Home

Achtergrond 250 x bekeken 23 reacties

Twintig CDA'ers keren partij rug toe

Ongeveer vijftien tot twintig CDA'ers hebben het afgelopen weekend bij het partijkantoor gemeld dat zij hun lidmaatschap willen opzeggen, nu het CDA gaat onderhandelen met de PVV en de VVD.

Tegelijk hebben zich vijf nieuwe leden aangemeld.

Dat heeft een woordvoerder van de partij vandaag gezegd. Verder zijn er tussen de honderd en 130 mailtjes binnengekomen met wisselende reacties op de ontwikkelingen sinds vrijdag. Het grootste deel van de schrijvers zegt moeite te hebben met de onderhandelingen met de PVV van Geert Wilders maar een ander deel heeft begrip voor de situatie, aldus de CDA-woordvoerder.

Volgens hem is het gebruikelijk dat leden die van plan zijn op te zeggen, worden gebeld door bestuursleden of Kamerleden om het gesprek aan te gaan en toelichting te geven over de situatie. Ook de mensen die mailen, krijgen antwoord.

Bij de VVD zijn sinds vrijdag enkele tientallen reacties binnengekomen, met name per mail. De inhoud daarvan is volgens een woordvoerster gemengd positief. Tijdens de onderhandelingen over paars-plus vorige maand, toen de VVD onderhandelde met de PvdA, D66 en GroenLinks, kwamen beduidend meer mails binnen en werd ook de VVD-website overspoeld met veelal boze reacties. De woordvoerster noemt de situatie nu rustig en binnen de normale marges.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk en Ingrid

  Helemaal mee eens Herkauwer, Geert heeft tenminste wel ballen en Femke is de enige kerel in haar partij

 • no-profile-image

  Piet

  @ Tukker, nee, de CDA verloochent zeker niet haar geloof als het moeite heeft met de PVV. Als christen ben ik voor 100% godsdienstvrijheid, niet alleen voor het christendom, maar ook voor moslims. De islam is nl niet een politieke ideologie, maar een religie. Als we in ons eigen land voor godsdienstvrijheid staan, kunnen we ook met recht wat van misstanden in het buitenland zeggen. Als wij zelfs moskees gaan weren, wat kun je dan zeggen van een kerk in Egypte die gesloten word? @ melkveehouder. Welke partij regeert in zijn eentje? Wat is dan wel geloofwaardig; VVD, zowel met PvdA als met CDA? PvdA idem. Dat is coalitievorming.. De enige partij die al langere tijd bewijst niet aan politieke concessies te doen is de SGP. @ Katja, vergader je in een vliegtuig? Nee, ik ben ook niet gelukkig met de PVV, maar regeren met de VVD lijkt me een goed plan. Ook een goed plan, de surfplank pakken!

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  IJdelheid der ijdelheden, Friese Piet geneert zich niet, strooit de allergrootste kolder, kluitloos in het oeverriet, waar het wortel kan gaan schieten, ieder weet hoe zoiets gaat, maar uit Riet dat Piet gezaaid heeft, groeit bij Dokkum enkel kwaad! (Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Decimus Iunius Iuvenalis, Anno Domini 2010)

 • no-profile-image

  Patrick

  @Piet, dat is mij te veel eer natuurlijk, de wereld draait echt wel door als ik geen stukjes zou schrijven. Maar dank voor het compliment. Raar genoeg is Schreijer nog de enigste die echt een compliment verdient. Ze was ook in netwerk waar ze een helder betoog gaf. Ook durfde ze optijd, dus voor de verkiezingen aan de bel te trekken over haar zorgen over de partij top. En dat is in wezen zeer goed (ik hoef het niet met haar eens te zijn of haar visie), maar ik zou haar wel leiding laten nemen in de partij, niet perse in de kamer, maar als ze nu haar visie even verbreedt naar wat echt boeren belangenbehartiging is ipv multinational belangenbehartiging, en haar visie verruimt naar Europa en de planeet en daar plannen voor maakt en aan gaat werken. Dus niet blindt op wereldmarkt want dat is maar een woord met een multinational invulling waar een gemiddelde boer niets aan heeft. En als ze ook nog inziet dat gentech niets te maken heeft met haar CDA identiteit dan kan ze nog veel betekenen voor waar de CDA voor zou moeten staan. Je weet ik kan niet altijd advies of complimenten geven aan de CDA maar dit zou ik wel willen adviseren. Jan Kees de Jager zou ik ook naar voren schuiven die doet het goed. Ik schrijf natuurlijk niet om anderen te plezieren, ik het vindt het gewoon leuk om mijn mening te geven, ongeacht wat anderen er van vinden, maar met je compliment was ik wel blij trouwens.

