Home

Achtergrond 331 x bekeken 22 reacties

Wiegel ziet geschiedenis zich herhalen

"De geschiedenis lijkt zich te gaan herhalen.'' Dat stelt VVD-prominent Hans Wiegel maandag in een interview met het AD nu zijn partij met het CDA onderhandelt over een minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV.

De voormalig VVD-leider ging in 1977 een kabinet aan met CDA. "Ook in mijn tijd was een groot deel van het CDA tegen deelname aan een rechts kabinet'', aldus Wiegel.

Momenteel woedt binnen het CDA een stevige discussie over de vraag of er wel met de PVV moet worden onderhandeld. Tegenstanders van gesprekken met de partij van Geert Wilders vrezen voor aantasting van grondrechten als vrijheid van godsdienst en van onderwijs. Veel CDA'ers hebben ook moeite met de manier waarop Wilders zich uitlaat over de islam en moslims.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Koeienboer

  Van herhaling is er wellicht sprake, maar enkele "Stoffige" CDA-prominenten laten zich nu leiden door een
  "Angstgedachte" van aantasting van grondrechten. Eerst moet het resultaat van de besprekingen worden beoordeeld.
  Daarna zal er in geval van een "Nieuw" kabinet de praktijk moeten uitwijzen wat of er precies zal gebeuren. En er is nog altijd de biijbelse uitspraak welke luidt: "Oordeelt niet, opdat gij niet zult worden veröordeeld".
  Feit is natuurlijk ook dat een grote verliezer verheugd moet zijn om toch te mogen deelnemen in een nieuw kabinet.
  CDA laat zien wat je waard bent !!

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Zou deze volkspopulist zijn mond eens willen houden? Vanavond een documentaire over ene A Mussert. Die begon aanvankelijk, ogenschijnlijk ,redelijk....

 • no-profile-image

  ikke

  Het CDA verkoopt altijd al aan ziel aan de duivel. Dat deed die leerling al van die sandalendrager van een paar duizend jaar geleden, die daarna opdracht gaf een hoofdkantoor in Rome te vestigen en voortaan in vrouwenkleren te lopen en de kindertjes tot .... te laten komen.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Een nieuwe Nacht van Wiegel zit er niet in. Een Nacht van Schmelzer evenmin. Dan maar een Nacht van de Lange Messen of een Haagse Kristallnacht?

 • no-profile-image

  Ikke

  Koeienboer: "Geloof zij de koeienboer, in alle eeuwigheid, amen". Schei toch uit man met je bijbels gezwam. Het CDA is haar bestaan allang niet meer waard. Hoipelijk gaan ze regeren en worden dan helemaal gedecimeerd. Amen!!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ikke de Tweede, prima idee hoor. Je weet immers hoe het met Jezus is afgelopen? Krijgen we in ons land ook nog een nieuw bedevaartsoord. De Tegelense passiespelen zijn er al!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Jazeker weten we hoe het is afgelopen. Nadat hij gekruisigd werd, werd hij massaal aanbeden.......

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Inderdaad kritische lezer; ze mogen alles over me zeggen, maar niet over me liegen. Ik heb nou eenmaal een gruwelijke hekel aan mensen die hun rug niet recht kunnen houden, en ben dan ook niet mals in geven van mijn mening hierover.

 • no-profile-image

  diep onder

  @ eerst ikke: je hebt helemaal gelijk. Dit is echt laggggge.

 • no-profile-image

  eerst

  Nog maar een keer: tuut tuut tuut, de groetjes van ruut.......lalalalalala

 • no-profile-image

  eerst

  Het grootste lachertje uit de politiek heet nu toch voortaaan Tuut Tuut Tuut onze Ruud. Wat een afgang. Wat een niveau. De enige geruststelling dat het CDA niet meer niveau heeft. Laten we hopen op nieuwe verkiezingen, dan haalt dit CDA de kiesdrempel niet eens. Please let it happen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ikke, je valt hinderlijk in herhalingen man. Bovendien is het 'Geloofd zij ' en in jouw geval sprak de Here, voordat hij zelf gehangen werd: "geloofd zijn de simpelen van geest, want zij weten niet beter!" Amen!

 • no-profile-image

  ikke

  Je naam zegt genoeg, kanibaal. "Geloof zij de kanibaal, in alle eeuwigheid amen." Je iq ook als je Mussert gaat vergelijken met leden van cda en pvv en vvd. Als je je aan de wetten houdt en geen inbraak doet op onze cultuur, heb je van Wilders geen last. doe je dat niet, dan weet Wilders het enige juiste antwoord. Duidelijk toch. Voor de CDAers zou Wilders eigenlijk Jezus moeten heten.

 • no-profile-image

  koetje

  Laten lullen?Echt niet,gewoon een koekje van eigen deeg terug serveren.Snoei hard en recht voor de raap.

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Ikke eerst en anderen later, spreekt 't leeghoofdig antichrist, poogt te lopen over water, heeft zich jammerlijk vergist, want hoewel hij enkel lucht is, weegt hij plotsklaps tonnenzwaar, hij verzinkt dus in de diepte, en verzuipt met huid en haar!" (Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Decimus Iunius Iuvenalis Anno Domini 2010)

 • no-profile-image

  Pijl Kruiser

  De PVV heeft een verkeerd logo.Het zouden tarwearen moeten zijn. Om de zoveel tijd herhaalt de geschiedenis zich..mensen vergeten snel

 • no-profile-image

  ikke

  Hee, herkauwer je gaat toch niet plotseling op sandalen rondhollen met een beker wijn in je hand en zo'n witte sticker. Toe nou.............

 • no-profile-image

  exact

  Zelden zo'n idioot niet ter zake doende ontspoorde non-discussie zien ontstaan naar aanleiding van een artikel. Mensen toch.

 • no-profile-image

  ikke

  Ja, melkveehouder hij werd massaal aanbeden door ?????, verder richtte hij een groot hoofdkantoor op in Rome, liet mannen vrouwenkleren aantrekken en de rest van zijn volgelingen het goud der aarde roven. Toen riep hij: "Laat de kindertjes tot mij komen!!!!!!!!!".

 • no-profile-image

  eerst

  Van Agt doet de sandalen uit en stort zich in de wereld van het recht bij groen links. Het verstand komt met de jaren. Ook hij is gaan inzien, na zijn fietstocht naar Santiago de Compostela, dat het CDA aan het eind is. Dries, dit had je veertig jaar eerder moeten doen. De C staat idd voor corrupt. Dires, ga genieten van je nieuwe politieke carriere en vebrand je sandalen. Hef het glas op deze wonderbaarlijke bekering. Amen

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Het zit je echt hoog hè, Melkveehouder? Ik denk in zulke gevallen altijd: Laat lullen!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @Ikke,als dat zo is, dan snap je toch niet dat de PVV met een partij die begint met C in zee wil gaan. Volgens mij wordt het een beetje dat de poliitie pot de ketel verwijt.
  Als Wilders de islam een achterlijke cultuur noemt omdat vrouwen mishandeld worden, dan zijn ook de CDA-prominenten in rep en roer. Maar als hun Rabo-, Natuurmonumenten en CDA-bobo Wijffels roept dat boeren dierenmishandelaars zijn, dan zwijgt men in alle talen. Je kunt van Wilders van alles zeggen, maar toch nog niet dat hij zijn eigen achterban in de rug aanvalt.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.