Home

Achtergrond 392 x bekeken 41 reacties

Thieme: rampscenario voor Nederland

Een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV is ,,een rampscenario voor het land'' en zal leiden tot verdere uitholling van het vertrouwen van de burger in de politiek.

Dat zei Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, in het debat over de formatie.

Volgens haar kiest de VVD ,,blind voor business as usual'' en kiest het CDA ,,blind voor het pluche en het spinnen van Verhagen''. En de PVV zal volgens haar ,,de handen in onschuld wassen bij de onvermijdelijke mislukking''. ,,Nog nooit heeft de keizer zo weinig kleren aan gehad als vandaag. Nog nooit heeft de kiezer zo in zijn hemd gestaan.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anti

  Vandaag heet Theo weer Leo

 • no-profile-image

  gert

  Thieme is ook een ramp.durft niet eens naar de Oostvaarderplassen

 • no-profile-image

  Boer

  De politiek is en was een ramp, daardoor hebben er zoveel op de PVV gestemd.
  Thieme moet de zaken niet omdraaien.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Marianne moet niet zeuren. Als ze ook maar iets zou begrijpen van schaken dan zag ze meteen in, dat dit een uitgelezen kans kan worden om zowel CDA als VVD 'mat' te zetten.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Mijn reactie is uiteraard een antwoord op Boer Boer.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Inderdaad, je moet je eerst eens af gaan vragen waarom de kiezer zo wanhopig is. Het wordt weer eens tijd voor eerlijke en fatsoenlijke mensen in de politiek, die niet uit zijn op eigenbelang of partijbelang. Eigenlijk moet de bezem overal eens flink doorheen, zowel door de politiek als door de rechterlijke macht. Pas dan kunnen we weer aan de opbouw van een fatsoenlijk land beginnen, dat de naam "democratische rechtsstaat" verdient. Nu hangt het van leugens en achterlijkheid aan elkaar.

 • no-profile-image

  gert

  De PVV kun je niet meer negeren,als je de PVV negeert komt die bij een volgende verkiezing nog sterker terug

 • no-profile-image

  Jeroen

  De kiezer heeft inderdaad gesproken. Uitkomst was: CDA wil de kiezer niet meer en PVV wil de kiezer wel. Als VVD, PVV en CDA dan echt naar de kiezer willen luisteren dan gaat CDA niet in de regeringscoalitie en gaat PVV dat wel.

 • no-profile-image

  geen boer

  De kiezer heeft gesproken, dat wil men kennelijk op links niet begrijpen. Enthousiast door het grote verlies van de CDA hun hand overspeeld, voor het oog van heel Nederland. Job Cohen is voor de PvdA een hele grote teleurstelling gebleken. Hij bleek een door allerlei adviseurs omgeven kleur- en initiatiefloze luiwammes, en gaat zich in de oppositie óók voortdurend de kaas van het brood laten eten door Roemer, welke gister wél fris overkwam. Nee Marianneke, gezien de verkiezingsuitslag is dit niet zo'n gekke optie. Geert toont zich een realist; een politieke partij met bijbehorend geloofwaardig kader bouw je niet in een paar jaar op, dat heeft hij heel goed uit de recente geschiedenis geleerd. Op deze manier geen Heinsbroek taferelen, terwijl hij toch meepokert. Ik neem aan dat hij deze periode gaat gebruiken meer salonfähig te worden, en zal de anti-islam trom wat minder slaan. Misschien ondertijd een Nacht vd Lange Messen waarin idioten als Graus en wellicht Brinkman geloosd worden en vervangen door meer capabele mensen. Premier Rutte kan best voor nieuw elan zorgen, en wellicht dat een rechtse wind het CDA ook weer wat roervaster maakt. En, meest belangrijk, samen de economie weer op de rails krijgen. Want het is een schande dat dit land met z'n gasvoorraad, exportpositie op vele markten, en lage werkloosheid verlies maakt. Er wordt gewoon véél te véél aan onzin dingen uitgegeven, en dit trio heeft de beste geloofsbrieven dit aan te pakken.

