Home

Achtergrond

Van Eeuwijk scoort voor Lammerse Bokal

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur organiseert elk jaar keuringen waarbij het gewas Dahlia centraal staat.

Dit jaar betreft dat vier keuringen, waarvan de eerste afgelopen maandag plaatsvond in de keuringszaal in Lisse. Twee grote inzendingen bepaalden dit keer het beeld. De Fa. H.A. van Eeuwijk & Zn showt een fraaie collectie, merendeels grootbloemige cultivars en zaailingen.

Bij de prijsvraag voor de Lammerse Bokaal wist Van Eeuwijk met zaailing 07-08 een 9,07 punten te scoren. Deze grote gele cactusachtige bloem wist ieders aandacht te trekken. De rode tot oranje rode zaailing nummer 62 kreeg 8,81 punten en veel bezoekers van de keuringszaal wisten deze zaailing te waarderen, overigens net als de donkerrode 117.

Bij de houdbaarheidskeuring zette J. v.d. Linden & Zonen een hele collectie neer. Van der Linden koos er voor om het materiaal neer te zetten met goed ontwikkelde bloemen, die een plezier waren om te zien. Lef kan hem niet ontzegd worden want voordat de houdbaarheid de moeite waard wordt, zijn er nog flink wat dagen te gaan. Hij scoorde op de eerste dag bijna een 9 (8,99 punten) met de Dahlia 'Wizard of Oz'. Ook de andere inzendingen zoals 'Barcelona', 'Boom Boom Red', 'Boom Boom Yellow' en 'Happy Hour' scoorden hoog met meer dan 8,75 punten. De Dahlia is een gewas met goede mogelijkheden voor zowel de tuin als voor in huis als snijbloem. De variatie in grootte, vorm en kleur maken deze gebruiksmogelijkheden nog aantrekkelijker. De inzendingen zijn nog de gehele week te bewonderen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.