Home

Achtergrond 212 x bekeken

The Greenery stapt in sapproductie kasgroente

Handelshuis The Greenery wil samen met Provalor klasse 3 producten van kasgroente verwerken tot sappen.

Het gaat om product dat nu wordt gerecycled en geen waarde oplevert. The Greenery verwacht dit najaar een meerderheidsaandeel te nemen in een joint venture met de Provalor dat al ervaring heeft met het verwaarden van restproducten uit de glasgroenteteelt. In 2011 verwachten beide bedrijven te starten met de productie van tomaten- en paprikasap. De verwerkingseenheid moet in het Westland komen staan. Op dit moment wordt onderzocht welke schaal de fabriek moet krijgen. Gemikt wordt op restproducten uit het hele Westland, maar The Greenery praat op dit moment nog niet met andere glasgroentepartijen over levering van producten.

Volgens The Greeenery-woordvoerder gaat het om producten die niet bestemd zijn voor verse concumptie. In het najaar verwachten beide partijen te besluiten over de investering. Provalor en The Greenery hebben een intentieverklaring getekend, waarin naast sap ook gedacht wordt aan productie van kleurstoffen.

Beide bedrijven zullen zich niet richten op sapproducten voor de consument, maar op bulkproductie voor verdere verwerking.

Het project kan rekenen op financiële ondersteuning voor Europese plattelandsgelden en andere subsidies.

Of registreer je om te kunnen reageren.