Home

Achtergrond 272 x bekeken 1 reactie

Veel vragen over kloonvlees

Zou de Britse regering besluiten producten van gekloonde dieren alsnog toe te laten op de consumentenmarkt, dan zou zo’n besluit vanuit economisch oogpunt zinloos en zelfs schadelijk zijn.

Op de Britse markt is de introductie van deze producten al bij voorbaat mislukt. De consument is overvallen. Het nieuws dat vlees en mogelijk ook melk van gekloonde stieren en koeien in de winkel terecht zijn gekomen, heeft tot geschokte reacties van het publiek geleid. Overheid en bedrijfsleven verzekeren het publiek dat, ook al had het niet gemogen, de consumptie van de 'gekloonde' producten geen gevaar heeft opgeleverd voor de volksgezondheid. Veel consumenten zullen die bezwerende woorden echter niet geloven.

Nog los van eventuele ethische bezwaren tegen het klonen van dieren en tegen het gebruik van producten daarvan, zijn er meer hobbels te nemen om kloonvlees en kloonzuivel acceptabel te maken voor de consument. De Europese voedselautoriteit EFSA heeft dan wel geoordeeld dat producten van gekloonde dieren veilig zijn voor consumptie, maar daarmee is de consument nog niet overtuigd. Vertrouwen kan alleen geleidelijk worden gewonnen en vragen zijn er nog te over. Hoe zit het bijvoorbeeld met de beperkte levensduur van gekloonde dieren en wat betekent dat voor producten?

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Is deze discussie wel relevant, nu de wetenschap vlees maakt in een petrie schaaltje? Lukt deze truk echt dan is er geen dier meer nodig en is vlees productie en biochemisch proces in een laboratorium.

Of registreer je om te kunnen reageren.