Home

Achtergrond 8 reacties

Verburg niet beschikbaar voor staatssecretariaat

Gerda Verburg is niet in voor een eventueel staatssecretariaat voor landbouw.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van LNV vandaag bevestigd.

Verburg, momenteel demissionair minister van LNV, brak maandag een lans voor een aparte minister van landbouw. Verburg sprak op een bijeenkomst in Zeewolde, waar zij zonnepanelen op een boerenbedrijf officieel in werking stelde.

In reactie op Dirk Duijzer (Rabobank) en Philip Smits (The Greenery), die pleitten voor behoud van het ministerie van LNV, had Verburg volgens de woordvoerder gezegd: "Het zou goed zijn voor de sector als zijn belangen op een goede manier door een minister worden behartigd. Mocht er een staatssecretaris voor landbouw komen, ben ik daarvoor niet beschikbaar."

Bij de formatieonderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV is nadrukkelijk gesproken over vermindering van het aantal ministeries. Naar verluidt zouden LNV en Economische Zaken worden samengevoegd tot een nieuw departement van Bedrijvigheid. Landbouw zou dan mogelijk onder een staatssecretaris komen.

Verburg ontkende recent dat al is besloten tot samenvoeging van LNV en EZ.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nou Kritische Lezer, dat zullen we dan nog eens zien!!

 • no-profile-image

  weg met dat

  Is type foutje, moet zijn Verburg niet geschikt voor staatssecretariaat

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Leen, er zijn van die mensen waar je niet meer vanaf komt.

 • no-profile-image

  KM

  Wat vinden we dat erg Verburg niet terug!

  AUB laat dat mens vandaag nog vertrekken wat een elende heeft ze veroorzaakt

 • no-profile-image

  geen boer

  ik denk dat we van Gerda niet veel meer gaan horen. Duidelijk te licht geweest dus zal wel weer in het semi-overheids / vakbonds circuitje terecht geraken. Enne Lisa, JP komt weliswaar stuntelig over, maar jij reageert wel érg militant. Opzij-abonnee? Voor diegenen die niet weten waar het over gaat: <>

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Geen Boer, als Gerda straks geen 'minsister' meer is dan weet ik wel een leuk bijbaantje voor haar. Zij verlengde immers in april 2008 stiekum buiten het parlement om de zwanendriftlicentie van haar familievriend Ome Piet uit Nieuwerbrug-de Bree. Ingevolge minsterieel besluit uit 1998 moest die vergunning per 1 april 2008 voorgoed aflopen, maar Gerda zorgde ervoor dat Piet nog tot zijn 70e door mag gaan met het op middeleeuwse wijze mishandelen, verminken en slachten van gebrandmerkte Knobbelzwanen. Gelet op haar fysieke bouw zou Gerda als polsstok of als zwanenhaak dienst kunnen gaan doen.

 • no-profile-image

  Lisa

  Wat een bericht. Glossy Gerda deinst niet terug voor het afslachten van gezonde drachtige geitem. Jan Balkenende vernedert de natie met een ranzige bak, wetende dat die het symbool zijn voor vrouwenhaat. Dat mag kennelijk wel! Hoe moet ons land ooit boven de schade van het CDA uitgroeien? De normen en waardenprediker die ons verlaagd met zijn smerige ranzige moppen om mee te tellen in de VIP-wereld als eerste teken dat Wilders en CDA voor hetzelfde staan; discriminatie en vernederen van groepen. Lekkere ventjes aan de top. Gelukkig dat Glossy niet terugkomt, maar wat blijft over aan in te zetten ranzigheid?

 • no-profile-image

  Leen

  Ik hoef die Verburg nooit meer te zien

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.