Home

Achtergrond 1 reactie

VS sluit meer terugroepacties eieren niet uit

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) sluit niet uit dat er nog meer eieren teruggehaald moeten worden in de Verenigde Staten in verband met een salmonellabesmetting.

Vorige week zijn een half miljard eieren teruggeroepen in verband met een salmonellabesmetting. Driehondend mensen zijn ziek geworden door de besmette eieren.

De FDA weet nog steeds niet exact waar en hoe de salmonellabesmetting in de eieren is ontstaan. De huidige terughaalactie is de grootste in de recente geschiedenis. De FDA sluit daarom niet uit dat er lopende dit onderzoek nog meer van dergelijke recalls kunnen plaatsvinden.

Bij het huidige schandaal zijn tot nu toe twee bedrijven betrokken. Het bedrijf Wright County Egg in de staat Iowa haalde 380 miljoen eieren terug. Het bedrijf Hillandale Farms of Iowa besloot deze week vrijwillig 170 miljoen eieren terug te halen van de markt in verband met deze zaak.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.