Home

Achtergrond 470 x bekeken

Turner geeft apen lesje lenigheid

Orang oetan Bako schenkt turner Epke Zonderland vanmiddag een minzame blik vanaf een van de torens van zijn nieuwe buitenverblijf.

Zonderland geeft de apen van Ouwehands Dierenpark in Rhenen een lesje lenigheid, zodat ze optimaal gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe touwen en 'bomen'. "Orang oetans doen meestal alsof dingen ze niets interesseren, maar ondertussen zijn ze ontzettend nieuwsgierig'', weet manager dierverzorging Dirk Jan van der Kolk.

Terwijl de olympische turner zijn benen nog wat hoger boven de brug uitgooit en het toegestroomde publiek muisstil is, komt Bako eindelijk in actie en slingert heen en weer. "Nou, je hebt het een beetje kunnen zien. Ik wil wel met je sparren'', grapt Zonderland tegen het volwassen mannetje. Dat ziet Bako toch niet echt zitten.

Het dierenpark hoopt dat de dieren de komende tijd steeds vaker van het buitenverblijf gebruik gaan maken. "De voerderliftjes in elke toren moeten ervoor zorgen dat de acht orang oetans veel gaan slingeren. Zonder beloning doen ze namelijk weinig'', zegt Van der Kolk. Bezoekers kunnen veilig onder het 'turntoestel' door lopen. Want, zo verzekert Ouwehands Dierenpark, orang oetans houden altijd met minstens één hand of voet een touw beet en zullen nooit zomaar naar beneden springen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.