Home

Achtergrond 3 reacties

Vleesproducent Vion mag Weyl overnemen

De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de geplande overname van Weyl door Vion, twee Nederlandse vleesproducenten.

De overname druist niet in tegen de Europese concurrentierichtlijnen. Dat maakte de Commissie vanmiddag in Brussel bekend.

Vion is een internationale onderneming die zich bezighoudt met de aankoop en slacht van vee, de productie en verkoop van vleesproducten en daarvan afgeleide producten. Ook produceert Vion ingrediënten van dierlijke oorsprong. Weyl is een internationaal rund- en kalfsvleesverwerkend bedrijf dat failliet is verklaard.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Doorstarter

  Volgens mij staat een boedel uit een faillissement buiten de werking van de mededingingsregels. Als je de activiteiten koopt uit de boedel is dat vergelijkbaar met iets kopen op de markt. Volgens mij heeft de curator tijd en geld verspild en moeten de medeschuldeisers maar eens nadenken over het instellen van een crediteurencommissie. Ik heb de indruk dat de crediteuren benadeeld worden door de gang van zaken. Ben benieuwd of de RC wel alert is op dit dossier.

 • no-profile-image

  a hamstra

  VION is een Internationale onderneming,
  met als enig aandeelhouder Z.L.T.O,
  Aln de Europese commissie niet door heeft, dat Z.L.T.O als boeren vakbond.
  Alle macht heeft, onder ander omdat,
  alleen zij de reststromen mogen ontvangen, van alle slachterijen in Nederland. en daarmee de overige slachterijen in een wurggreep hebben.
  85 % van vlees handel reeds in hun macht hebben.
  Waar heeft die commissie dan naar gekeken. Wie o wie zitten in die commissie.
  en waar hebben die gasten hun bij baantjes.

 • no-profile-image

  veehouder

  Wat hebben we nu aan zo,n commissie of zouden ze ook zijn omgekocht door vion

Of registreer je om te kunnen reageren.