 • no-profile-image

  Theo

  art 17.18 las dit stukje en he spotvogel is terug maar ,t is toch echt herkauwer,trouwens het afmaken van vee bij een dierziekte ligt niet alleen aan het C.D.A. heeft te maken met afspraken uit het verleden ook met de E.U en die zijn opgelegd ,mag ik ook even herinneren de stapels koeien in Engeland bij de M.K en GKZ ook dit heeft te maken met verordeningen. Dat neemt niet weg dat die soort praktijken zo snel mogenlijk moeten verdwijnen maar dan moet er bij de E.U eerst nog wat export regels veranderen

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Volgens mij is Joustra een VVD-er.

 • no-profile-image

  Theo

  Herkauwer je weet net zo goed als ik dat je zomaar niet een premier of minister de schuld kunt geven voor regels die er zijn ,maar weet je er zijn hier enkele figuren zoals patrick,katja en nog enkele andere zoals jij die alleen maar op C.D.A kunnen afreageren . misschien moet je waarheidsvinding maar eens inruilen tegen ik heb de pik op///

 • no-profile-image

  herkauwer

  Theo, er is geen woord van hetgeen ik vannacht om 00.39 schreef dat niet in overeenstemming met de waarheid is. Daar mag je wat mij betreft ongevaarlijk landbouwgif op innemen. Heus: ik ben een vredelievend mens! Buren uit Gelderland, ik denk niet dat Cris Kalden, Tjib Joustra of Andre van der Zande op de PvdD stemmen. Kalden hing van kindsbeen af aan al krampachtig aan D66, maar schwitschte voor zover ik weet naar de VVD toen zijn salarisschaal boven de 20 kwam. De andere twee zijn sinds hun besnijdenis belijdend CDA-er!

 • no-profile-image

  Jeroen

  Ze heeft hier wel gelijk. Ik vind het bizar als er een minderheidskabinet zou komen. Gert je hoeft niet ineens te proberen het onderwerp te veranderen als Thieme de vinger op de zere plek legt, zij is niet de enige die dit vind.

 • no-profile-image

  gert

  Jeroen@ de Oostvaarderplassen zijn ook een zere plek in de samenleving en Thieme verkondigt dat ze voor de dieren op komt !

 • no-profile-image

  Jeroen

  @ Gert: Cohen, van de PvdA heeft min of meer hetzelfde standpunt en met 30 zetels heeft deze partij recht van spreken. CDA is een van de grootste verliezers in de verkiezingen, daarom lijkt het mij dubieus dat deze partij met 1 andere partij een minderheidskabinet moet gaan vormen.
  Jouw Oostvaardersplassenverhaal is helemaal niet relevant in deze discussie.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Jan, de meeste vrouwen laten zich liever schaken dan dat ze zich het strategisch denken eigen maken. Inderdaad Gert, de Ovpl zijn niet alleen een zere plek in de samenleving maar ook een wereldwijde blamage voor ons land. Het was onvergeeflijk en ook onbegrijpelijk dat zowel Marianne Thieme als Esther Ouwehand geloof gehecht hebben aan de onzinpraatjes van de beestachtige dierenmishandelaars van SBB. Zij hadden als PvdD onvoorwaardelijk op de bres moeten staan voor de dieren! Natuurlijk hebben jullie, Boer Boer en Kritische Lezer, volkomen gelijk: de burger heeft door alle gekuip, gekonkel, draaikonterij en klip en klaar wanbeleid het vertrouwen in de politiek volkomen verloren. Anders gezegd: de politiek heeft zichzelf volkomen ongeloofwaardig gemaakt. En de jongste ontwikkelingen lijken méér op een competitie Zattelappenpaniekvoetbal dan op het constructief bouwen aan een béter landsbestuur. Daarom moet Marianne een beetje dimmen, haar zegeningen tellen en een gepaste mogelijkheid afwachten om de zoete oogst te peuren uit hetgeen pluchegeile lieden momenteel aan het zaaien zijn. Die kans zal waarschijnlijk eerder komen dan zij denkt. Want de Haagse rapen zijn bijna gaar en dan hoeven de kool en de geit oppositioneel niet meer gespaard te worden.

