Home

Achtergrond 176 x bekeken

Utrecht in top 50 beste universiteiten

De Universiteit Utrecht (UU) heeft een plekje bemachtigd in de top 50 van beste universiteiten in de wereld.

In de Academic Ranking of World Universities staat de instelling dit jaar precies op nummer 50, zo meldde de UU vandaag.

De Universiteit van Shanghai bekijkt elk jaar duizend universiteiten om de ranglijst samen te kunnen stellen. Daarbij letten de onderzoekers onder andere op publicaties die een onderwijsinstelling heeft in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften en op het aantal onderscheidingen dat medewerkers en afgestudeerden ontvingen.

Utrecht doet het al jaren goed, maar behaalde nog niet eerder de top 50. Het is in de Shanghai-ranking de beste universiteit van Nederland. Op nummer 1 staat de Amerikaanse Harvard University, gevolgd door Berkeley en Stanford.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.