Home

Achtergrond 232 x bekeken

Suikerprijs nadert plafond door teruglopende vraag

De suikerprijs dreigt een plafond te bereiken.

Doordat suiker duurder is geworden, kopen veel importerende landen steeds minder suiker. De afnemende vraag kan de stijging van de suikerprijs tot een einde brengen, meldt het Zwitserse marktbureau Swiss Sugar Brokers.

Volgens het marktbureau is de suikerprijs in een maand tijd met 25 procent gestegen. Dat is de sterkste stijging sinds juni 1989.
Maar de sterke stijging van de prijs zet de vraag naar suiker onder druk. Volgens het marktbureau wordt in diverse landen minder suiker geproduceerd, zoals in Rusland waar de gewassen last hebben van de ergste droogte in 130 jaar.

Dat heeft de prijs op de korte termijn omhoog gedreven. Maar omdat Brazilië later in het seizoen een goede oogst verwacht, bereiken de prijzen op de langere termijn een plafond, verwacht Swiss Sugar Brokers.

Of registreer je om te kunnen reageren.