

 • no-profile-image

  lei thoonen

  Geachte heer anti jacht, ik heb de politie gebeld dat er vanavond op de Peel geschoten wier. Volle maan en erg licht. Heb 7 kogelbuksschoten gehoord op de Middenpeel. Maar ik ga d'r eigens niet op af.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Lei, ik hoop dat de politie daar gisteravond achteraan gegaan is. Je weet wellicht dat er daar wilde zwijnen klandestien zijn uitgezet? Doe mij en Anti Jacht een lol en ga eens bij daglicht kijken of er daar een voerplek is gemaakt. Ik bedoel dus op de natte weitjes tussen de reservaatgrens en het onverharde weggetje in de Middenpeel. Volgens mij schieten ze daar vanuit een 4x4 op de varkens. Als het goed is dan zijn de bandensporen er nog wel te zien. En misschien ook bloed!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Freek de zin van deze discussie ontgaat mij. Ga jij maar lekker hink stap springen (Wombat-style)van Invercargill naar Christchurch vice versa. Dan hebben we voorlopig geen last meer van jou. Ik herinner je er even aan dat dit forum gaat over het Klandestien op grote schaal uitzetten van wilde zwijnen in de Peel en de Kempen. Met als doel Landbouwschade. En via die schade jaarrond jachtmogelijkheden op zwijnen in onze natuurreservaten!

 • no-profile-image

  anti

  Idd oplettende lezer. Je hebt gelijk, maar verder is je inzending van geen waarde en draagt niets bij. Mvrgr. Anit chjat

 • no-profile-image

  thei moonen

  Alsdat ik wou melden dat er zostraks wel een miljoen wilde varrekens over de Maarhezerhuttendijk bij de Budelerbergen stoken. D'r wort daar niet eens nie voor varrekens gewaarschouwd. Levensgefaarluk!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, de wenren waarin die zwijnen door de ons bekende jagers uit Meijel en Roermond een tijd ingerasterd worden gehouden voordat zij de dieren uit gaan zetten in SBB terreinen, kun je vinden op de coordinaten 187/371 onder Steenoven -Roggelse Dijk in de gemeente Meijel. Effe op Google Earth inzoomen en zoeken naar een klein bosperceeltje in dat grotendeels open gebied. De dieren worden gekocht bij een Duitse baron die woont op het omrasterde landgoed bij Auwelt-Twisteden in kreis Geldern. De moeilijkheid is dat het niet verboden is om wilde zwijnen te houden, mits de dieren voorzien zijn van geregistreerde merktekens. Men heeft daar een foefje op gevonden. Na gekocht te zijn worden de zwijnen gemerkt een aangemeldt. Na enige tijd worden ze zogenaamd geslacht. Maar in werkelijkheid worden de merken verwijderd en worden de dieren in Peel en Kempen losgelaten. De wet zou dus zo moeten worden veranderd dat gehouden wilde varkens een brandmerk moeten hebben. Dan valt er niet meer te rotzooien. Freek, ik belde je vanwege de aardbeving. Uit medemenselijke gevoelens, want volgens het nieuws was het een zware beving geweest. Dat jij nog op bed lag kon ik niet weten en evenmin dat er bij jullie niks gebeurd was. Verder over de zwijnen. Om spontaan een werkelijk wilde populatie zwijnen te doen onstaan zullen er wél expanderende natuurlijke vrijlevende populaties op redelijke afstand moeten zijn. Die zijn er nergens in de zuidelijke nederlanden. En evenmin in de noordelijke Belgische Kempen. Wij weten zéker dat het gaat zoals in dit forum is beschreven. By the way: de tectonische plaat waarop Tasmanie ligt is nogal in beweging. Pas dus goed op met naschokken. Ik ga je niet nog een keer bellen, want zover gaan mijn gevoelens niet!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Anti Jacht, ik kan mij moeilijk voorstellen dat dit soort zaken gesteund wordt door boswachter Piet Zegers uit Heibloem. Nét zoals de algemeen directeur van SBB, Chris Kalden, ken ik ook Piet al meer dan een halve eeuw. Kalden is zoologisch beschouwd hetzelfde als de dieren die klandestien in de Peel worden uitgezet: een varken! Maar Piet is een zachtaardig mens die nog geen mug of vlo dood zal maken. Zoals er veel meer oudere werknemers bij die vroegere rijksdienst door de privatisering in de tang zijn komen te zitten, zal ook Zegers - kwetsbaar als hij is wegens weinig opgebouwde pensioenjaren - het erg zwaar hebben in dat hufterige jachtbolwerk. Hij is niet de enige, want nog maar kort geleden ging een goede Noordhollandse vrind van mij met pensioen, nadat LNV en SBB hem jarenlang hadden geprobeerd kapot te maken. Dat is hen niet gelukt!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Beste Freek, Als er ergens overlast ontstaat door wild dan is het herkauwer die de wijzende vinger gelijk naar de jagers opsteekt.
  Of het nu om ganzen gaat of om wilde zwijnen, jagers hebben in zijn tunnelvisie de schuld.
  Hij kan alleen maar een grote mond op zetten terwijl het hem ontbreekt aan elke vorm van onderbouwing.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Informateur, de tip is luid en duidelijk. Je hoort nog of de koffie goed was.

