Home

Achtergrond

Van Lanschot presteert onder verwachting

Van Lanschot Bankiers heeft in de eerste zes maanden van 2010 een lagere winst gehaald dan door analisten werd verwacht.

Dat blijkt dinsdag uit de cijfers van de onderneming. Van Lanschot zag de stroppenpot voor slechte leningen wel afnemen. Van Lanschot zette een winst in de boeken van 22,1 miljoen euro, waar analisten geraadpleegd door ANP-Reuters rekenden op een winst van 25,7 miljoen euro. In de eerste zes maanden van vorig jaar leed de bank nog een verlies van 46,3 miljoen euro.

De financiële instelling zag de toevoeging aan de kredietvoorziening voor slechte leningen dalen tot 43,9 miljoen euro. In de tweede helft van vorig jaar zette Van Lanschot 62,6 miljoen euro opzij. Bestuursvoorzitter Floris Deckers verwacht een nog lagere kredietvoorziening vanaf het derde kwartaal. Hij wil de beoogde daling desgevraagd niet concretiseren.

Van Lanschot, gevoelig voor schommelingen van de spaarrente, denkt dat de rentemarge in de tweede helft van het jaar zal stabiliseren. De provisie-inkomsten kunnen pas weer op een normaal niveau uitkomen wanneer de beurzen een duidelijke richting kiezen.

Bestuurder Deckers stelde dat het vertrouwen in de bankensector nog niet volledig is teruggekeerd. "Je kunt je afvragen of de consument de mate van vertrouwen in de financiële sector van voor de crisis terugkrijgt'', vraagt de topman zich af. "Ik denk wel dat de sector als geheel door de bocht is, de pijn is wel geleden''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.