Home

Achtergrond

Tot nu toe ruim 4 ton terug naar WW-starters

Ruim 410.000 euro aan terugvorderingen, boetes en rente wordt teruggestort aan werklozen die met behulp van WW-uitkeringen een eigen bedrijf zijn begonnen.

Dat blijkt uit een eerste tussenstand van de speciale 'herzieningsoperatie' onder leiding van oud-burgemeester van Tilburg Ruud Vreeman. Demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft dat woensdag geschreven aan de Tweede Kamer.

Begin dit jaar stelde de Nationale ombudsman dat het uitkeringsinstituut UWV enkele jaren geleden WW-starters mogelijk op het verkeerde been heeft gezet in de voorlichting over de gewerkte uren die ze moesten opgeven. Daardoor kregen de zelfstandige ondernemers later, na koppeling van bestanden tussen het UWV en de Belastingdienst, te maken met terugvordering van uitkeringsgeld en boetes.

Tot nu toe hebben in 99 herzieningsverzoeken de zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) gelijk gekregen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.