Home

Achtergrond

Stro binnenhalen moeilijker door weersomstandigheden

Akkerbouwers en handelaren hebben droog weer nodig om stro van het land te halen.

Stro wordt droog binnengehaald voor Aart Sterkenburg uit het Utrechtse Overlangbroek. Foto William Hoogteijling

Dertien Belgische blauwen van Jan en Piet Krijnen uit het Gelderse Valburg gaan naar een vangkooi in de uiterwaarden langs de Waal bij Lent, om geïnsemineerd te worden. De pinken laten zich gewillig vastzetten in de kooi, vertelt veehandelaar Piet Krijnen, die samen met zijn broer Jan de dieren houdt. Vader Piet assisteert bij het bijeendrijven van de dieren. De dieren gaan in de loop van de herfst op stal. Alle dieren kalven af met behulp van een keizersnee, vertelt Krijnen. Foto Vidiphoto

Melkveehouder Lozeman uit het Gelderse Nijkerk ontvangt een nieuwe lading aardappelpersvezels geleverd door Van Triest Veevoeders. De aardappelpersvezelcampagne is net gestart. De prijs ligt relatief hoog op €28,50 per ton. De prijzen van vochtige enkelvoudige voeders liggen al het hele jaar op een hoog niveau. Onzekerheid over de ruwvoerpositie bij melkveehouders in combinatie met hoge graanprijzen lijken de belangrijkste redenen voor de hoge prijzen. Het goedeweer van de afgelopen weken heeft bij veel melkveehouders echter de zorgen over voldoende voorraad gras en mais voor de winterperiode weer weggenomen. Foto Wil Groenhuijsen

Fruittelers kijken naar bemestingsproeven op het fruitteeltbedrijf van Den Haan in Kerk-Avezaath. Circa 125 telers kwamen af op de demodag met aandacht voor bemesting, maar ook voor mechanisch snoeien. Bij beide proeven lijken goede vooruitzichten voor kostenbesparing, stelt manager plantaardig Henny Vermeulen van Rijnvallei. Het bedrijf voegt verdikte rundveemest toe. De proeven met mechanisch snoeien lijken veelbelovend. In Elstar hoeft nog maar 25 uur nagesnoeid te worden, stelt hij. Foto William Hoogteyling

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.