Home

Achtergrond 13 reacties

Wakker Dier wil samenwerking tegen kiloknaller

Stichting Wakker Dier roept boer(inn)en op om de nieuwe radiospot van Wakker Dier tegen de met vleesprijzen stuntende supermarkten te maken.

Wakker Dier wil de beste boerenspot tegen de kiloknaller meer dan 100 keer uitzenden op de landelijke radio.

Wakker Dier zegt met de actie samenwerking te willen zoeken met boeren vanwege het gezamenlijk belang tegen de stuntende supermarkten. Boeren krijgen de mogelijkheid om zelf een radiospot voor Wakker Dier te schrijven via de website www.wakkerdier.nl.

Voorzitter Wyno Zwanenbureg van de NVV is niet van plan om zijn organisatie mee te laten werken aan de campagne van Wakker Dier, hoewel er ook in zijn ogen sympathieke aspecten aan zitten. "We hebben er geen probleem mee als individuele boeren hier aan mee willen doen. Wij zien echter een dubbele agenda in de actie van Wakker Dier." Zwanenburg wijst op de bezwaren van Wakker Dier tegen import van vlees uit Duitsland. "Ze vergeten dat dat voor een deel ook in Nederland geproduceerd vlees is. Wij zijn voor een gelijk speelveld in Europa."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Dan liever via NVV of NMV, LTO verkloot het toch alleen maar

 • no-profile-image

  herkauwer

  Gekke Henkie, jij hebt duidelijk geen gevoel voor understatement. Bovenin het forum 'Van der Ploeg: grote bedrijven economisch zwak' staan enkele berichten over het almaar groeiend aantal zelfdodingen onder boeren. Jij adviseert: niet doen want je graaft je eigen graf. Dat vond ik wel goed inhaken op die zelfmoordgevallen! Overigens: grafdelving zit in het Dela én Monuta pakket!

 • no-profile-image

  a. te e.

  Het intiatief is goed.
  Wel zorgvuldig uitvoeren om te zorgen dat het rendement van het intiatief zo goed mogelijk is. Centraal uitvoeren via LTO of NVV.

 • no-profile-image

  fryske boer

  samenwerking ! .ze willen goedgelovige boeren voor hun karretje spannen om ze daarna een mes in de rug te zetten.

 • no-profile-image

  lizette

  Hier kun je jouw radioispot inzenden: http://www.wakkerdier.nl/radiospot-inzenden.php

 • no-profile-image

  john

  we zouden juist een spot moeten hebben voor MEER kiloknallers zodat er weer meer vlees gekocht wordt door de consumenten.. als het zoverkomt zal de super toch echt wel meer moeten gaan betalen voor ons vlees.

 • no-profile-image

  Wakker Varken

  Slecht idee inderdaad. Geen kiloknallers betekent niet dat het vlees daarna duurder wordt ingekocht. Het zorgt er voor dat er minder vlees verkocht wordt, dat is het uiteindelijke doel van Wakker Dier dan ook. Vlees is een consumenten trekker. Wanneer dit in de aanbieding is draait een suppermarkt een lagere marge op vlees. Dit compenseren ze door andere producten tegen een hogere marge te verkopen en een hogere omzet. Varkens prijzen worden bepaald door vraag en aanbod en het onderhandelingsresultaat tussen slachterijen en retail en varkenshouderen en slachterij.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Niet zo'n slecht idee Gekke Henkie. Kijk maar eens op forum 'Van der Ploeg: grote bedrijven economisch zwak' elders op deze webpagina.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  @herkauwer, het forum grote bedrijven economisch zwak heeft mij niet van mening doen veranderen. ik waarschuw daarom nogmaals om hier niet aan mede te werken.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  niet doen!!! je graaft je eigen graf.

 • no-profile-image

  Han

  Het idee is goed, maar de boeren zouden er goed aan doen om deze spot via een p.r. specialist te laten checken voor hij d elucht in gaat. Pas op voor je het weet wordt je met je eigen woorden bestreden.
  Wakker Dier heft de regie in handen en maakt de keuze van de spot.

 • no-profile-image

  Jan Cynisch

  het rendement van het intiatief zo goed mogelijk is........lache man.

 • Khalid en zijn maten

  Heeft weinig nut,want als straks de zomer en het barbeque seizoen aanbreekt,dan wil 'men'toch weer die kilo knallers want dat smaakt net zo goed als het duurdere kippenvlees...of de consument gaat massaal naar de goedkope winkels met een duitse naam en koopt daar dan kip die uit andere EG landen komt.Ik denk dus: óf kiloknallers of vlees dat uit andere landen komt..

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.