Home

Achtergrond 325 x bekeken 1 reactie

Vettax baart Deense zuivelsector zorgen

De Deense zuivelindustrie en ook het bedrijfsleven in de vleeswereld vrezen de effecten van de nieuwe Deens vettax, die volgend jaar van kracht moet worden.

Dit meldt de Europese zuivelorganisatie EDA. Bijna alle zuivelproducten krijgen te maken met de nieuwe nationale belastingmaatregel, evenals de vleessector. Een uitzondering vormt de groep drinkyoghurts met maximaal 3,5 procent vet.

De hoogte van de vettax komt waarschijnlijk te liggen op een bedrag van omgerekend € 1,80 per kilo (13 tot 14 Deense kronen). Formeel staat er nog geen wetsvoorstel op papier, maar de bedoeling is niettemin dat de wet in juli volgend jaar van kracht wordt. In EU-lidstaat Roemenië is al een vettax van kracht, maar nog zonder veel effect.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.