Home

Achtergrond 347 x bekeken

Tarwenoteringen verder omlaag

De tarwenoteringen op de termijnmarkten in Parijs zijn vandaag verder gedaald.

Ook de termijnmarkt in Chicago startte vandaag de handelsdag met lagere tarwenoteringen. In Parijs zakte de notering voor het novembercontract eventjes naar ruim 205 euro per ton. Donderdag sloot dit contract nog op € 223,50. Vrijdag daalde de notering al 14 euro, vandaag ging er nog eens 5 euro af. Ook op de termijnmarkt in Chicago stegen de tarwenoteringen vorige week snel tot en met donderdag. Daarna daalden ze sterk.

Speculanten dreven vorige week de tarwenoteringen omhoog na berichten over tegenvallende oogsten in Rusland en Oekraïne. Bovendien kondigde Rusland donderdag een exportverbod aan per 15 augustus. Speculanten hebben vrijdag en vandaag veel contracten weer verkocht om hun winsten te verzilveren. Analisten verwachten dat dergelijke prijsschommelingen vaker zullen voorkomen zolang niet duidelijk is hoeveel tarwe er beschikbaar is in dit nieuwe seizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.