 • no-profile-image

  karel jan van der poel

  Bij deze zeg ik met onmiddellijke ingang mijn lidmaatschap van het CDA op. En ik zal mij beijveren om velen in mijn zeer uitgebreide kennissen- en realtiekringen ertoe te bewegen hetzelfde te doen. Na de schande van een getalsmatige halvering bij de laatste verkiezingen, vormt dit waarachtig de druppel.....!

 • no-profile-image

  Hendrik Rietman

  @Karel Jan. Waar doel je op Karel Jan? Als het het mogelijk gijzelkabinet van Geertje Wilders is, dan zou ik als ik jou was nog even wachten... Er komt namelijk nog een congres aan waarin de gijzelactie van Wilders weggestemd kan worden... Hoe meer stemmen daarvoor, des te minder kans dat het land voor de komende kabinetsperiode klemgezet wordt.

 • no-profile-image

  katja

  Grappig dat jij de Islam en Dierenactivisme in één adem noemt Piet Wisse. Want die twee hebben absoluut niks met elkaar van doen. Net zoals terrorisme, dat jij er ook zomaar uit de losse pols bijsleept en daarmee hele groepen mensen stigmatiseert. Alsof iedere dierenliefhebber (vr/m) of moslim zich aan criminaliteit te buiten gaat! Maar ik weet genoeg: jij zou het erg goed doen in de PVV! En weet je wat ik nou niet kan geloven? Dat een ondernemer vertrouwen heeft in een politieke partij die nog maar kort geleden een genadeloze nederlaag heeft geleden. Halvering, weet je nog wel? Zou jij Verhagen er niet eens heel rap aan herinneren dat Nederigheid nu meer gepast is dan Pluchekleven! Stelletje losers!

 • no-profile-image

  Patrick

  @Piet, je maakte en denkfout, iemand kan blij zijn met een ontwikkeling, maar dat zegt niets over de argumenten.
  Een CDA is een partij met beginselen, tenminste dat dachten vele stemmers in het verleden, en veel leden denken dat nog steeds. Ik zeg niet dat leden geen identiteit hebben wat misschien nog een oorsprong of raakvlak heeft met woorden als christelijke en democratie. Maar je partij is gekaapt door een kader die dat niet heeft, vaak zijn ze gelovig geworden om lid van een CDA om machtsposities in te nemen. Ik'neem jouw of andere leden dat niet kwalijk dat je dat niet ziet. Ik observeer dat echter wel aandachtig. Elk CDA besluit gaat om behouden van macht, bijbaantjes en baantjes in Brussel, alle draait om korte termijn en alles draait op angst. Die pipo van jullie Balkenende, die verkocht de polder in Zeeland voor een baantje in Brussel, zie http://www.nieuweoogst.nu/news_article/details/17072-schreijer_ik_kan_terug_naar_den_haag Citaat "'Eerst was Balkenende tegen de ontpoldering, net als de boeren. Maar opeens was ie vóór omdat ie de steun van de Belgen nodig had om president van Europa te worden.' En zo gaat het continu. Je vernietigd de planeet met je multinational corrupten in je partij. Een CDA is in staat weer illegale oorlogen te starten en haar priesters zullen de kanonnen weer zegenen en haar soldaten psalmen toezingen. Niet doorhebbende dat de priesters van de 'vijand' het zelfde doen, die soldaten ook vrouwen en kinderen hebben en pijnlijke verliezen zullen leiden. mar dat is ok volgens de CDA top, alles moet wijken voor macht, geld en geo-political macht posities. Ik ben echt niet tegen oorlog of zo, maar de CDA is gewoon blind van angst en domheid.

 • no-profile-image

  tukker

  Jammer voor die 20 CDA'ers dat de moslimpartijen in Nederland zichzelf iedere keer weer naar de bliksem helpen, zij hadden zich daar zonder meer thuis gevoeld.

 • no-profile-image

  katja

  Nee Piet Wisse, vliegtuigen komen hier alleen maar met veel lawaai over en soms landt er eentje onverhoeds op een flat vol illegalen. Dat levert dan verbazingwekkend weinig officiële slachtoffers op! Maar daar gaat het nou even niet om. Ik was op een bijeenkomst van een regionaal platform en gaf met die plaatsnamen even de ruimtelijke strekking daarvan aan. Ik sprak er niet één (zegge 1) CDA-lid dat overweegt om nog op die partij te stemmen na de kabinetsval die nu al aanstaande lijkt te zijn! Gaan jullie dus maar lekker door, dan wordt het CDA vanzelf een splinterpartij. Heb je trouwens wel eens van de Politieke Islam gehoord? En van de onversneden ophitsende monologen die in enkele moskeëen schering en inslag zijn? Niet? Dan moet jij jouw oren eens door je kalfjes laten uitlikken! Spaart ook weer een liksteen!

