Home

Achtergrond 1981 x bekeken

Verkoop Frupaks volgt na splitsing C1000 en AH

De stap van Vogelaar Vredehof en Frutéra (beide Albert Heijn-appelleveranciers) om aandelen in Frupaks te verkopen lijkt verband te houden met het afstoten van C1000 door Ahold en dus de splitsing van Albert Heijn en C1000.

In 2006 namen Vogelaar en Frutéra nog een aandeel in Frupaks, Dat bedrijf van Gerrit van Leeuwen uit het Gelderse Deil is al langjarig aan C1000 verbonden als leverancier van appels en peren. Nu lijkt de scheiding tussen Albert Heijn en C1000 ook bij leveranciers doorgevoerd.

Zowel Frutéra als Vogelaar Vredehof verwijzen naar Bakker Barendrecht voor een toelichting. Vanuit Barendrecht wordt als enige verklaring voor de verkoop gegeven dat een strategische heroriëntatie heeft plaatsgevonden. Bronnen in de handel noemen het aannemelijk dat de verkoop is ingegeven door de wens van afnemers. Supermarkten prefereren een exclusieve relatie met leveranciers. Daar past vaak geen belang van leveranciers van concurrenten bij.

Of registreer je om te kunnen reageren.