Home

Achtergrond 206 x bekeken

Volop drukte in hyacintenhandel

De handel in bloembollen van hyacinten staat bepaald niet op een laag pitje.

Alhoewel de allergrootste drukte, ofwel de vroege verkopen voor de USA droogverkoop, net voorbij is gaat de broeierijhandel zich opmaken om handelend op te treden en toont deze interesse naar goed behandelde partijen.

De oogst van hyacinten is dit jaar vergelijkbaar met een normale oogst. In de vroegst gerooide bollen die bestemd zijn voor de preparatie, was er sprake van eenl normale groei maar met een bovengemiddelde krimp zodat de dikste maten enigszins schaars zijn.

De kwaliteit is doorgaans goed en de aantallen zijn er. Alleen sluiten de maten echter niet altijd aan op de vraag en eigenlijk kom je dit beeld over de gehele hyacintenopbrengst tegen. In de handel moet men dus wat creatiever zijn om de vraag op het huidige aanbod aan te passen. De prijzen zijn wel beter dan afgelopen jaar, maar de kopers zijn nog niet bereid om na de matige bloemprijzen van het afgelopen seizoen een voor de kwekerij goed lonende prijs neer te leggen. Maar dat er volop in hyacinten gehandeld is ontegenzeggelijk aan de orde.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.