 • no-profile-image

  Piet

  Nou, dan heb je hier 1 (zegge één) die dat wel doet. En ik spreek velen die content zijn met deze ontwikkelingen in het kabinet. Met name ondernemers die veel verwachten van de VVD en het CDA. / Ik heb trouwens wel eens van de Politieke Islam gehoord. Dat moet in de gaten worden gehouden, net als sommige dierenactivisten. Maar terrorisme is wel het laatste waardoor ik mijn stem laat bepalen. Ik verwacht van de overheid dat ze dat in de gaten houden en zo af en toe iemand achter de tralies stoppen die het te bont maakt. Verder mag van mij elke moslim en dierenactivist zeggen en geloven wat ie wil, zolang het maar binnen de kaders van de wet en het fatsoen blijft.

 • no-profile-image

  Piet

  Tukker: Typisch het niveau van een PVV-stemmer. Ieder die moeite heeft met de PVV is een moslim.. (Lopen er ook moslim in Twente dan?)

 • no-profile-image

  Tukker

  Piet, kom Friesland eens uit en bezoek Almelo, Enschede en Hengelo. Er gaat een wereld voor je open.

 • no-profile-image

  Piet

  Mea Culpa, ik ging door een te korte bocht. Dierenactivisme en politieke islam kunnen beide uitmonden in terrorisme. De meest recente politieke moorden in NL staan ook op conto van deze groepen. Maar om nu te zeggen dat ik bij de PVV pas.. Dan ben jij waarschijnlijk een geschikte voorzitter van de slagerbond. Verder laat ik mijn vertrouwen in een partij niet afhangen van het aantal stemmen dat anderen de partij geven, wat jij blijkens je reactie wel doet. Zelf nadenken meid, daar word je niet slechter van.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Patrick, ik moet zo vreselijk veel doornemen dat ik teksten diagonaalgewijze bekijk en niet tussen de regels in ga lezen. Maar volgens mij staat er gewoon dat Piet jou een rund vindt. Pas maar op, want hij is kalvermester! Met Twentse Annie heb ik inderdaad niks, maar ik moet zeggen dat zij wel de enige echte 'vént met ballen' in het hele CDA is. En dat bedoel ik dus wél als een compliment! Jammer dat ze in de kamer haar energie niet voor nuttiger dingen heeft gebruikt dan de Flora en faunawet uithollen en jagers in de kaart spelen. Daarvan ondervond ik daarstraks nog een mooi (lelijk) voorbeeld. Twee knallende 'faunabeheerders' met plastic- en opgespiesde geschoten lokduiven op een graanakker klem tegen het dorp (terwijl wettelijk niet gejaagd mag worden binnen 300 m van de bebouwde kom) pal langs een drukke bochtige N-weg! Rondom die akker verharde openbare wegen en totale oppervlakte van dat gebiedje vét minder dan 40 ha en dus voor de wet onbejaagbaar! De politie is er meteen op af gegaan!

 • no-profile-image

  katja

  Piet (Wisse, denk ik?), vanavond was ik op een vergadering in Ronde Venen-Amstelveen/Duivendrecht- Amsterdam zuidoost- Weesp en ik kan je vertellen dat er veel méér dan 20 CDA-leden hun lidmaatschap hebben opgezegd. Ik hoorde aan de koffietafel ten minste al van zeker 55 mensen die helemaal klaar met het CDA zijn. Als ik jou was dan smeet ik meteen mijn surfplank in de Dokkumer Ee en ging ik alle zeilen bijzetten om het tij te keren. Kunnen we jou en je CDAJ ook eens kopje onder zien gaan bij de Dokkumer Nieuwe Zijlen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Melkveehouder, zo is het helemaal. Volgens mijn analyses is de modale CDA stemmer/-ster voorzien van een hyperflexibel wegwerprubber skelet, schokabsorberende X-benen, een met beendermeellijm gevulde schedel en een meervoudig onverzadigd gespleten tong. Zeg nou eens zelf: zulk een volstrekt mislukt partijpolitiek inteeltproduct valt toch werkelijk niet aux-serieux te nemen?

