Home

Achtergrond

Veel wateroverlast in Den Haag door regen

De brandweer in de regio Haaglanden heeft vanochtend zijn handen vol aan de wateroverlast als gevolg van de hevige regenval.

"De mobilofoon staat niet stil'', stelt een zegsman. Het gaat volgens hem om vele tientallen meldingen. De voornaamste problemen waar de brandweer voor wordt ingeschakeld, zijn ondergelopen kelders, verstopte riolering en straten die blank staan.

In en rond Rotterdam en Utrecht viel de overlast erg mee, zo meldden woordvoerders. In Rotterdam ging het om hooguit een handvol meldingen en in Utrecht hoefde de brandweer helemaal niet uit te rukken voor natte kelders of borrelende riolen.

In Hellevoetsluis liep het gemeentenhuis voor een flink deel onder water door de regenoverlast. De liftschacht, de parkeergarage en de kantine stonden blank, aldus een zegsvrouw. De brandweer wist deze overlast in de loop van de ochtend op te lossen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.