Home

Achtergrond

Vader en zoon Kim op bezoek in China

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il is vandaag met zijn jongste zoon Kim Jong-un per trein op weg naar China voor een bezoek.

Dat berichtten Zuid-Koreaanse media op basis van een Zuid-Koreaanse regeringsbron. Noch China noch Pyongyang heeft dit bevestigd.

Het is de tweede keer dat Kim Jong-il dit jaar China bezoekt. Het doel en de exacte bestemming van dictator Kim en zijn zoon en beoogde opvolger zijn vooralsnog niet bekend. Volgens waarnemers zou het bezoek te maken kunnen hebben met de opvolging van de 'Geliefde Leider'. De machtsoverdracht heeft mogelijk nog dit jaar plaats in september tijdens een bijeenkomst van het communistische regime.

De 68-jarige Kim Jong-il zou in augustus 2008 een beroerte hebben gehad en sindsdien kwakkelt hij met zijn gezondheid.

Kim Jong-il kwam in 1994 aan de macht na de dood van zijn vader Kim Il-sung.

Over de vermoedelijk 26-jarige Kim Jong-un is weinig bekend. Officiële foto's van hem werden niet meer gepubliceerd sinds zijn kinderjaren. In april zouden foto's van hem zijn genomen, die zouden dienen als basis voor onder meer posters en buttons die de staatsbedrijven aan het maken zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.