Home

Achtergrond 5 reacties

Topsalarissen hulporganisaties onder de loep

Ruim honderd Nederlandse organisaties die zich met ontwikkelingshulp bezighouden, moeten precies aangeven wat de directieleden verdienen.

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft het onderzoek naar de directiesalarissen maandag aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer.

Aanleiding is de commotie die eerder dit jaar ontstond over onder meer het salaris van de directeur van ontwikkelingsorganisatie SNV en de directeur van het Rode Kruis. Het onderzoek van Buitenlandse Zaken beperkt zich tot Nederlandse organisaties die vorig jaar minimaal een half miljoen euro aan subsidie hebben gekregen.

Uiterlijk eind september krijgt de Tweede Kamer een overzicht met de naam van de organisaties en de bijbehorende salarissen, aldus Verhagen.

De SP, die mede om een vergelijkend onderzoek naar de topsalarissen bij hulporganisaties had gevraagd, vindt het belangrijk dat er zo snel mogelijk openheid van zaken komt. Volgens Tweede Kamerlid Ewout Irrgang van die fractie is "niets zo schadelijk voor het imago van ontwikkelingshulp als de geur van megasalarissen waardoor onnodig geld aan de strijkstok blijft hangen''.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  miltie

  om een paar te noemen!!in2009 kwf.t.hazelaar179.788.euro pr.bernhardf.esmeijer.168.130;of meer.
  wnfde gronden145.165 eur. amnesty nazarki 122.183.etc etc ;;en wat voor andere vergoedingen misschien nog;;zoals reis verg;;ed dus lerop waar aan je geeft..vanmij geen cent meer;al jaren niet

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dit probleem speelt al vele jaren en echt niet alleen voor directiesalarissen van hulporganisaties. DGIS (Directoraat Generaal Internationale Samenwerking) betaald al tientallen jaren topsalarissen aan veelal disfunctionerende expats, die in straatarme landen van Nederlands ontwikkelingsgeld de rijke stinkerd uithangen. Ze wonen gratis in luxe villa's, krijgen overal toelagen en bonussen voor en mogen meermalen per jaar gratis naar Nederland reizen. Met het hele gezin! Als ze na jaren hier weer terugkeren dan krijgen ze voorrang op de vettebanenmarkt. Breek mij de moel niet los!

 • no-profile-image

  gekke henkie

  het enige wie de hulporganisaties helpen zijn de direktieleden.

 • no-profile-image

  Hendrik de broer van gait

  Het was geloofwaardiger geweest als het CDA dat 8 jaar geleden had gedaan.

 • no-profile-image

  gert

  Het zakkenvullen neemt steeds grotere vormen aan en wij maar denken dat het gegeven geld goed terecht komt

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.