 • no-profile-image

  katja

  Herkauwer, ik wil me door jou wel laten schaken en zit heftig te broeden op een tactische list om mijn zin te krijgen. Ben ik nou geschikt voor de confessionele politiek?

 • no-profile-image

  Renske

  Het wordt hoogtijd dat er weer gewerkt wordt! De tijd van geld over de balk gooien en niets uitvoeren is voorbij! Praten over belangrijke zaken is aan de orde van de dag. Er is geen plek meer voor die mooipraters en hun eigen zakken vullen. De criminaliteit moet keihard aan gepakt worden! De mensen moeten vrij over de straat kunnen lopen. Als de mensen de hobbydieren net zo goed verzorgen, als de boeren die er dag en macht voor klaar staan, hoeft er geen partij voor dieren te zijn. Laat nu de PVVde VVD en het CDA maar gedoogsteunen en het land weer proberen op te bouwen wat er door links is afgebroken. Dit zodat er weer een gezonde economie komt en er weer voor iedereen die het kan werken een goede boterham is. En die het sosiaal nodig hebben ook!!! Die de kantjes er af lopen heb ik geen jammer mee!

 • no-profile-image

  anti

  Leuk voorzetje .Nu het inkoppen nog.

 • no-profile-image

  anti

  Ook naar Siberie!

 • no-profile-image

  Patrick

  De combinatie VVD/CDA en PVV is inderdaad een ramp.
  Kijk die Wilders is super gevaarlijk als ie alleen mocht regeren. CDA is gebleken nu uit huidige posities, is nog gevaarlijker geworden dan men dacht, enig vorm van rentmeesterschap hadden ze al niet, maar nu is een duidelijke een verschrikkelijke vorm van verslaving naar pure macht aan de oppervlakte gekomen. Echter het is ook niet handig om PVV geen aandacht te geven in welke vorm dan ook, want dan is Wilders en zijn achterban is staan om nog groter te worden. De VVD hebben maar inzicht en overzicht op 1 ding en dat is vastgoed en multinational en banken. Het land weer op de rails zetten klinkt leuk bij velen in de oren. Maar het zal een snoeihard rechtbeleid zijn met behoud van pure rijkdom voor de vastgoed, voor de hoge inkomens, handhaving van bonussen en bank structuren en grote vrijdom voor all multinationals zogenaamd voor en op de 'vrije' markt, aankoop JSF en zeker uitbreiding militaire interventies. Laat dit nu de oorzaak zijn van alle crisissen die we nu hebben, door het beleid van banken, hedgefunde en multinational en hun graaien naar bonussen en pure verrijking moet er nu juist 18 miljard bezuinigd worden. De VVD/CDA en PVV is niet eens in staat om te kijken naar de oorzaken, dus zijn ze zeker niet in staat om met oplossingen te komen. De "oplossingen" die zij denken en gaan bedenken komen uit de zelfde mind setup als waar ze door ontstaan zijn. Zij denken in hoog en laag conjunctuur, maar dat is het deze keer niet. Dus het is een rampscenario met veel rampen en problemen in het verschiet.(vergiet).
  Ze zijn zullen het eerste kabinet Bush zijn en denken en handelen als die Bush en zijn familie, alles dus voor pure macht.
  Het enige lichtpunt is dat uiteindelijk de wal het schip zal keren, en Wilders uitgespeeld is en CDA weggevaagd is.
  Dus geduld is een schone zaak.

 • no-profile-image

  Bertus Gans

  Ben heeeeel blij met de PVV. Zijn sterk voor dierenwelzijn. Zitten wat dat betreft dicht tegen de PvdD aan.

 • no-profile-image

  katja

  Anti, ik snurk niet. Maar ik heb voor jou wel een vrijstaande goelag gereserveerd en vooruitbetaald. Voor 20 jaar. Tussen Novosibirsk en Krasnojarsk. Wegwezen dus, stuk ongeluk!

