Home

Achtergrond

Waterschap niet vervolgd om vlotongeval

Het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen stelt geen vervolging in tegen het Waterschap Rijn en IJssel en het Recreatieschap Achterhoek-Liemers voor het fatale vlotongeval in september 2007.

Bij dat ongeval op de Berkel in Rekken kwamen twee personen om het leven. Dat heeft justitie dinsdag bekendgemaakt. Volgens het OM staat vast dat ten tijde van het ongeval sprake was van onvoldoende onderhoud aan de waarschuwingsborden op de plaats waar twee mensen om het leven kwamen. Ook stonden de borden op andere plekken dan op een situatietekening aangeven. Het OM ziet daarin echter onvoldoende reden om het waterschap en recreatieschap aansprakelijk te stellen.

Een inmiddels veroordeeld evenementenbedrijf regelde de vlottocht op de rivier als personeelsuitje voor achttien medewerksters van drogisterijketen Kruidvat. In het traject zat een overlaat, waardoor het vlot anderhalve meter naar beneden stortte met de fatale afloop als gevolg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.