 • no-profile-image

  jvf

  zie 130 fazanten

 • no-profile-image

  anti

  heel goed Lei. informeer bij de politie wt ze ermee hebben gedaan. 100@ zeker dat er geschoten is op reeen of varkens. Die lui tukken nergens voor. Blijf aangifte doen, dat levert zeker resultaat op en een boel informatie voor politie en aid.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Waar zijn jullie nou helemaal mee bezig Anti Jacht en Herkauwer. Dit werkt alleen maar de polarisatie in de hand. En dat lost zeker niets op! Ik werd gister gebeld vanuit het Land van Cuyk. De mensen daar zijn opnieuw bedreigd door die jagesrclub van Henny de Haas en 'de Snor'Ebben. En nu lijkt de politie een van de slachtoffers te gaan beschuldigen van strafbare feiten. Dinsdag a.s ga ik met die mensen naar bureau Boxmeer. Want gekker moet het daar echt niet worden!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Weer finaal mis herkauwertje!!
  Een jachthuur overeenkomst wordt schriftelijk en wettelijk vastgelegd voor een duur van minimaal 6 en maximaal 12 jaar.
  In geval van een jachtcombinatie is er altijd één hoofdjachthouder benoemd die ten allen tijde de hoofdverantwoordelijke is voor alles wat er in het veld gebeurd.
  Bij de jaarlijkse verlenging van de jachtakte MOET iedere aanvrager aantonen dat hij gerechtigd is en de mogelijkheid heeft om te jagen.
  Bijzondere Wetten (BW) controleerd alle overeenkomsten met grondeigenaren en jagers, gastjagers, oppervlakten en cadestrale nummers van alle percelen en brengt deze in kaart.
  Aan de hand hiervan is duidelijk of een jachtveld voldoet aan de GESTELDE EISEN en het aantal combinanten.
  Iedere combinant en iedere gastjager is beschreven en bekend bij BW.
  Indien er zich misstanden voor zouden doen kan de regionale afd. BW met één klik op de knop van de computer zien wie en waar iemand jagen mag.
  Zij kunnen zelf terplaatse een kijkje nemen of een BOA sturen.
  De hoofdjachthouder is en blijft dus de verantwoordelijke en is binnen 5 minuten bekend.
  Een BOA heeft echter geen enkele relatie met het werk van BW en verstrekt ook geen jachtaktes.
  Een BOA kan aleen handhavend en verbaliserend optreden indien hij is aangesteld door de politie en bijv. een grondeigenaar/beheerder.
  Je bent idd geen jager en ook nooit geweest, dat is opnieuw pijnlijk duidelijk gebleken.
  Je hoeft dus niet Mia voor het te karretje spannen want dit is zo simpel dat zelfs jij dat uit kunt vinden.
  Luiheid is jou enige reden om op je kont te blijven zitten.
  Niets lastig bij officiële kanalen, handjeklap, moeilijk voor BOA's, of zelden op schrift gesteld.
  Gewoon weer een berg gezever herkauwertje.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  anti