 • no-profile-image

  Patrick

  En toch is het onmogelijk als je kijkt naar het verleden, het koningshuis, de machtsfactoren uit het verleden en in de wereld, de geldstromen en de bedrijven.
  Ik zal niet zeggen of tegen koningshuis ben en wat ik vindt van sommige machtsposities, of hoe ik wil dat de lijnen gaan lopen voor de planeet, ik zal ook niet zeggen wat ik van de CDA vindt. Maar de huidige situatie PVV/VVD/CDA in een moment opname in tijd. Ik denk dat Beatrix het nooit zover laat komen, de elite van Nederland het nooit zover laat komen en de multinationals ook niet. VVD wil haar kiezers terug en CDA ook, en die moeten komen van de PVV. Of het loopt vast in de volgende fase bij Opstelten, of ze beginnen en zetten lijnen uit, ook wat de PVV wil, focussen extra op beleid dat PVV wil, doen dat 1 of 2 jaar en laten het lopen. PVV de wind uit de zeilen gehaald, CDA kiezers terug en VVD weer boven de 35 zetels. Alleen zou de CDA intern schoongeveegt moeten worden, voordat ze gaan regeren. Belangrijk blijtf dat justitie/OM schoongeveegd wordt, idd mensen weer veilig op straat kunnen lopen, banken schoonvegen/opruimen en multinationals verantwoording laten nemen in rentmeesterschap. Oorlogen voorkomen en dat religie ten einde komt, 40 duizenden soorten religies is te veel, levert alleen maar oorlog op en moet vervangen worden door persoonlijke verantwoordelijkheid en mededogen en gelijkheid.

 • no-profile-image

  Theo

  Mis bertus ,is er maar eentje een limburger en die deed dat alleen om stemmen te winnen ten koste van de P.v.d.D , zoals ieder die op de pvv lijst stond een onder werp naar voren bracht dat stemmen opleverde anders dan buitenlanders want dat was de lijst trekker zijn pakkie an

 • no-profile-image

  herkauwer

  Geen Boer, het was wél het CDA dat hoofdschuldige was aan de schade die ons land in het eerste decennium van deze eeuw heeft opgelopen. Mag ik jouw geheugen opfrissen: CDA met hun boegbeeld Balkenende was al die tijd de grootste regeringspartij! Zij werden door het Nederlandse volk volkomen democratisch teruggefloten en er is geen enkele staatsrechtelijke grond om zo'n club sneaky losers opnieuw regeringsverantwoordelijkheid te geven. De PVV is trouwens alleen in naam een politieke partij. Geert Wilders is namelijk het enige lid! Onbegrijpelijk dat anderhalf miljoen Nederlanders op zulk een politieke fata morgana stemden. Cohen heeft de zaak totaal verknalt en duidelijk bewezen, dat een bekwaam bestuurder niet per sé ook een goed politicus hoeft te zijn. Maar ik vraag mij af of Rutte en Verhagen zich wel realiseren welke risico's er schuilen in gedoogsamenwerking met een niet bestaande partij!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Thieme's core business is rampscenario's schrijven. Daar heeft ze haar bestaan aan te danken deze onheilsprofetes
  We wachtten gewoon maar even rustig af wat voor beleid er gaat komen. Lijkt me wel zo eerlijk. Ik verwacht zelf dat de hardwerkende Nederlander minder gepakt gaat worden met nieuwe regels en belastingen dan onder een links kabinet.

 • no-profile-image

  geen boer

  het CDA is de afgelopen jaren veel te links geweest voor haar natuurlijke achterban. De rekening hiervoor kwam een dikke maand terug. Zoals ik eerder zei, misschien dat een rechtse wind hen goed gaat doen, zowel personeel als in het stemhokje. Wanneer niet, dan worden in mijn opinie zíj het grootste risico van dit kabinet, niet Wilders.

 • no-profile-image

  koetje

  Theo,die zaken die jij hier noemt hebben allemaal te maken met handelspolitiek net als het her-invoeren van diermeel.

