Home

Achtergrond 246 x bekeken

Vooral omgewaaide bomen door de storm

De storm in de nacht van gisteren op vandaag heeft niet voor heel schade gezorgd.

De brandweer had wel de handen vol aan omgewaaide bomen en afgerukte takken. De ochtendspits had vrijwel geen last van takken en regenwater op de weg. Totaal stond er rond half negen ongeveer 175 kilometer file.

De storm raasde vooral aan de kust. Het KNMI meldde dat er er windstoten zijn gemeten van 80 tot 100 kilometer per uur. Op sommige plaatsen ontstonden valwinden die, gepaard met pittige buiten, lokaal schade hebben veroorzaakt. De bomen zitten nog vol in het blad en daarom breken de takken door het gewicht van het regenwater snel af. De regen trok de afgelopen 24 uur vooral over een gebied van Noord-Holland richting de Veluwe. Er werd tussen de 25 en 35 millimeter regenwater gemeten.

Bij de brandweer in de regio Haaglanden kwamen ongeveer 250 meldingen binnen over stormoverlast. Niet alleen over omgewaaide bomen, maar ook werden dakbedekking en lichtreclames vernield. De bomen die niet tegen de harde wind bestand waren, raakten auto's, gebouwen en tramleidingen. "Er is behoorlijk wat schade'', aldus de brandweerwoordvoerder. De meldingen kwamen binnen uit de hele regio, van het Westland tot Wassenaar en van Den Haag tot Delft.

De brandweer in de regio's Bollenstreek, Gouda en Alphen aan den Rijn hebben in de nacht van zondag op maandag ongeveer 75 meldingen van stormschade binnengekregen. Ook hier ging het voornamelijk om omgewaaide bomen en afgerukte takken.

In Amsterdam zorgde de harde wind voor niet veel overlast. De brandweer rukte vijftien keer uit. Persoonlijke ongelukken zijn niet gemeld. Vanuit Haarlem en omgeving is weinig schade gemeld. In de regio's Rotterdam en Zeeland ging het ook vooral om omgewaaide bomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.