Home

Achtergrond 160 x bekeken

Tele2 wil overleg met kabelbedrijven

Telecombedrijf Tele2 wil met de kabelbedrijven UPC en Ziggo om de tafel om te komen tot een oplossing over het aanbod van analoge kabeltelevisie.

Tele2 vindt dat de strijd niet over de hoofden van de consument mag worden uitgevochten nu de rechter onlangs een streep haalde door het openbreken van de kabelmarkt, aldus het bedrijf vandaag.

Tele2 wil dat klanten die nu al het kabelpakket via Tele2 hebben besteld, dit gewoon kunnen ontvangen. Volgende week wil het bedrijf met UPC en Ziggo in overleg om voor deze klanten tot een oplossing te komen. Het telecombedrijf sprong als eerste in het gat van de kabelmarkt door kabeltelevisie aan te bieden via de netwerken van UPC en Ziggo.

Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt van Tele2: "Er moet hoe dan ook een oplossing komen voor deze klanten. Dat is nu het allerbelangrijkste. We willen immers dat consumenten zelf kunnen kiezen wat voor hen de beste deal is.''

Ook minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken pleitte er vrijdag voor dat de kabelmaatschappijen en Tele2 zo snel mogelijk afspraken maken om ervoor te zorgen dat de consument niet de dupe wordt van de huidige onduidelijkheid op de kabelmarkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.