Home

Achtergrond

Tv- en radioactie Pakistan geopend

Zanger Marco Borsato en Jan van Doggenaar van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben vanochtend het officiële startsein gegeven voor de nationale tv- en radioactie voor de slachtoffers van de watersnoodramp in Pakistan.

Borsato opende tegen kwart voor acht het belteam van bekende en onbekende Nederlanders, dat de hele dag telefonische giften in ontvangst neemt voor giro 555.

Vanuit het actiehoofdkwartier bij Beeld en Geluid op het mediapark in Hilversum vroegen Van Dongenaar en Borsato Nederland geld te doneren voor het getroffen land.

Borsato: ,,Het nadeel van rampen is dat je snel vervalt in cijfers en grafieken, maar we moeten ons realiseren dat we het hier hebben over vaders, moeder, kinderen die nu verstoken zijn van de meeste elementaire basisbehoeften. Elke euro die we vandaag ophalen gaat mensenlevens redden. We mogen Pakistan niet vergeten, zelfs niet in deze economisch moelijke tijden.''

De hele dag staan publieke en commerciële radio- en tvstations in het teken van Actie 555 voor Pakistan. Van 20.50 tot 22.00 uur is er op Nederland 2 een speciale thema-uitzending rond de actie, gepresenteerd door Joost Karhof en Sophie Hilbrand. Daarnaast dragen verschillende programma's van RTL, SBS en de Publieke Omroep gedurende de avond bij aan de actie.

Op de radio dragen 3FM, Radio 538, Q Music, Sky Radio, Radio 4, Radio 5, BNR, Veronica, 100% NL en Radio 10 Gold op hun eigen manier hun steentje bij. Radio 2 zendt live uit vanuit vanuit Beeld en Geluid.

Tegen middernacht wordt de opbrengst van de inzamelingsactie bekendgemaakt in het tv-programma Knevel & Van den Brink op Nederland 1. De afgelopen weken haalde de SHO al 6 miljoen euro op voor Pakistan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.