Home

Achtergrond

Vloedgolf treft vier miljoen Pakistanen

Meer dan vier miljoen Pakistanen hebben in meer of mindere mate last van de overstromingen in het land, die ontstonden na extreme moessonregens.

Dat meldde Manuel Bessler, hoofd van de VN-hulporganisatie OCHA in Pakistan, tijdens een persconferentie in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Eerder maakten hulporganisaties nog melding van 2,5 tot drie miljoen gedupeerden.

De ergste overstromingen in 80 jaar tijd in Pakistan hebben aan naar schatting 1500 mensen het leven gekost, vooral in het bergachtige noordwesten van het land. Op veel plaatsen heerst een tekort aan voedsel en is het drinkwater vervuild als gevolg van de overstromingen.

De vloedgolf heeft inmiddels ook lager gelegen regio's getroffen. Uitgestrekte landbouwgebieden staan onder water en duizenden woningen zijn verwoest door het wassende water. Circa 350.000 mensen zijn geëvacueerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.