Home

Achtergrond 3 reacties

Tarwenoteringen weer omlaag

De tarwenoteringen op de termijnmarkt in Parijs schommelden de hele dag rond de eindstand van de handelsdag op donderdag.

Maar sinds de termijnmarkt in Chicago fors lager opende, dalen ook in Parijs de noteringen. De tarwenoteringen in Parijs zijn aan het einde van de middag bijna alle winst van donderdag weer kwijt geraakt. Het is voor analisten een teken dat de termijnmarkten op dit moment vooral worden gedomineerd door speculatie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  broodjeaap

  Wij noemen dat STEMMINGMAKERIJ
  Ze hebben het al over duurder vlees brood patat enz.
  En dan nog al die milj.tonnen in de interventie!! Weet u de prijs van de voorgaande jaren? Die was ongeveer net zo hoog als nu. Sterker nog, de prijs van tarwe lag de afgelopen jaar rond €100,-
  Terwijl de voorgaande jaren de prijs tussen €130, tot €220,- lag. Is de prijs van nu € 160,- dan zoveel hoger?
  Ik denk dat een e.v.t. loongolf d.m.v. prijs verhogingen moeten worden betaald. En niet door tekorten van de producten.

 • no-profile-image

  Bert

  kaasje voor de speculanten weer.Lees af gelopen week de berichten op internet per dag. 1 a 2 mails minimaal met graan tekort.zelfde dag -dagen 1of 2 minimaal berichten met graan zat.Duidelijk de speculanten zijn weer volop in harnas.Dit jaar graan zat en voor de Ruslanden kwam het goed uit lagere opbrengst dit jaar.In Kaz zit nog op papier dil 7 miljoen ton graan. nog beetje meer en hebben zat voor hier dit hele jaar en volgend jaar en kan nog dik 6 miljoen ton exporteren zonder schade in land.Ik ga ook maar graan kopen op papier en in jan of zo verkopen brengt meer op dan zelf telen.Pure opgeblazen zaak weer.

 • no-profile-image

  exact

  Broodjeaap, als in 14 dagen de putprijs met 5 cent omhoog gaat naar 20 cent, dan kun je toch niet meer spreken over stemmingmakerij. Als dat wel zo is dan bepaalt die stemmingmakerij de reële markt wel erg drastisch. Zouden we meer moeten doen dan.

Of registreer je om te kunnen reageren.