  Jagertje, stuk uitgezogen verdriet. Jij weet als geen ander dat jullie de ware criminelen zijn in de natuur. Helaas heeft de politie en aid te weinig tijd en mankracht om alles te ontmandelen wat jullie bij Nacht und Nebel uitvreten en doodmaken in de natuur. Met gif, klemmen, vangkooien en noem maar op. Lig jij hier, stuk tuig, nog te zeuren dat jagers correct handelen. Hou toch op. Jullie zijn je menszijn niet waard. Weg met die handel. Stuk voor stuk. Als je zolang hebt geinfiltyreerd in jullie rotwereldje weet je van de hoed en de rand. Men vraagt mij niet voor niets regelmatig of ik weer wil gaan jagen. Eigenlijk zou ik dat wel willen om jullie via een afschotvergunning op het tableau te krijgen, maar dan moet ik de bak in en dat heb ik er niet voor over. Maar anders............Bovendien gaat er dit jachtseizoen veel gebeuren. Let maar eens op.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Beste oplettende lezer,
  Ook ik ben vrijwel dagelijks in het veld en heb zelden problemen met buitenstaanders.
  Het beste is gewoon beleefd te blijven en mocht het dreigen te escaleren dan stap ik gewoon op om de volgende dag weer terug te keren.
  Ik maak geen problemen en ik zoek ze ook niet op.
  Praten en uitleg geven levert vaak het beste resultaat op.
  Beter een dag niet geschoten dan een dag niet gejaagd.
  Als ik vaak en veel wil schieten ga ik wel naar de kleiduivenbaan en zo hou ik mijn schietvaardigheid op peil.
  Inventariseren, rotzooi van een ander opruimen, contacten onderhouden met boeren en terreinbeheerders, houtwallen onderhouden, schadebestrijden, het hoort allemaal bij jacht en beheer
  Zonder een goede verstandhouding met de grondeigenaren krijg je geen handtekening onder de jachthuurovereenkomst en dat betekend geen jachtveld.
  Hoewel herkauwer het anders doet geloven moeten wij jagers alles waterdicht op papier aantonen dat we de mogelijkheid hebben om te kunnen en mogen jagen.
  Dit wordt jaarlijks gecontroleerd en klopt dit niet dan krijg je de jaarlijkse verlenging van je jachtakte niet voor elkaar.
  Wat dat betreft kijkt BW nauwlettend mee en is de korpschef van de politie (terecht) onverbiddelijk.
  Mogen jagen is een groot voorrecht waar ik de mensen die dit voor mij mogelijk maken zéér dankbaar voor ben.
  Hoewel vaak anders beweerd wordt, speelt jaloezie bij een aantal mensen een grote rol.
  Het is voor sommigen nog al een probleem om te zien dat een ander legaal met een geweer in het veld mag lopen terwijl hij/zij zelf nog niet eens met een luchtbuks in zijn achtertuintje op een schietschijfje mag schieten.
  Ik ben daarentegen nooit te beroerd om iemand een keer mee te nemen het veld in en hem/haar een lekker stuk wildbraad aan te bieden.
  Onbekend maakt nu eenmaal onbemind.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Hendrik

  Herkauwertje en anti-jacht, wat een grootheidswaanzin en achtervolging paranoïde gedrag vertonen jullie in het dagelijks leven, alsof je het middelpunt van het heelal bent.
  De diagnose komt in de buurt van paranoïde schizofrenie, bovendien een echte infiltrant spreekt en zwijgt voor het publiek, een amateuristische bende is dat van jullie, het ga je goed stelletje mafkezen.

 • no-profile-image

  oplettende

  Herkauwer,
  En ik raad jou aan om hulp te zoeken bij een psychiater wat jij hebt last van verstandsverbijstering en hoogmoedswaanzin.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Hoi Anti Jacht, wat heb Koetje Boe feitelijk tegen jou? Jij wou toch allenig maar zijn dames kommen doorsmeren? Ach makker, zo'n boer heb geen verstand van verdrogende smeernippels.

 • no-profile-image

  sjef tullenaers

  Beste heren Herkauwer en Anti Jacht, ik dank jullie uit de grond van mijn hart voor het goede werk ten behoeve van de natuur. Houd vol en geef ze ervan langs. Want uiteindelijk zal het fatsoen en de beschaving zegevieren over het respectloos gepeupel.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti, het beste kun je de fora regelmatig opslaan in een beveiligd document en backuppen op de USBstick. Dan kan er niks zoekraken.

 • no-profile-image

  mia verstraelen

  Ik vind het prachtig wat er op dit forum allemaal gebeurd. De natuur is mooi, maar jagers maken er een rotzooi van. Dus iedereen die wat ziet of hoort moet dat hier melden. Aan de Zegewerp en langs de Dommel bij Gemonde gebeurd ook vanalles en ook in de Geelders. Gaan jullie daar ook maar eens snuffelen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Mia, ik ken het daar vrij goed. De Kleine AA vloeit bij het Uilenbroek in de Essche Stroom en er zitten vaak een paar honderd wilde eenden, wintertalinkjes, kuifeendjes en ook Grauwe-, Nijl- en Canadaganzen. Kun jij er achter komen wie daar jaagt? Ik heb namelijk ook een melding van een paar jaar terug, dat er hazen werden gedreven in de taps toelopende landpunt tussen de AA en de Essche Stroom. Dat soort viespeukerijen moet aangepakt worden.

