Home

Achtergrond 187 x bekeken

VS en Rusland willen gedeeld nationaal park

Rusland en de Verenigde Staten willen een gedeeld natuurpark creëren.

Het Beringia 'Nationaal' Park omvat het Oost-Russische Tsjoekotka en de Amerikaanse staat Alaska, berichtte het Russische persbureau RIA Novosti woensdag.

Het project werd voor het eerst besproken in 1990 door toenmalige Sovjetleider Michael Gorbatsjov en de Amerikaanse president George Bush sr. Na de val van de Sovjet-Unie kwam het initiatief stil te liggen.

Nu hebben de Russische president Dmitri Medvedev en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Barack Obama het idee weer opgepakt, meldde de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Riabkov. De regeringen zijn het onderling eens, het project heeft alleen nog politieke steun nodig.

Alle bureaucratische procedures voor het creëren van het natuurreservaat van 1,8 miljoen hectare moeten voor het eind van het jaar zijn afgerond. Het park moet bijdragen aan het voortbestaan van zeezoogdieren, bruine beren en meerdere vogelsoorten in het gebied. Het park zal ook bestemd zijn voor ecotoerisme.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.