Home

Achtergrond 171 x bekeken

VS arresteren terreurverdachten

De Amerikaanse autoriteiten hebben veertien Amerikaanse burgers laten arresteren die mogelijk betrokken waren bij terroristische activiteiten.

Zij waren van plan lid te worden van de Somalische beweging al-Shabaab, of ze hielpen de groep. Shabaab heeft banden met het radicaalislamitische terreurnetwerk al-Qaeda. Volgens media donderdag stond zeker een verdachte op het punt naar Somalië te vertrekken.

De extremistische Shabaab controleert grote delen van het midden en westen van het Oost-Afrikaanse Somalië. De beweging zegt verantwoordelijk te zijn voor de aanslagen van 11 juli in de Oegandese hoofdstad Kampala, waarbij 76 mensen om het leven kwamen die keken naar de WK-voetbalfinale.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.