Home

Achtergrond 163 x bekeken

VVD, PVV en CDA hervatten onderhandelingen

VVD, PVV en CDA hebben vrijdagochtend rond 10.00 uur de onderhandelingen over een nieuw kabinet hervat.

Fractieleiders Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) praten nu een volle werkweek over een minderheidskabinet van VVD en CDA dat met gedoogsteun van de PVV moet kunnen rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. Maandag zijn de onderhandelingen onder leiding van informateur Ivo Opstelten begonnen.

De fractieleiders hadden vrijdag hun vaste secondanten weer bij zich. Rutte liep met partijgenote en Tweede Kamerlid Edith Schippers het gebouw van de Eerste Kamer, waar de informateur kantoor houdt, binnen. Wilders werd vergezeld door europarlementariër Barry Madlener en Verhagen door demissionair minister en fractiegenoot Ab Klink.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.