Home

Achtergrond 203 x bekeken

Week 31: verbetering eiermarkt

De situatie op de markt van eieren lijkt deze week iets te verbeteren. De interesse en vraag naar eieren loopt volgens de meeste pakstations wat op. Daarnaast is het zeker als een lichtpuntje te kwalificeren, dat aan de prijsval van de afgelopen periode een einde lijkt te komen. De pakstations melden over het algemeen stabiele tot hier en daar licht oplopende prijzen.

De huidige omslag lijkt enerzijds veroorzaakt te worden doordat het aanbod wat minder ruim oogt en is het gevolg van het feit, dat er de laatste tijd vanwege de bijzonder lage eierprijzen, nogal wat oude kippen geruimd zijn.

Daarnaast is de vraag dus aan het verbeteren, doordat in enkele regio’s in Nederland en Duitsland de vakantie ten einde loopt. Daardoor is er vanuit de retail wat meer behoefte aan eieren in verband met de herbevoorrading van de winkels.

Positief is verder dat enerzijds de industrie wat actiever wordt en anderzijds ook de vraag vanuit derde landen nog redelijk op peil blijft.

Al met al, lijkt er nu dus voor het eerst sinds lange tijd een lichte kentering op de markt van eieren merkbaar te zijn.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.