 • no-profile-image

  johan witkamp

  Geachte Herkauwer, u legt duidelijk uit waarom er geen echte wilde zwijnen naar Peel en Kempen kunnen lopen. Lijkt mij ook onwaarschijnlijk. Maar wat als ze ontsnappen uit het Reichswald want dat ligt strak tegen onze grens aan. Anti Jacht, ik dank ook u voor uw antwoord. Infiltreren doe ik niet, maar ik zal wel steeds goed blijven opletten als ik in de peel ga wandelen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti jacht, we noemen de dingen gewoon bij naam ja? Die Swinkelsboskippenkwekerij zit aan de Vossenberg, 1225 meter ten zuiden van crossroad Elsendorp. Coordinaten 183/397. Komend vanuit Elsendorp staat aan de Middenpeelweg een bord dat aan links een doodlopende weg aangeeft. Maar daar ligt feitelijk het begin van de wildcrimestory. En met wat geluk zijn daar aan rechterzijde al de eerste klandestiene uitzetzwijnen te zien.

 • no-profile-image

  mia verstraelen

  Dit is pas echt goed nieuws. Speciale dierenpolitie! Dit land begint eindelijk beschaafd te worden!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jvf, soms verlang ik terug naar de tijd waarin boeren nog respect voor alle leven hadden en het konden opbrengen om kennis en kunde van beschaafde mensen ter harte te nemen. Maar die tijden zijn lang vervlogen. Wat rest is het geheim gehouden regeringsbesluit om van heel Fryslan weer het achterlijke moeras te maken dat het tot diep in de 20e eeuw was. De agrarische ontwikkelingen daar werden door hardwerkende Hollanders betaald! Beetje nederigheid en fatsoen zou dus wel gepast zijn! Oet morn!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Gisteravond de documentairefilm ROTVOS gezien. Een aanrader. Vooral toen er een leger met acht nog blinde welpjes in het riet werd gevonden waarvan er 'beleidsmatig' maar 2 mochten blijven leven. Die zouden dan eerst 2 jaar voor onderzoek worden gebruikt en daarna........"Alles op zijn tijd" hoorden we toen zo'n 'monster in het groen'zeggen met een stem waar de hunkerende moordlust vanaf droop. De film was misschien goed bedoeld,maar ging veel te weinig in op de ware problemen. Ganzenbeheer versus Vossenmoord bijvoorbeeld!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Goedgelovig, heb jij je weleens afgevraagd hoe die zwijnen daar gekomen zijn? De enige nabije wilde populatie leeft in de Meijnweg en die hebben geen ANWB-kaart om het Leenderbos te vinden. Net zo min als de genoemde gebieden in de Peel. Geloof mij nou maar: er worden al jarenlang door jagers uit Meijel en Roermond zwijnen uit Duitsland gehaald, in een afgerasterde wenren bij Roggel-Dijk geplaatst en van daaruit bei nacht und nebel door jagers uitgezet. Vermoedelijk in samenwerking met SBB. Als we van dit soort ellend af willen, dan zal de wetgever hard en genadeloos tegen jagers moeten gaan optreden! Doe jij trouwens wel iets met het forum 'Gefermenteerde mest en stro het beste voor bodem"? Daarin zijn enkele zeer bruikbare reacties binnengekomen.

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  herkauwer dan moet je wel goed lezen ik zei, (hier komt de natuur hater weer, volgens sommige mensen hier) dus dan zeg ik niet dat ik natuur haat in mijn ogen, maar dat jullie mij een natuur hater vinden. en daar kun je niet om heen draaien. je kunt niet zonder afschot want zonder dat kunnen de normale economische belangen niet tot uiting komen. en vooral in nederland verdiennen we niks, met teveel aan natuur het kost ons alleen maar geld, geld van de normale burger.

 • no-profile-image

  anti

  Och vogelvriend. Het is toch al jaren bekend dat jagers rondom de Peel elke "krombek" vogelvrij hebben verklaard. In het verleden heb ik hierover gesprekken gevoerd met vooraanstaande gezagsdragers. Bij hen is dit ook bekend, maar je kunt niet achter elke jager een politieagent zetten, hoewel dit eigenlijk wel nodig is. De jacht in de Peel en met name in de gemeentes rondom die Peel is de jacht gedregradeerd tot gelegaliseerde stroperij. U wilt niet weten wat er gebeurt met de reewildjacht. Schande. De politiek in die gemeentes is de laatste jaren echter goed ingelicht en in diverse gemeentes zal niet tot herverpachting van gemeentegronden worden overgegaan. Volkomen terecht. Dus vogelvriend, ziet u iets in het veld wat verdacht is, onmiddellijk naar Asten en aangifte doen. Maar.... jammer genoeg is Uw constatering helemaal juist. Mijn conclusie: deze vogels worden geschoten en vergiftigd, Punt

