Home

Achtergrond 1 reactie

Vion wacht nog met slachten in Enschede

De herstart van de rundvleesactiviteiten bij het voormalige Weyl in Enschede laat voorlopig nog op zich wachten. Er wordt nu vooral gestudeerd, nog niet geslacht.

Dit zegt een woordvoerder van vleesconcern Vion. Het bedrijf kreeg vrijdag definitief toestemming van de Europese Commissie voor de overname van het failliete Weyl. De Commissie stelt geen nadere eisen aan de overname van (onderdelen van) Weyl.

De overname zal volgens Brussel niet leiden tot monopolisering van markten. Er blijven genoeg concurrenten over in Europa en bepaalde belangrijke deelmarkten. Bovendien zal Vion in die markten geen zodanig overwicht krijgen dat concurrenten geen kansen meer krijgen.
De veehouderij zal voorlopig nog weinig merken van de Europese toestemming. Een team van marketingdeskundigen, vlees- en slachterijkenners van Vion zal nog een tijd bezig zijn met onderzoek van de vraag wat in Enschede en andere lokaties moet worden opgestart en hoe dat moet gebeuren. Vion wil eerst nauwkeurig in beeld brengen hoe de nieuwe bezittingen het best tot meerwaarde gebracht kunnen worden.

Bij de overname van het failliete Weyl zijn met name de activa in handen van Vion gekomen. Dat betreft het onroerend goed in Enschede, Oldenzaal en Gronau/Nordhorn plus de inrichting van de bedrijven. De bedrijven van het failliete Weyl zijn niet overgenomen.
Vion sprak eerder de verwachting uit in Enschede met een klein team weer te zullen beginnen met de slacht en verkoop van rund- of kalfsvlees. Daarna wil het de capaciteit geleidelijk opschalen.

In de veehouderij en vleeswereld is het de verwachting dat Vion in Enschede begint met het slachten van oudere rosé-kalveren. Onder het merk Weylander had Weyl daarmee een zekere marktpositie opgebouwd. Ook een mogelijkheid is dat het bedrijf breder actief wordt in de kalverslacht. Vion zelf wil nu nog niets over zeggen over haar plannen. Daarover volgt de komende maanden meer informatie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    geen boer

    hier wordt onroerend goed en oud/nieuw ijzer overgenomen uit een failliete boedel. Wat dit met de NMA te maken heeft heb ik nooit begrepen, wél dat van het bedrijf Weyl zoals ie was niets meer te maken viel. Woorden als "overname" of "doorstart" zijn naar mijn mening dan ook misplaatst. Men neemt (logischerwijs) immers geen enkele verplichting van de oude BV over.

Of registreer je om te kunnen reageren.