Home

Achtergrond

Vleesbedrijven VS moeten veeprijzen bekendmaken

Amerikaanse vleesbedrijven moeten de prijzen die ze betalen voor de verwerkte dieren blijven rapporteren aan het landbouwministerie USDA.

Dat is het gevolg van regelgeving die de Amerikaanse senaat heeft aangenomen.

De senaat bekrachtigde opnieuw een vijf jaar oude wet waarin deze rapportages verplicht worden gesteld. De wet geldt nu tot 30 september 2015 en is een aanvulling op de regelgeving voor het melden van wekelijks exportgegevens (prijs en volume) en groothandelsprijzen.

De varkenshouderij-organisatie NPPC is blij dat de wet wordt verlengd. De organisatie dringt er op aan om de regelgeving snel door te voeren. De organisatie ziet een belangrijk hulpmiddel in de wet voor de bedrijfsvoering. Het vergroot de transparantie en zekerheid in de handel.

Of registreer je om te kunnen reageren.