Home

Achtergrond 170 x bekeken

Vakantiekaart nog steeds populair

De vakantiekaart blijft ondanks de opmars van internet, sms en mobiel bellen populair.

Volgens TNT Post worden er deze zomer wekelijks miljoenen ansichtkaarten door Nederlanders vanuit het buitenland naar het thuisfront gestuurd en ligt dat aantal niet lager dan vorig jaar.

"De meeste vakantiegroeten komen uit Frankrijk, gevolgd door Italië en Spanje'', meldde een woordvoerster van het postbedrijf. Uit onderzoek blijkt dat 42 procent via een ansichtkaart contact met het thuisfront zoekt, 36 procent prefereert sms en 28 procent de telefoon.

Het versturen van een vakantiekaart is vooral een vrouwenaangelegenheid, zo blijkt uit het onderzoek. Sterk in opkomst is het maken van een digitale vakantiefoto, die vanaf het vakantieadres met de laptop wordt doorgemaild naar een speciale kaartenservice van TNT Post in Nederland. Hier wordt het vakantiekiekje uitgeprint en vervolgens als echte kaart verstuurd.

Het enige minpuntje op de 'buitenlandse' kaart is dat er een Nederlandse postzegel op zit. De e-card is volgens de woordvoerster niet populair. "Die is niet tastbaar en spreekt daardoor weinig tot de verbeelding.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.