Home

Achtergrond

'Uitstel kinderwens kost miljoenen'

Het uitstellen van de kinderwens gaat de maatschappij drie tot vijf miljoen euro per jaar kosten.

Dat komt doordat vrouwen steeds meer medische hulp nodig hebben, naarmate ze later aan een eerste kind willen beginnen, zo blijkt uit een becijfering die ivf-arts Aisha de Graaff van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) dinsdag naar buiten bracht.

De Graaff, die haar berekeningen binnenkort publiceert in het Amerikaanse vakblad Fertility and Sterility, heeft als eerste uitgerekend, hoeveel het uitstellen van de kinderwens kost. Nederlandse vrouwen beginnen steeds later aan kinderen. Gemiddeld zijn zij nu bijna 30 jaar, maar velen zijn ook al ouder dan 35 jaar. Het was al bekend dat oudere vrouwen vaker een beroep moeten doen op vruchtbaarheidsbehandelingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.