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Vogelvriend, Anti Jacht en andere boze natuurliefhebbers. Voor het verdwijnen van steeds meer roofvogels in de Peelstreek lijkt inderdaad geen andere oorzaak mogelijk dan dat de dieren worden afgeschoten, geklemd, gekooid of vergiftigd. Want qua rust, landschap, nestgelegenheid en voedsel zouden er juist heel veel torenvalken, buizerds, sperwers, haviken en ook de nodige kiekendieven in de regio moeten broeden. Toch vind ik het voorbarig om, zoals jij Anti Jacht doet, zonder gespecificeerd bewijs de jagers hiervan te beschuldigen. Wij weten immers allemaal dat die brave lieden de natuur een braadspitwarm hart toedragen. Daarvoor zetten zij namelijk op eigen kosten en bei nacht und nebel hele roedels wilde zwijnen in de Peelstreek en de Kempen uit, laten megakoppel kweekfazanten van het merk Swinkels los, bejagen vos, das, bunzing, hermelijn, wezel, steenmarter en eekhoorn te vuur en te zwaard en verjagen in het vroege voorjaar baltsende Kraanvogels uit het Grauwveen en Wilde Zwanen van het Soerendonks Goor, die pogingen ondernemen om zich als broedvogel in het gebied te vestigen. Want op zulke publiekstrekkers zitten oprechte dubbelloops Faunabeheerders immers niet te wachten! Daarom knallen ze 's winters, bij gedogen van Stasibosbeheer, aan de randen van Groote en Mariapeel op beschermde Taiga- en Toendrarietganzen en zorgen zij ervoor dat er jaar na jaar door verzaking van de zorgplicht in hun 'beheergebieden' steeds grotere broedpopulaties Grauwe en Canadese Ganzen ontstaan. Want boeren moeten immers iets te klagen hebben. Zo houden jagers hen te vriend! Néé: zij zullen niet openlijk in het vrije veld op Buizerd en Torenvalk schieten. Die klemmen ze gewoon op listig opgezette palen of ze vangen de dieren in de talloze grote kraaienvangkooien. Wat er daarna gebeurd laat zich wel raden. Sperwer en Havik worden op het nest dubbelloops geperforeerd of de nestboom wordt botweg omgezaagd. Bij voorkeur als er jongen op het horst zitten. Daar kraait geen enkele hobbyjagende SBB-beheerder of provinciale Handhaver naar! Dankzij vier CDA-gedomineerde kabinetten Balkenende doet in de Peel- en Kempenstreek tenminste het jachtregime weer aan de vroege prehistorie denken!

 • no-profile-image

  carel dumoulin tandarts

  Mijnheer herkauwer, door de bevlogen natuur van mijn 'buurvrouw' Katja ben ik de Agd.nl fora gaan volgen. Vergun mij, maar loslatend glazuur duidt op gevorderd tandbederf. Ik bied u derhalve een spoedbehandeling van uw integrale gebit aan. Gratis! Mijn assisstente zal gaarne een afspraak voor u vastleggen. Met vriendelijke groet. Uw d.w. Carel.

 • no-profile-image

  frank zoontjens

  Vraag niet hoe ik het weet, maar ik hoorde dat ze ook van plan zijn om zwijnen los te laten op de Malpie. Dat is ook een gebied van Staatsbosbeheer.

 • no-profile-image

  anti

  Indien U hoort schieten, altijd aangifte doen. Plaats en tijd vermelden. Ook indien in bosgebieden jeeps ziet, probeer kenteken te herkennen en onmiddellijk doorgeven. Vaak wordt er dan vanuit de auto op reewild gejaagd. Recreanten en passanten kunnen zo een geweldige bron van informatie gaan opleveren, die de politiek duidelijk maakt dat onze natuur is vergeven met 33000 natuurcriminelen. Dat moet stoppen.

 • no-profile-image

  wiel vrancken

  U heeft makkelijk praten Anti Jacht. Die lui waren in een klein groen motorbootje zonder kentekens en kwamen via de Maas binnenvaren. Ik stond boven op de bult in Linne en kon verder niks doen, want mijn mobiel lag thuis. Neem ik nooit mee als ik een rondje ga hardfietsen.

 • no-profile-image

  De Malpie ligt tegen het Leenderbos aan Frans. Daar heeft die plomberende hotelier van de markt in Gemert samen met zijn Meijelse en Roermondse trawanten immers een toom zwijnen losgelaten. Met instemming van SBB.

Laad alle reacties (146)

Of registreer je om te kunnen reageren.