Home

Achtergrond 4 reacties

Verburg vierkant achter CDA-voorzitter

CDA-minister Gerda Verburg (Landbouw) deelt de visie van waarnemend partijvoorzitter Henk Bleker dat een kabinet van VVD en CDA samenbindend moet zijn en dat de PVV dat als gedoogpartij moet accepteren.

”Ik ben buitengewoon trots op mijn partijvoorzitter. Ik sta er helemaal achter”, zei Verburg donderdag na afloop van kabinetsberaad over de begroting van volgend jaar.

Ook Verburg vindt dat er een kabinet moet komen voor alle Nederlanders, dat verbindt en niemand uitsluit. ”Als CDA gaan we uit van eigen kracht en voor de samenleving als geheel”, zei ze.

PVV-leider Geert Wilders noemt Bleker een zeurpiet en vindt dat hij moet ophouden met ”partijpolitiek gespin”, omdat hij anders de kansen op politieke samenwerking met de PVV in gevaar brengt. ”We kennen de stevige uitspraken van Wilders”, zei Verburg. Ze gaat ervan uit de uitlatingen donderdagmiddag ook wel even aan bod komen als de onderhandelaars weer bij de informateur aan tafel zitten. Schermutselingen zijn er altijd bij onderhandelingen, constateerde Verburg.

Haar CDA-collega Maria van der Hoeven (Economische Zaken) wilde niet ingaan op de jongste formatieperikelen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Nederland is zo verdeeld als maar wat,een sterke coalitie wordt het toch niet,Nederland is uit elkaar geregeerd door het slappe vorige kabinet

 • no-profile-image

  herkauwer

  Leen, omdat macht corrumpeert en JP de MP daar nou juist een virtuoos valsspeler in was, beseffen die CDA-partijkneuzen nu nog steeds niet dat het overgrote merendeel van het electoraat hén de zak heeft gegeven. Gert, welk 'vorige kabinet' bedoel je? We hadden er op rij vier die maar zo met de Rendac meegekund hadden. Wanneer beseft men nu eens een keer dat er met het CDA niet democratisch te regeren valt? Die partij hoort thuis in de sovjet-doctrine van 'wij dicteren en jullie slikken!' Vraag maar na bij alle veehouders wiens bedrijf vanaf 7 januari 1997 geruimd en wiens leven compleet verwoest werd. En ook dat van hun gezin, uiteraard! Het duivelse tronie van het satanische CDA! Dat zich geen mallemoer aantrekt van het leed dat ze aanrichten.

 • no-profile-image

  ??

  Nederland gelooft niet meer in de politiek. Hoeveel blunders komen er wel niet in het nieuws? Zie het aan het aantal stemmers?, is toch dieptriest dat mensen niet eens de moeite meer nemen om te stemmen.
  Waarom omdat er toch niet geluisterd wordt??!!

 • no-profile-image

  Leen

  Heeft dat mens nog niet door dat ZIJ (CDA) de grote verliezers waren.

Of registreer je om te kunnen reageren.