Home

Achtergrond 209 x bekeken 1 reactie

Voedselprijzen Rusland stijgen vanwege hitte

De voedselprijzen in Rusland zijn de afgelopen week verder gestegen wegens de aanhoudende hitte en droogte in het land.

Vooral de prijzen van graanproducten, zoals brood, gingen omhoog. Dat heeft het Russisch statistisch bureau Rosstat vandaag bekendgemaakt.

De prijs van brood steeg met 1 procent, terwijl de prijzen van boter en melk met respectievelijk 1,1 en 1,2 procent omhoog gingen. De suikerprijs steeg met 0,6 procent.

Een kwart van de gewassen in Rusland is door de hittegolf vernietigd. De export van graan ligt sinds zondag stil. Hij geldt tot het einde van het jaar om ervoor te zorgen dat er genoeg graan overblijft voor de Russische markt.

Rusland is nu de derde exporteur van graan. De graanprijzen zijn al een stuk hoger geworden door de aanhoudende droogte en hitte in graanproducerende landen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    willy

    Eerste wat gebeurt als voedsel tegenvalt zijn de prijzen bij bakker en frituur omhoog staat graan of aarappel weer aan de helf dalen doen die maannen nooit meer kan europa zich daar niet mee moeien daar moet je toch niet geleerd voor zijn of zet daar maar eens zo een domme boer als ik op zo een zetel die weet hoe hard wij moeten werken en een ander met de winst gaat lopen op tijd van enkele uren en wij werken er een heel jaar voor een aalmoes

Of registreer je om te kunnen reageren.