 • no-profile-image

  koetje

  De varkenspestruimingen vonden onder Van Aartsen(VVD) plaats,de mkz-ruimingen onder Brinkhorst(D66).Er zijn echt wel meer partijen die ziende blind en horende doof zijn.Met een simpele enting kan heel veel ellende voorkomen worden,maakt niet uit of het dan in een mega-stal of in een klein grupstalletje uitbreekt.Alweer handelspolitiek die dit tegenhoud,is allemaal simpel op te lossen maar dat willen we niet,want de moeten en zullen de wereld markt op.

 • no-profile-image

  anti

  Er is maar 1 SPOTVOGEL Theo.

 • no-profile-image

  Buren

  Er word veel modder gegooid. Als we het hebben over alle ruimingen van weleer was daar Cris Kalden en zijn vriendjes. Laat nu toevallig deze jongens aanhanger zijn van de politiek van Marianne. Hoe dubbel kunnen ze zijn. Aan de ene kant voor de dieren opkomen met hun geiten wollen sokjes en aan de andere kant overdadig ruimen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Theo luister. Wie wél de macht ambieert, maar niet de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van eigen overschatting, onvermogen en wanbestuur durft dragen, moet zich om te beginnen diep schamen en vervolgens ijlings oprotten! Het CDA heeft noch het een noch het ander gedaan. Denk aan de mankende man die als slippendrager van Bush ons land in een onrechtmatige oorlog verwikkelde. En vervolgens hautain en aartsarrogant weigerde om daar rekenschap en verantwoording voor af te leggen. Volkomen terecht gaven de kiezers het CDA de gehalveerde zak. Maar vervolgens predikte misdienaar Verhagen een weile nederigheid, om alras met beslagen bril en likkebaardend van machtsgeilheid weer het politieke toneel te bestormen. Waarom zouden zulke dingen niet gewoon bij hun naam genoemd mogen worden? Nee Theo, je kunt beter de pik op jezelf hebben, omdat je in die confessionele drollen bent getrapt. En natuurlijk de pik op het CDA. Omdat zij met de mond iets volkomen anders belijden dan zij in daad over de gemeenschap uitstorten. Namelijk: het politieke equivalent van dunne stinkende drijfmest! Koetje Boe, ik had het niet over varkens en koeien, maar over kippen en kalkoenen. Maar om jou een plezier te doen: de varkenspest brak in januari 1997 uit (vlakbij de Mestbank Gemert) in Venhorst. De regerende LNV-minister was opgewaardeerd VVD-ambtenaar Jozias van Aartsen, die een varken nog niet van een CDA-kamerlid kon onderscheiden. Daarom droeg hij de afwikkeling van de crisis over aan zijn departementale staf, waar veterinair Chris Kalden Directeur Generaal was. Die had de draaiboeken voor een ijskoude knorrepottensectorsanering al klaar liggen. En aldus geschiedde! Heftig nietwaar? Toen in januari 2001 (veterinaire rampen vinden altijd plaats als de LNV-begrotingspot nog vol zit, daarop worden ziektekiemen in Lelystad gemuteerd) in Kootwijkerbroek de Mkz uitbrak, was D66er Brinkhorst bewindvoerder op LNV en veterinair Kalden nog steeds DG aldaar. Ook de rossige Tjib Joustra was - net als in 1997-nog als SG aanwezig in de departementale top. Gelukkig voor SG én DG hoorde Brinkhorst zichzelf graag voor radio en tv onzinpraat uitkramen, zodat zij ruim baan hadden om plan B - partiële sectorsanering rundveehouderij -uit te voeren. En aldus geschiedde! Vervolgens brak er dus in februari 2003 bij boer Schimmel in Scherpenzeel (uitgezette) vogelgriep uit. Met alle ellende van dien. Dat Verburg de Q-koorts jarenlang in alle rust zijn gang liet gaan en pas in november 2009 tot ruimingen overging, was simpelweg een gevolg van het feit dat men onverhoeds het einde van Balkenende 4 zag naderen en coute que coute voordien van die hinderlijke geitenneukers af wilde zijn. Want zeg nou zelf: die geitensector had toch ook recht op een ijskoude behandeling! Dit is The Actual Vererinary Story of the CDA! Ik kan het niet mooier maken. Goedenacht, slaap lekker en blijf wakker!

