Home

Achtergrond 154 x bekeken

Twee plekken kust Noord-Holland aangepakt

De overheid steekt 250 miljoen euro in de versterking van twee nog zwakke plekken in de kust van Noord-Holland.

Het gaat om de Hondsbossche en Pettemer Zeewering en de Kop van Noord-Holland. Het geld is ook bedoeld om deze twee plekken de komende twintig jaar te onderhouden.

Demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) heeft dat laten weten aan de provincie Noord-Holland, zo meldde zijn departement vrijdag. De versterking is nodig om de veiligheid van de kustlijn in de toekomst te garanderen.

Waarschijnlijk worden de kustschakels versterkt met zand. De provincie en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben al enkele mogelijkheden uitgewerkt. Daarbij zijn ook de bewoners betrokken. Het opspuiten van zand krijgt veel steun, omdat daarmee een nieuw strand kan ontstaan. Deskundigen zijn ook voorstander, omdat het op lange termijn voordelen heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.