 • no-profile-image

  Piet

  Patrick, het is toch zo fijn dat jij zo af en toe eens reageert. Je wijst anderen op hun blindheid, wat ze anders nooit gezien hadden. Als jij er toch niet was! / Maar nu serieus, ik sta niet achter elke beslissing van het CDA, maar wel in veel gevallen. Ik heb het interview van Schreijer gelezen (ben op VN geabonneerd) en kan me vaak wel in haar vinden, alsook in andere CDA politici. Ook staat de ideologie van de CDA het meest dicht bij mij, al heb ik niet zoveel met de geknok in verre landen. De CDA is niet de enige partij met spelletjes, welke doet er niet aan? Als je dat niet ziet ben je ook blind van domheid. Zelf lijkt je alleen maar commentaar op andere partijen te kunnen hebben, met ik zie totaal geen visie en realiteit in jou epistels. Alleen een domheid overschrijdende arrogantie.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Patrick, ben je blind of hoe zit dat? Het eerste stukje (fake-complimenteus) was grappig bedoeld. Maar het komt aan op de slotzinnen. "ik zie totaal geen visie en realiteit in jouw epistel. Alleen een domheid overschrijdende arrogantie". Dat schrijft dus jouw idool: Pietje Wisse! En laat nou die slotzin naadloos op hemzelf van toepassing zijn. Lees er de twee mestfora ("chauffeur etc" en "puber etc") nog maar eens op na!

 • no-profile-image

  Patrick

  @Herkauwer, als je de letters tussen de regels van Piet op 15:14 wel begreep, maar de letters tussen de regels van mij niet ziet of begrijpt, zul je je fijngevoeligheid iets meer moeten verhogen. Het is zeker niet nodig om in paniek te geraken over de boodschappen in en tussen de regels van mijn antwoorden. ik weet dat je van slag raakt bij de naam Schreijer, maar dit zag ze echter goed. Bijna heel Nederland wist dat de CDA richting de 21 zetels ging, echter uitgezonderd de CDA zelf dan.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Een gemiddelde CDA'er heeft toch geen principes, hij zit net zo makkelijk met een VVD'er in een kabinet als met een PvdA'er. Als je CDA stemt weet je vooruit toch niet hoe het balletje gaat rollen.

 • no-profile-image

  Patrick

  CDA mag doen wat ze wil natuurlijk, maar ze moeten niet zeggen dat ze identiteit hebben. Of het moet pure macht zijn. Wel is een probleem dat een groot gedeelte van zijn achterban DACHT dat de partij identiteit had, dus dat wordt nog lachen. De CDA zal altijd argumenten vinden om zo snel mogelijk de scepter van de macht weer te vinden. Daar vindt men altijd een tijdelijk en willekeurig argument voor als christelijk, normen en waarden en rentmeesterschap, net zolang het nodig is en dan volgt er een nieuw argument. Waar nodig zullen ze hun familie nog verlinken en aangeven op het politiebureau. Cohen is van een oude stempel die niet eens doorheeft dat als ie zelf een spin bedenkt met een gewenste uitkomt, blind is, en niet ziet dat anderen het ook doen. Femke is goed in debat maar een erg slechte pokeraar, zelfde als Pechthold. Je kunt niet schreeuwen dat je partijen uitsluit op voor hand in een democratie ook al is het je grootste emotionele vijand. Die pokerhand verlies je altijd. Pechthold zei zelf dat ie ging verhuizen bij PVV in de regering. Hetzelfde als mensen zeggen in opwelling tegen een goede bekende ik wil je nooit meer zien, nee echt nooit meer etc, of als je dit niet doet dan doe ik dat niet etc etc... Dit dwingen van anderen tot een positie en zo een eigen gewenst resultaat te halen is op politiek partijniveau dom erg dom. En de consequentie is meestal dat je het poker spel verliest. Tuurlijk op punten of onderwerpen kun je zoiets doen maar niet op partij niveaus als het gaat om uitsluiten. Beter is je eigen ding te doen, de rest hun eigen ruzies laten bevechten en uit te vechten, af en toe een zakdoekje geven voor de tranen, rustig dat aanzien en aanvallen waar nodig, en resultaat halen voor je eigen visies. De CDA is gevaarlijk zonder identiteit, ook al schreeuwt men van de daken dat ze het hebben, ze hebben het niet en niemand ziet het in hun standpunten of gedrag.

 • no-profile-image

  tukker

  @ Piet,

  Die 20 CDA'ers verloochenen hun eigen geloof, het Christendom, in plaats er voor op te komen. In islamitische landen worden Christenen vervolgd en vermoord, maar daar hoor je die farizeeërs niet over !! Dát vind ik een zeer kwalijke zaak !! Waar staat de C van CDA tegenwoordig nog voor ??

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.