 • no-profile-image

  anti

  Thieme verzuipt nog een keer in die crisissen.

 • no-profile-image

  Anti

  Nee Katja je snurkt teveel.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Geen Boer waar heb je het over? Het CDA te links? Ik fris even jouw geheugen op. Onder CDA-bewind werden in 2003 miljoenen kippen en kalkoenen nodeloos geruimd en zelfs op een afvalbelt gestort. Om nog niet te praten over de schande van razzia's waarvan niet alleen hobbydieren maar ook duizenden brave burgers het slachtoffer werden. Tot kleuters, peuters, pubers en kloosterzusters toe moesten buigen en barsten onder het ontketende niets en niemand ontziende geweld. Ik fris even jouw geheugen op: nooit eerder bestond een regering waar ook ter wereld het om levende dieren als afval aan de straat te laten zetten. Primeur? Het schandalige CDA! En ben je alweer vergeten wat die immorele zedenprekers met ruiende wilde ganzen deden en doen? Als afval bijeen laten drijven en als ongedierte laten vergassen! Om er honden en kattenvoer van te maken! Het CDA deed ons land ethisch en moreel terugvallen tot een niveau van onbeschaving, normloosheid en waardenverkrachting. Dat bleek ook weer afgelopen winter bij de volstrekt zinloze geitenmoordpartijen. Wees jij maar blij met die club. Ik hoop dat ze na de volgende verkiezingen (dus komende herfst) helemaal van het toneel zullen verdwijnen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Theo en Koetje Boe, ik ben niet Spotvogel maar ik kan wél lezen! En Spotvogel heeft het gelukkig allemaal heel duidelijk beschreven. In 2003 heeft Nederland volkomen op eigen initiatief de ruimingen van "verdachte" pluimveebedrijven en particuliere hobbydieren uitgevoerd. Dit verklaarde EU-landbouwcommissaris Byrne bij een bezoek aan ons land! De hoofdschuldige aan de civiele razzia's in grote delen van ons land was Cees Veerman, die destijds ook eigenmachtig doende was om de N2000 normen voor ons land veel zwaarder te maken dan Brussel had gevraagd. Maar omdat Veerman minister voor het CDA was en Balkenende MP van dat kabinet, mag het CDA ten volle schuldig worden bevonden aan alles wat er in 2003 tegenover mens en dier is misdaan. Ik sprak vorige week toevallig een Gelderse pluimveehouder die in april 2003 op 'verdenking' geruimd is en die tot op heden nog geen halve rooie eurocent vergoeding heeft ontvangen! Evenmin heeft hij ooit iets gehoord over de uitslag van het toegezegde laboratoriumonderzoek. Gelukkig waren zijn reserve's toereikend geweest om een herstart door te voeren, anders was zijn biologische bedrijf met vrije uitloop ten gronde gegaan. En dat zal zal vast en zeker wel de bedoeling zijn geweest van het CDA: immers de moeder van de gekooide bioindustrie!

 • no-profile-image

  Theo

  A,spot, die ene spotvogel zit bij mij in de tuin en weet je vandaag zing ie als een vink gisteren als een merel en morgen misschien als een kraai .dus hoe is jou naam?????? en herkauwer voor jou bestaat er maar een waarheid die door je zelf verzonnen.

 • no-profile-image

  boertje

  je moet er zo vanuit gaan dat als er over 4 jaar verkiezingen zijn. (hopelijk niet eerder) dan blijft er al helemaal niks meer ven PvdD over nu hebben ze net 2 zetels kunnen krijgen en dan zijn ze nergens meer. het probleem van de afgelopen verkiezingen is dat de beiden mutsen alleen maar op campagne zijn geweest in grote steden, en daar weten de mensen niks van de landbouw af. en zo projecteren hun de gehele sector in een kwaad daglicht. de landbouw sector moet het stimuleren promoten om op scholen te vertellen hoe het gaat. en zolang dat niet gebeurt proberen onze 2 grote vriendinnen het telkens weer. gegroet

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  En van der Zande een PvdA-er lees ik op google.

Laad alle reacties (37)

Of registreer je om te kunnen reageren.