Home

Achtergrond

Veelomvattend sortiment Zantedeschia in keuringszaal

Het sortiment Zantedeschia (Calla) is veelomvattend en de veredeling komt nog altijd met nieuwe kleuren.

In de keuringszaal is deze week van dat uitgebreide sortiment het nodige te bewonderen. Op de pot, dus als plant, zowel als op de vaas.

Zoals de uitgebreide inzending van A. Verschoor die onder andere de diepdonkere, bijna zwarte Zantedeschia 'Black Star' showt. Een mooie stevige bloem op een ferme steel. Andere cultivars uit de inzending van Verschoor zijn verder onder andere de donkergele Z. 'Autumn Jewel', de rode Z. 'Dordogne', het schitterende paars met witte rand van Z. 'Johan Vemeer' en de rode Z. 'Red Fruit'.

Geerlings showt op de vaas de gele Z. 'Gold Rush' en de licht getinte Z. 'Black Eyed Beauty' en Kapiteyn onder andere de zeer donkere Z. 'Captain Carrera', de oranje Z. 'Captain Safari' en de puur gele Z. 'Captain Aguila' en op de pot de prachtig rode Z. 'Captain Murano'. Een product dat beslist wekenlang bloeit.

Ook gladiolen zijn deze week in de keuringszaal te bewonderen. Waaronder de prachtig diepgele nieuwe gladiool onder nummer 02.020.01 van M. Nijenhuis en van Prisma Gladiolus onder andere de vuurrode nummer 99.237.01, de licht rode 00.180.02 en de gele 98.137.08. Allemaal niet gek lang, stevige veren en volop knoppen, dus bloeibelofte. En uiteraard is Cees Breed ook deze week week van de partij met een zeer uitgebreide inzending, met daaronder de witte lelie 'Casablanca', doch nu op pot, diverse cultivars Agapanthus, Amaryllis belladonna purpurea major en Galtonia virdiflora.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.