Home

Achtergrond

Veel meer buitenlanders geflitst in België

In België zijn vorig jaar 164.00 auto's met een buitenlands nummerbord geflitst wegens te hard rijden, een stijging van 75 procent vergeleken bij 2008.

Een woordvoerder van de federale politie in België heeft dat vandaag gezegd. De stijging komt doordat er langs de Belgische wegen veel nieuwe flitspalen zijn neergezet en omdat het verwerken van boetes is geautomatiseerd.

De Belgische autoriteiten slagen er echter lang niet altijd in de boetes ook te innen, aldus de woordvoerder. Met sommige landen zijn er flinke problemen om de gegevens van de eigenaar van het voertuig te pakken te krijgen. Dat geldt volgens hem overigens niet voor Nederland. "Het duurt soms even, maar uit Nederland krijgen we de gegevens altijd.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.